b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Többen kérdeztétek, hogy mi a véleményünk?!

Tegnap a Bajnokok Ligája és Európa Liga ötletelő a 4. részéhez ért, ahol a Sevilla – Manchester United találkozón vártuk a gólokat. Aki követte a találkozót élőben egyet láthatott, hogy a Manchester ezzel a kerettel végig védekezett, míg a hazai Sevilla sorra alakította ki a helyzeteket. Ilyenkor jön a kérdés, hogy akkor mégis hol van a gól? Gólhelyzet akadt bőven, viszont a vendégeknek van egy David de Gea hálóőrük. Ugye mindenki ismeri a Manchester United kapusát, aki fiatal kora ellenére igencsak meghatározó egyénné nőtte ki magát és ha ő tegnap nincs a pályán, akkor tegnap a spanyol csapat valószínűleg ünnepelhetett volna..

David de Gea védései a találkozón:

A látottak magukért beszélnek, de nem is ez a fontos, hanem a statisztikai adatok. Ahol többen a vendégekre tették volna le a voksukat, viszont a Sevilla a leírásuknak megfelelően otthon nagyon jó tempót és formát diktál és sorra hozza a hazai találkozóit.

Névtelen.png
A statisztikai adatok önmagukért beszélnek.. 

A statisztikai adatok önmagukért beszélnek, tegnap a mérkőzést végig a házigazda Sevilla irányította, viszont elkeserítő információ, hogy 25 helyzetből egyszerűen képtelen volt egy gólt szerezni a csapat. Mourinho számításai bejöttek és ezzel a Manchesteri csapattal képes volt a “park the bus” szituációt és kedvelt stratégiai elvét ismét a pályára hozni. Tegyük hozzá, hogy szerencse is kellett hozzá, hiszen a Sevilla ha pontosabb a befejezéseknél, ma arról beszélne mindenki, hogy hogy megszórták a vörös ördögök csapatát. Így utólag viszont ismét a portugál tréner örülhet és sikerült kialakítani egy olyan eredményt ami talán megfelelő lehet számukra. Bár egy idegenbeli góllal a Sevilla válik az esélyesebb csapattá a továbbjutást tekintve, így meglátjuk, hogy megérte-e ez a védekező futball az angol csapatnak. Mi csalódottak vagyunk, hiszen teljesen másképp alakulhatott volna a mérkőzés, ha megszületik ott az első félidő végén a gól, de ez a sportfogadás és továbbra is ezért szép sport a labdarúgás.

A mérkőzés összefoglalója:

Összességében nincs okunk magyarázkodni, hiszen a statisztikák alapján várhatóak voltak a gólok, viszont ilyen helyzetkihasználás és ilyen védekező futball mellett már a mérkőzés második felében várható volt, hogy marad a 0-0-s eredmény. Viszont felhívnánk a figyelmet, hogy senki se csüggedjen, ez csak egy nap volt és mindig nem lehet nyerni! Erről szól a sportfogadás és ma itt az esély a javításra a sokkal kiszámíthatóbb Európa Liga visszavágókkal érkezünk ma és folytatjuk a sorozatunkat, amely már az 5. részéhez ér!

Hamarosan érkezünk! Kellemes napot kívánunk addig is mindenkinek!

0
%d bloggers like this: