b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Tíz napos menet hetedik állomás első rész!

Az elemzésünkben egy Bajnok Ligája mérkőzést választottunk ki, méghozzá a “G” jelzésű csoport találkozójáról beszélünk, ahol egy francia első osztályú  csapat mérkőzik meg a portugálok kiválóságaival. Melyik találkozó lenne ez?

A találkozó nem más, mint a Monaco-FC Porto mérkőzés lenne. Ahol két remek formában, de mégis győzelmi kényszerben lévő együttesről beszélhetünk. A Monaco az első mérkőzésen Németországban a Lipcse ellen 1-1-es döntetlennel zárt, míg a Portugálok hazai pályán, véleményünk szerint nagy meglepetésre 3-1-re kikaptak a Besiktas csapatától. Mindkét csapat remekül szerepel a bajnokságban, viszont a BL nem indult számukra jól, bár a francia második helyezett, a csoport másik esélyesével remizett. A hazaiak a támadójátékukról híresek, illetve Mbappé eladásával váltak a nyáron ismét a sportlapok és sportműsorok témájává. Összességében viszont remekül egybe ért a csapat és sikerült Mbappé utáni űrt helyettesíteni montenegrói Jovetic igazolásával. A csapatban elől természetesen továbbra is megtalálható a kolumbiai Falcao, aki szinte régi formájában tündököl, hiszen hétről hétre szállítja a csapatnak a gólokat és már 11 találatnál jár, amivel vezeti a góllövőlistát is! Jardim a Monaco trénere, a mai nyilatkozata alapján kötelezőnek tartja a győzelmet, viszont egy kellemetlen ellenfélre számít, hiszen a Porto játékát gyerek kora óta ismeri, hiszen Portugál származása miatt, a Sportig és Porto kettős versengésében nőtt fel. Ő magát Sporting drukkernek tarja és a mai találkozón ez egy plusz motiváció is lehet számára, hiszen szeretné legyőzni az FC Porto csapatát. Összességében a keret ismételten alakulóban, hiszen Lemar visszatért a sérüléséből, viszont továbbra is Subasic, Nguinda és Badiashile sérüléssel bajlódik, így ők kénytelenek kihagyni a mai mérkőzést. A hazaiak várhatóan a 4-4-2-es felállást fogják alkalmazni a mai mérkőzésen és remek szélsőiknek, illetve a labdabiztos és gyors passzokra épülő játékuknak köszönhetően egy pörgős és kontrákban gazdag mérkőzést láthatunk. A csapat ahogy látható szinte egész és Subasic-ot is sikerült pótolni a kapuban. A védelem adott, Jemerso, TOure, Glik és Jorge a pályán lesz. A középpályán Rony Lopes, Moutinho, Fabinho és Ghezzal négyes lesz várható a keretben, viszont Lemar, illetve Tielemans kettős is hatalmas motiváltsággal várja a találkozót, úgyhogy a középpályán még lehetnek változtatások. Egy biztos, hogy elől a csatár duó Falcao-Jovetic megtalálható lesz és biztosak vagyunk benne, hogy a lefújásig a hazaiak 110 százalékon fognak pörögni.

A vendégekre térnénk ezután, ahol szintén remek statisztikákra találtunk, viszont ez a Besiktas elleni mérkőzésen meglepetésre elmaradt és szinte lemosta őket a török csapat a pályáról. A Porto a portugál bajnokságban minden mérkőzését megnyerte, és remek összhangban van a csapat, viszont úgy tűnik, hogy továbbra sem megy a társaságnak a nemzetközi kupaszereplés. A portugálok gólvágói Aboubakar és Marega, akik hat, illetve öt találatnál járnak a bajnokságban. Előbbi a Besiktas elleni mérkőzésen eltiltás miatt nem lépett pályára, viszont a mai nap már a keret tagja és várhatóan a csatár duó adott lesz a találkozón, ami veszélyt jelenthet a hazai kapura. A portugálok esetében van van pár ismerősen csengő név, viszont aki neve szinte a világon mindenkinek ismerős az nem más, mint Iker Casillas aki a Porto hálóőre. Igaz egyfajta levezetésnek számít az ő szereplése a portugáloknál, viszont a mai napig remek formában véd, de természetesen nem egy madridi védelem áll előtte, hanem egy gyengébb képességekkel bíró sor. A csapat várhatóan a 4-4-2-es felállásban fog várhatóan pályára lépni. Hátul Telles, Marcano, Felipe és Ricardo négyes. Középpályán Brahimi, Pereira, Torres és Corona, míg elől a fentiekben említett csatár duó lehet veszélyes a hazaiak kapujára. Hiányzók esetében a portugál kiválóság Andre ma nem lesz ott a pályán, míg a brazil Otavio is sérülésekkel bajlódik, viszont az ő játéka kérdéses.

Ami egyértelmű a találkozót tekintve, hogy mindkét félnek remek támadói vannak, erőviszonyokat tekintve a Monaco tűnik erősebbnek, hiszen technikásabb, gyorsabb játékosokkal rendelkeznek, illetve a gyors, pontos és rövid passzkora épülő játékuk megzavarhatja ma a Portot, hiszen a Portugálok köztudottan nem a gyors játékukról híresek. A másik biztos tényező, hogy aki ma kikap az már hátrányba kerül a továbbjutást tekintve, hiszen a Monaco a csoport egyik esélyese, illetve a Lipcse a másik. A Besiktas/Porto duó nevető harmadikként érhet célba és harcolhat a továbbjutásért, viszont ma ha a Porto kikap, akkor 0 ponttal fog rendelkezni, ami már így a rajtot követően természetesen szinte reménytelen kilátásokat eredményezhet. A Monaco esetében ugyanez a helyzet, hiszen egy esetleges győzelemmel, már a második hely biztossá válna, de a másik találkozón remi esetén az első hely sem elképzelhetetlen. A másik fontos tényező számunkra a Monaco esetében, hogy Falcao szinte bomba formában van, illetve Jovetic is kezdi megszokni a Monaco alapjáratát, így véleményünk szerint ez a duó ma húzhatja a hátán a csapatot, illetve nem feledkezhetünk meg a mögöttük lévő középpályáról sem, akikben bármelyik pillanatban benne lehet egy-egy gól, vagy egy tökéletesen elvégzett beadás, ami gólt eredményez.

Névtelen
Jelenlegi tabella a “G” jelzésű csoportban.

Érdekes információ lehet, hogy a Monaco legutóbbi tíz hazai mérkőzésén kilenc alkalommal talált be az ellenfeleinek és ebből hét alkalommal született legalább három találat a mérkőzésein. Míg a Porto esetében a legutóbbi tíz idegenbeli mérkőzésén szintén kilenc alkalommal rúgott gólt az ellenfeleknek és ebből hat alkalommal született legalább három gól!

Így mi bízunk a hazaiak góljaiban és  véleményünk szerint benne lehet a mérkőzésben egy vendég találat is, viszont a hazai gólokban mi nagyobb értéket és biztonságot találtunk! De nem feledkezünk meg a több találatról sem, így a 2,5 gól fölötti opciót is bevállaltuk a mérkőzésen!

A mérkőzés végeredménye 0-3.

A tippünk pedig a találkozóra:

Monaco – Porto (17716 V)
Tipp:Több, mint 1,5 (Hazai csapat – Gólszám 1,5)
odds:1,80

Tét:15 egység

Monaco – Porto (17337 V)
Tipp:Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5)
odds:1,70

Tét:15 egység

Sok sikert!

0
%d bloggers like this: