b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Tíz napos menet kilencedik állomás első rész!

Első elemzésünk az Európa Liga csoportkörének egyik legizgalmasabb mérkőzése lesz, méghozzá egy olasz-belga párharcot szemeltünk ki a kínálatból! A tippjeink ma megegyeznek, tehát egy opciót emeltünk ki minden egyes mérkőzésen!

A találkozó nem más, mint a Lazio-Waregem mérkőzése lesz. A “K” jelzésű csoport első körében a Lazio 3-2-es győzelmet aratott a Vitesse otthonában, míg a Waregem egy csúnya vereségbe szaladt bele és 5-1-re kikapott hazai pályán a Nice ellen. Mindkét csapatban megvannak a meghatározó egyéniségek, viszont a statisztikákból látható, hogy a gólszerzés is megy a csapatoknak. Elsőként a Lazio csapatával kezdenénk az elemzést, akik hihetetlen szezont kezdtek és egy vereséget leszámítva még veretlen lenne a csapat és jelenleg 4. pozíciót foglalják el a tabellán. A csapat vezéregyénisége továbbra is Immobile aki hétvégén két gólt és egy gólpasszal segítette csapatát győzelemhez a Verona otthonában, ezzel magabiztosan verték meg hétvégi ellenfelüket. A csapat egyben van, még ha sok a hiányzó is a keretben és remekül kialakult Inzaghi munkája és szinte minden mérkőzésen a csapat egy támadó felfogásban és gyors kontratámadásokra épített futballt játszva aratja a győzelmeket. Idáig az elnökség és a szurkolók is elégedettek a nyújtott teljesítménnyel és ez kivetítheti eredményét a csapat munkájára, hiszen ha a morál megfelelő akkor minden összejön, minden befelé pattan és minden egész. Ez jelenleg elmondható az olasz csapatról, remek csapategység, remek vezetőség, remek stáb és kiváló szurkolók, akik ma plusz játékosként ott lehetnek a pályán és a győzelembe hajthatják a csapatot. A Vitesse ellen az EL nyitón megizzadt a csapat, hiszen kétszer is hátrányba kerültek a mérkőzésen, viszont a végére elfáradt a holland csapat, illetve Inzaghi remekül nyúlt bele a találkozóba és ezzel behúzták a három pontot. Fontos volt az első mérkőzés győzelme, hiszen egy mai győzelemmel már két vereség is belefér a csapatnak. Ahogy a fentiekben említettük, vannak sérültek a keretben, méghozzá Anderson, Basta, Quissanga, Wallace és de Vrij szenved sérüléssel, míg Marchetti, Milinkovic-Savic duó az utazó keret tagja, de a pályára lépésük kérdéses a mai találkozón. Viszont a keretben így is remek játékosok találhatóak meg, Immobile, Lucas Leiva, Lukaku, Lulic, Parolo és sorolhatnánk. Egy biztos, hogy gyors játékosokkal rendelkezik a keret, illetve a két szélt könnyedén tudják húzogatni a szélsők. Véleményünk szerint ma sem fog sokat változtatni Inzaghi és a támadó futballt nem fogja lecserélni, hiszen ez egy bevált rendszer lett a csapatnál, ami szépen kamatoztatja az eredményeit.

Ezután a vendég belgákra térnénk az elemzésünkben, ahol szintén remek statisztikákra bukkanunk, hiszen a Waregem a harmadik a belga Jupiler League-ben és nyolc mérkőzés alatt közel húsz találtig jutottak. A csapat erőssége, hogy nem egyéniségek alkotják, hanem mint csapat erősek és erről ad tanúbizonyságot a góllövőlista is, hiszen a listán öt Waregem játékos is három-három találattal szerepel! Név szerint Kaya,Leya,Olayinka,Saponjic és De Pauw. A Nice elleni mérkőzésen is az egyikük rezgette meg a francia hálót, méghozzá Leya volt az. Amit az első mérkőzésen lehetett látni, hogy a Nice nem volt erősebb, nem nőtt a Waregem felé, csak egyszerűen a kialakított helyzeteket a franciák gólra váltották, míg a belgák elpocsékolták azokat, illetve, ha kapufára játszották volna  a találkozót, akkor 2-0-ra nyert volna a Waregem, hiszen két kapufát is szereztek. Összességében minket az előző mérkőzésen nyújtott teljesítményükkel győztek meg és nem lehet elfelejteni azt sem, hogy 1-5-s állásnál sem feladva futballoztak a belgák, hanem küzdöttek és mentek az utolsó percekig, sőt a 90. percben jutottak a második kapufáig. A Waregem oldaláról Bossut és De Sart hiányzik a keretből, a többiek viszont bevethető állapotban és az utazó keret tagjai.

Összességében a mérkőzéstől mi hazai győzelmet várunk, hiszen remek csapatot sikerült kialakítani és az edzői stáb is egyedi. A támadószellem ma is ott lesz az olasz játékban és a győzelem elérésével, ahogy már a fentiekben leírtuk két vereség is beleférne nekik a továbbjutáshoz. A csapatban Immobile ott lesz, illetve a középpálya legjobbjai is bevethető állapotban ezért mi várunk legalább két hazai találatot a mérkőzésen, viszont a Nice elleni párharcot élőben követtük és minket meggyőztek a belgák. Küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak, illetve a Nice csapatának sem sikerült fölül kerekedni a csapaton. Az elért eredmény becsapós, hiszen a mérkőzés képe alapján simán benne lehetett volna a találkozóba egy szorosabb találkozó. Ma nem számítanak a mérkőzés esélyeseinek, viszont a fentiekben említett csapategység, illetve a több résztvevős gólszerzők ma meghozhatják a vendég találatot. Ezért mi bizalmat szavazunk a gólváltásnak a találkozón, illetve a 2,5 over opciónak is.

A találkozó végeredménye:2-0

A tippünk pedig:

Lazio – Zulte Waregem (29293 01)
Tipp:Igen és több, mint 2,5 (Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2,5)
odds:1,95

Tét:15 egység

0
%d bloggers like this: