GYIK

Hogyan tudom igényelni a prémium szolgáltatást?​

Az "Előfizetés" menüpontban teheti ezt meg. Amikor kiválasztja az adott szolgáltatást, az adatai megadása után, Ön választhat, hogy átutalással, vagy bankkártyával rendezi az előfizetését.

Csak OTP-s bankkártyával fizethetek?

Nem! Az OTP Simplepay minden egyes bankfiók által készített bankkártyát elfogad. Így Ön mastercard, visa és maestro kártyákról is könnyedén befizethet.

Kapok értesítést, ha sikeres a befizetés, illetve akkor is, ha lejár a tagságom?

Igen! Az előfizetése a számlájában feltüntetett időpontig érvényes, ill. email formájában két értesítést is küldünk Önnek az előfizetésének végéhez közeledve. Amennyiben a garanciális szolgáltatásunkat igényelte és veszteséggel zárna az adott turnus, akkor a telegram csatornánkon keresztül jelezzük Önnek, hogy tolódtak a lejárati időpontok.

Mi a különbség a két "prémium" szolgáltatás között?

A garancia nélküli szolgáltatást az év bármely napján igényelheti. Ennek köszönhetően, ahogy a szolgáltatás nevében is benne van nem tartalmaz garanciát. A turnusokban induló prémium szolgáltatás viszont garanciális. Ezt a csomagot Ön minden hónap első napjától kezdődően az utolsó napig veheti igénybe, tehát a szolgáltatás havi turnusokra van osztva. Csatlakozni hónap közben nem lehetséges és ezért hoztuk létre a garancia nélküli szolgáltatást. Tehát a két csomag mindössze a garanciában különbözik, ill. abban, hogy a csatlakozási idő előbbi esetben nincs korlátozva, míg a garanciális szolgáltatás esetén minden hónap huszadik napjától az utolsó napjáig adódik előfizetési kötelezettsége a felhasználóinknak.

Előfizető vagyok és járna a "privát chat"nekem is, de nem találom a csatlakozási lehetőséget. Mit tegyek?

Minden esetben a számlaértesítőben találja meg a privát chat linkjét. Amennyiben megtalálta nincs más teendője, mint a linkre kattintani, amely átnavigálja Önt a zárt telegram csatornánkra, ahol a kommunikáció folyik. Ezenkívül a weboldalon látható "Előfizetői tájékoztatóban" is megtalálhatja az alternatív linket. Fontos, hogy a "privát chat" használatához telegram alkalmazás használata szükséges!

Hogyan kapok értesítést, ha megosztotok egy elemzést?

Telegram csatornánkon, facebook csoporton belül szinte azonnal jelezzük az Ön számára, ha megosztottuk a prémium tartalmainkat. Az alkalmazásunkon keresztül pedig pár percen belül kap értesítést a megosztásainkról.

Elfelejtettem a jelszavam. Hol tudom megváltoztatni?

Elfelejtett jelszó esetén nincs más teendője, mint a "Fiókom" menüpontra kattintani, ahol a bejelentkezési adatok alatt találhatja meg pirossal kiemelve "Elfelejtett jelszó". Erre kell Önnek rákattintani, majd megadnia az érvényes email címét. Amennyiben helyesen adta meg az email címét, a weboldalunk pár percen belül elküld Önnek egy alternatív linket, amelyre rákattintva új jelszót hozhat létre a fiókjához.

Milyen sűrűn osztotok meg ingyenes elemzéseket?

A szolgáltatásunk esetében nagyon minimális az ingyenes elemzések megosztása. Amikor ilyenre kerül sor, azt email, közösségi média felületein, ill. a telegram értesítő csatornánkon keresztül jelezzük Önnek.

Hogyan láthatom az elemzéseket?

Az elemzéseinket minden esetben a fiókjába belépve tekintheti meg. Természetesen minden egyes prémium tartalom megtekintéséhez, Önnek igényelnie kell az adott szolgáltatást. Minden tartalom a weboldalunkon keresztül látható, ennek megfelelően kérjük, hogy ne várja se email, se telegram üzenet formában a megosztott ajánlásainkat.

Hol láthatom az eddigi statisztikát, illetve a megosztott elemzések eredményeit?

Az elemzések eredményeit mindig az "Tipparchívum és a "Statisztika" menüpontban találja meg. Minden egyes elemzés, ill. statisztikai ajánlás eredményét könyveljük és napra pontosan rögzítjük meg azokat. A két menüpontot a "Prémium elemzések" menüben találhatja meg.

2019-07-21