b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Tíz napos menet harmadik állomás!

Elértünk a harmadik naphoz és a tegnapi siker meghozta az “éhségünket” és hajtjuk tovább a sikeres napokat!

Ma egy olyan mérkőzést választottunk, amelyről sikerült pontos információkat szerezni. Ennyi a baj a hétköznapi fordulókkal, főleg alsóbb osztályokkal, vagy esetlegesen gyengébb ligákkal, hogy nincs róluk információ. Rengeteg tippet lehetett volna  a mai napra kiválasztani, viszont információk hiányában,  ezt mi nem vállaljuk. Így mára egy Spanyol első osztályú mérkőzés fog érkezni, amelyen a gólváltás opciót választottuk, méghozzá egy remek szorzóért! Melyik találkozó lenne ez?!

A mérkőzés nem más, mint a Levante – Real Sociedad találkozó lesz, ahol két remek formában lévő együttes fog megmérkőzni egymással. A Sociedad régi önmagát idézi és jelenleg egy hibát kivéve minden mérkőzését megnyerte, míg a Levante egy igen kellemetlen ellenfél szerepét tölti be a bajnokságban és már harmadik “nagyobb” csapatot állította meg a csapat és ki kell emelnünk, hogy négy mérkőzés alatt még nem szenvedett vereséget!

Az elemzést elsősorban a hazaiakkal kezdenénk és ahogy a felvezetésben is látni, egy remekül futballozó és összeszokott csapatot láthatunk a pályán hétről hétre. A Levante jelenleg a 11. a tabellán egy győzelem, három döntetlen és nulla vereség a mérlege és négy találkozó alatt öt rúgott , míg négy kapott gólnál tart a csapat. Remek teljesítményének köszönhető, hogy a középpálya és a védelem összhangban van, mint védekezésnél, mint támadás felépítésnél és ez megzavarja, illetve megnehezíti az ellenfeleik dolgát. Jól látszik az is, hogy mind a négy mérkőzésén gólt szerzett a csapat, viszont ebből hárman gólt is kapott! Viszont ezekből a mérkőzésekből három igazi “meglepetésnek” számít, hiszen legutóbb a Valenciával 1-1-es döntetlennel zártak, ezt megelőzően a Real Madridot fogták meg és ott is 1-1-es eredmény született, a győzelmet pedig a Villareal ellen szerezték, ahol 1-0-ra nyert a csapat! A hazaiak mozgató rugója Bardhi – Lopez duó, viszont Lopez két mérkőzése sérüléssel szenved, így ő a találkozón ma nem fog részt venni. Viszont Bardhi elszántsága ma is kifizetődő lehet a csapat számára. Ami a másik nagy erénye a csapatnak, hogy szinte minden játékosa Spanyolokból áll, öt légiós található meg a keretben, ebből ketten fix kezdők (Bardhi – Macedón, Lerma – Kolumbia). Felállásukat tekintve a hazaiak edzője Muniz a 4-2-3-1-es stratégiát alkalmazza a mérkőzéseken, ami remek védekezési, illetve támadási forma egyaránt, illetve Ivi és Jason szélső kettős, roppantul gyors és tehetséges játékosok, akik a széleket folyamatosan meghúzzák és remek beadásaikkal, illetve pontos lapos passzaikkal, kiszolgálják a támadókat. Általában Alegria (24), a kezdő csatár a csapatban, viszont feltolt támadó középpályásként Bardhi megtalálható minden mérkőzésen mellette, igazából ez a 4-2-3-1- egy 4-4-2-s felállást eredményez támadásoknál a mérkőzéseken. Összességében a csapat remek formát diktál és ahogy látható ténylegesen egy nehéz és mindig veszélyes ellenfélnek számít! A hazaiak részéről négy játékos biztos, hogy nem lesz ott a mai mérkőzésen, Lerma, Lopez, Morales, Roger. Érdekes információ lehet még a csapatról, hogy a legutóbbi tíz mérkőzésén egy alkalmon kívül, mindig szereztek legalább egy gólt az ellenfeleiknek!

Az elemzésünk második részében, természetesen a vendégeket fogjuk elemezni, ahol remek statisztikákra bukkantunk szintén. A Real Sociedad jelenleg az 5. helyet foglalja el a tabellán, ahogy a fentiekben említettük három győzelem és egy vereség a csapat mérlege és ezt a vereséget is a Real Madridtól szenvedték el! Összességében a csapat 11:7-es gólaránnyal rendelkezik, ami igen beszédes, hiszen a Sociedad minden mérkőzésén betalált idáig a bajnokságban, viszont ebből három találkozón kapott is. A Real háromszor köszönt be nekik, a Depor és a Celta kétszer. Összességében viszont ahogy említettük ez a Sociedad a régi önmagát idézi és ez nem véletlen. Hiszen remek játékosok alkotják a keretet. Ilyen például a támadósorban a brazil Willian, vagy Canales, Januzaj kettős. Középpályán is Illarramendi, Vela, Juanmi. Védelemben pedig Llorente, Rodrigues is megtalálható. Összességében ezek a játékosok igen technikásnak, illetve rutinosnak számítanak, akik nem lepődnek meg sem egy nagyobb közönségtől, sem egy erősebb ellenféltől. Ez pedig a mai mérkőzésen is meghozhatja a vendégek sikerét. A vendégeknél a gólokat Juanmi szállítja idáig, hiszen négy mérkőzés alatt három találatnál jár, illetve nem lehet elfeledkezni a többiekről sem, hiszen Illarramendi, Willian Jose is két találatnál jár, ráadásul utóbbi az aszisztokat sem hanyagolja! A csapat kedvenc felállása a 4-3-3-s stratégia, amelyet erősebb csapatok ellen védekező felfogásban gyakorolnak, míg hasonló esetlegesen gyengébb erejű csapatok ellen ezt váltják egy támadó/presszionáló futballra, amely igen kellemetlennek számít. Nem véletlenek a gólok tőlük és mindez ennek a pressziónak, illetve letámadásoknak köszönhető. A vendégek trénere Sacristan egy remek spanyol edzőnek számít és véleményünk szerint ma is feltüzelt és küzdő csapatot láthatunk a pályán, amely az egész mérkőzést tekintve veszélyes lehet a hazai kapura. Véleményünk szerint benne lehet a találkozóba a vendég győzelem, viszont a Levante remek teljesítménye, illetve kellemetlen játéka miatt, inkább csak a vendég gólban bízunk!

Névtelen
Jelenlegi tabella.

Így összességében tehát, egy remek mérkőzést várunk, ahol küzdelmes, ütközésekben és lapokban gazdag találkozót láthatunk, viszont a két csapat gólérzékenysége miatt, mi bízunk a találatban. A Levante megmutatta már nagyobb csapatok ellen is, hogy képes gólt szerezni, a Sociedad pedig ha hazai, ha vendég környezetben futballozik, mindig veszélyes a hasonló kaliberű csapatok kapujára. Így mi bizalmat szavaztunk a gólváltásnak a mérkőzésen. Végeredmény szempontjából pedig, egy döntetlen, vagy vendég sikerre számítunk!

A mérkőzés végeredménye 3-0.

A tippünk pedig a találkozóra:

Levante – Real Sociedad (13063 H)
Tipp:Igen (Mindkét csapat szerez gólt)

odds:1,70

Tét:15 egység

Sok sikert!

0
%d bloggers like this: