GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan tudom igényelni a prémium szolgáltatást?
Az “Előfizetés” menüpontban teheti ezt meg. Amikor kiválasztja az adott szolgáltatást, az adatai megadása után, Ön választhat, hogy átutalással, avagy bankkártyával rendezi az előfizetését.

Minden hónapban levonják az összeget a számlámról?
Nem, minden esetben Önnek kell megújítani az előfizetését.

Kapok értesítést, ha sikeres a befizetés, illetve akkor is, ha lejár a tagságom?
Nem! Az előfizetése a számlájában feltüntetett időpontig érvényes. Amennyiben a garanciális szolgáltatásunkat igényelte és veszteséggel zárna az adott turnus, akkor a telegram csatornánkon keresztül jelezzük Önnek, hogy tolódtak a lejárati időpontok.

Igényelhetek egyszerre több szolgáltatást is?
Nem. A “Statisztikai rendszer” szolgáltatásunkat tartalmazza a “Gold” szolgáltatás. Tehát, ha Ön “Gold” előfizető, Ön hozzáférést kap minden szolgáltatásunkhoz! Ennek köszönhetően nincs értelme a két szolgáltatásunkat együttesen igényelni.

Mi a különbség a két “Gold” szolgáltatás között?
A garancia nélküli szolgáltatást az év bármely napján igényelheti. Ennek köszönhetően, ahogy a csomag nevében is benne van nem tartalmaz garanciát. A turnusokban induló gold szolgáltatás viszont garanciális. Ezt a csomagot Ön minden hónap 10. napjától, a következő hónap 9. napjáig veheti igénybe, tehát a szolgáltatás turnusokra van osztva. Csatlakozni hónap közben nem lehetséges és ezért hoztuk létre a garancia nélküli szolgáltatást. Tehát a két csomag mindössze a garanciában különbözik, ill. abban, hogy a csatlakozási idő előbbi esetben nincs korlátozva, míg a garanciális szolgáltatás esetén minden hónap 10.-ig előfizetési kötelezettsége van a felhasználóinknak.

Hogyan láthatom az elemzéseket?

Az elemzéseinket minden esetben a fiókjába belépve tekintheti meg. Természetesen minden egyes prémium tartalom megtekintéséhez, Önnek igényelnie kell az adott szolgáltatást. Minden tartalom a weboldalunkon keresztül látható, ennek megfelelően kérjük, hogy ne várja se email, se telegram üzenet formában a megosztott ajánlásainkat.

Statisztikai rendszer előfizetésem van, miért nem látom az elemzéseket?
Az előfizetéssel mindössze a statisztikai rendszerünk adatait tekintheti meg. Tehát nincs jogosultsága megtekinteni az elemzéseket.

Statisztikai rendszer előfizetésem van, de szeretnék váltani Goldra, van lehetőség átváltásra?
Természetesen igen, viszont fontos kiemelnünk, hogy nem tudunk árengedményt adni a gold szolgáltatás értékeiből. Tehát, ha Önnek aktív előfizetése van és a garancia nélküli szolgáltatást igényli, akkor a befizetése napjától aktiváljuk Önnek a szolgáltatást, ill. az előfizetése idejét is meghosszabbítjuk a befizetés napjától számított harminc napra. Amennyiben Ön a garanciális előfizetést választja, akkor pedig az adott turnus részese lesz, az előfizetése pedig a turnus végeztével fejeződik be.

Hol láthatom az eddigi statisztikát, illetve a megosztott elemzések eredményeit?
Az elemzések eredményeit mindig az “Archívum” menüpontban találja meg. Ez a “prémium szolgáltatás” esetén havi szintű lebontásban szerepel 2017 óta pontosan vezetve. Itt minden egyes hónapzáráskor a havi statisztikát mellékeljük az adott hónapnál. Az archívumot a “Gold elemzések” menüpontja alatt találhatja meg. (A szolgáltatásunk 2019.nov. 1-től megszűnt!) A “Gold szolgáltatás” archívuma pedig a “Prémium Gold” menüben található “Gold Archívum” néven. A statisztikánk éves szinten is lekövethető, amelyeket a “Statisztika” menüpontban találhat meg.

Milyen sűrűn osztotok meg ingyenes elemzéseket?
A szolgáltatásunk esetében nagyon minimális az ingyenes elemzések megosztása. Amikor ilyenre kerül sor, azt email, közösségi média felületein, ill. a telegram értesítő csatornánkon keresztül jelezzük Önnek.

Hogyan kapok értesítést, ha megosztotok egy elemzést?
Az elemzések megosztásáról szinte azonnal értesülhet a telegram csatornánkon keresztül. Ezenkívül az applikációt használó felhasználók is minden esetben értesítést kapnak a megosztásokról.

Előfizető vagyok és járna a “privát chat” nekem is, de nem találom a csatlakozási lehetőséget. Mit tegyek?
Minden esetben a számlaértesítőben találja meg a privát chat linkjét. Amennyiben megtalálta nincs más teendője, mint a linkre kattintani, amely átnavigálja Önt a zárt telegram csatornánkra, ahol a kommunikáció folyik. Fontos, hogy a “privát chat” használatához telegram alkalmazás használata szükséges!

Elfelejtettem a jelszavam. Hol tudom megváltoztatni?
Elfelejtett jelszó esetén nincs más teendője, mint a “Fiókom” menüpontra kattintani, ahol a bejelentkezési adatok alatt találhatja meg pirossal kiemelve “Elfelejtett jelszó”. Erre kell Önnek rákattintani, majd megadnia az érvényes email címét. Amennyiben helyesen adta meg az email címét, a weboldalunk pár percen belül elküld Önnek egy alternatív linket, amelyre rákattintva új jelszót hozhat létre a fiókjához.

2019-07-21