b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

UFC : K. Nurmagomedov – J. Gaethje – 10/24 22:30


Az utóbbi évtized egyik legjobb meccseként várják többen ezt a találkozót, pedig Nurmagomedov taktikáját ismerve akár egy “unalmas” mérkőzést is láthatunk. Persze ez a kijelentés a szakértőket mindenképp megbotránkoztatja, de itt nem várhatunk egy gyors K.O.-t, ugyanis Nurmagomedov, ha a földre viszi Gathjet, akkor onnan borzasztó nehéz lesz szabadulni az ideiglenes bajnoknak. Az biztos, hogy Gathje vihet be több ütést, illetve pontosabbak is lehetnek azok, de Khabib statisztikáihoz képest majdhogynem ötször annyi találatot is kap, tehát a védekezése korántsem az igazi. A levitelek számát tekintve nem okozunk meglepetést azzal, ha azt mondjuk, hogy a jelenlegi bajnok abszolút fölényt élvez.

Gaethje korábban ezt mondta:

“Hiába próbálja Khabib a ketrec szélére terelni a bunyót, én állóharcolni fogok vele. Nem fogom engedni, hogy a ketrec szélén legyen az akció. A ketrec közepén fogunk bunyózni. Máshogy birkózom, mint ő. Az én stílusomban fel tudod adni a hátad úgy, hogy ne legyen belőle bajod, azaz scramble-lel ki tudsz kerülni ilyen helyzetekből. Engem nem lehet lenntartani a földön, mint másokat. Meg fogom őt lepni egy olyan stílussal, amit még soha nem tapasztalt meg.”

Az egyedüli kérdés, hogy Khabib teljesítményét mennyire fogja befolyásolni édesapja hiánya, ugyanis köztudott, hogy az év közepén tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapja és az is kérdés volt, hogy Nurmagomedov ringbe lép-e a továbbiakban. A kihagyás ellenére mi úgy gondoljuk, hogy Khabib megoldja a feladatot és Gaethje nem fog számára nehézséget okozni. A tippünk tehát Nurmagomedov győzelmére vonatkozik, amit véleményünk szerint az ötödik menet vége előtt megold. Érdekességként Khabib legutóbbi két mérkőzését Poirier és McGregor ellen vívta, ahol mindkét ellenfelét fojtással a harmadik, illetve negyedik menetben feladásra kényszerítette.

Predikció : 
K. Nurmagomedov nyer – K.O. – T.K.O. – feladás, vagy DK (Küzdelem végeredménye)
Odds: 1.90

Fotó : ufc

0
%d bloggers like this: