b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

NFL : Carolina Panthers – Seattle Seahawks – 19:00

A vendégek részéről kötelező a győzelem. A kérdés mindössze annyi, hogy hány ponttal fog nyerni a Seahawks. (Fotó : Getty Images)

A Carolina Panthers – Seattle Seahawks mérkőzésen nem igazán értem a szorzókat és ennek megfelelően megpróbáltam egy olyan opciót kiválasztani a kínálatból, ami igencsak magabiztosan “zöldülhet”.


A mérkőzéssel kapcsolatosan érdemes kiemelni, hogy a Seattle a Chargers elleni vereségének köszönhetően kikerültek a csoportelső szerepéből és ezt tudhatjuk, hogy a rájátszás szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy valaki csoportelsőként, avagy Wild Carddal megy tovább a play offba. Ennek köszönhetően Pete Carrollék számára a mostani mérkőzés egy kötelező a győzelemnek minősül, amit tudhatjuk, hogy sosem egyszerű. A másik érdekes tényező, hogy a Panthers az utóbbi időben rendkívül görcsösen játszik és ennek köszönhetően a csapat a legutóbbi öt elbukott meccsével teljesen esélytelen lett a rájátszásra.  Ami pedig annyit jelent, hogy a hazaiaknak már nincs semmi tétje a következő alapszakasz mérkőzéseknek, lehet gondolkozni az erősítéseken, ill. a következő szezonon.

A statisztikai adatok alapján hét pontos favoritnak számít a Seattle.

A vendégek részéről kötelező a győzelem. A kérdés mindössze annyi, hogy hány ponttal fog nyerni a Seahawks. (Fotó : Getty Images)

Amit fontos kiemelni, hogy a hazai védelem legnagyobb hibapontja a futások elleni védekezés lenne. Egyszerűen az előző mérkőzéseken sem tudott megbirkózni a védelem a futásokkal és ténylegesen most egy olyan csapat jön, akik az egyik legtöbb yardot futották. A futások esetében tudhatjuk, hogy könnyen lehet játszani az idővel is és ez is teljesen a Seattle irányítása alá vonhatja az egész találkozót. Természetesen nem számítok egyszerű mérkőzésre, ám nagyon meglepne, hogy a liga egyik legjobb irányítója R. Wilson, a mostani találkozón hibázzon. A futások esetében C. Carson biztosan szerepel, aki roppantul gyors, ráadásul a passzok terén D. Metcalf, T. Lockett, J. Hollister, J. Gordon játékára is számíthatnak a vendégek. A hazai csapatban K. Allen jóval rosszabb mutatókkal rendelkezik, mint Wilson, ráadásul a támadófal rengetegszer csődöt mond előtte. Amikor nyomás alá kerül az irányító rendkívül pontatlanul teljesít, márpedig a Seahawks defense képes lehet erre. A két irányító közti különbséget remekül példázza, hogy amíg a vendégek irányítója az Interception átlagokat tekintve 0,60-as eredményt ért el, addig K. Allan 1,40-es értéket produkált eddig a mérkőzéseken. Az átlagos TD, ill. Yard számokban is jobb a vendégek irányítójának az átlaga. Egy szó, mint száz az előző meccsen elmaradt a Wilson parádé, most viszont egy kötelező győzelem előtt a csapat. A Carolina esetében látható, hogy olyan csapatok vertek rájuk több pontokkal, akik azért a mostani Seahawkstól messze elmaradnak. Az esélyek adottak és szerintem Wilsonék ma parádézni fognak a támadásokban és három pont szerintem bőven reális a felek között. Ennek megfelelően a -3,0, vagy -3 pontos hendikepre ajánlok fogadást. Amelynek lényege, hogy ha csak három pont lesz a felek között akkor a tétünk visszajár, ám ha négy, vagy több góllal nyer a Seattle akkor nyertünk. A veszteség egy esetben adott, ha a Carolina nyer, vagy épp a felek között két, vagy kevesebb pont lesz. Érdekességként a Seattle idegenben 6-0-1-es mutatóval rendelkezik és a kötelező győzelmek esetében rendre képes volt a csapat több ponttal nyerni. A győzelmeket egyébként igencsak erős csapatok ellen érték el, hiszen nyertek az Eagles, 49ers és Steelers trió ellen is. A három pontos különbség pedig egyetlen mérkőzésen nem alakult ki, akkor a Steelers ellen csak két ponttal nyert a Seahawks.

Carolina Panthers – Seattle Seahawks Fogadási határidő : 19:00
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
Seattle Seahawks -3 pont (Hendikep) 1,53 “A” kategória 5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: