b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Tegnap a Németeknek könnyen ment

A német válogatott 6-0-s győzelmet ért el Norvégia ellen, de Észak-Írország is legyőzte a Cseheket tegnap, így matematikailag még nem jutott ki a nationalelf a 2018-as világbajnokságra!

Tegnap a németek a Ter Stegen, Kimich, Rüdiger, Hummels, Hector, Rudy, Kroos, Müller, Özil, Draxler és Werner kezdő tizeneggyel lépett a pályára. Abban bízva igazán, hogy a Csehek megnehezítik az Észak Írek dolgát, viszont ez , ahogy tudjuk nem következett be.

Ennek megfelelően indult  a mérkőzés és a német csapat már az első percekben a kapuja elé szorította a vendég Norvégokat. Még csak a 10. percben jártunk, amikor Mesüt Özil kapott remek labdát bal oldalról Hectortól és megzörgette a hálót! Ez volt egyébként Özil első találata a VB selejtezőkörökben. Természetesen nem állt le a német csapat és helyzeteket alakított ki a további időszakban is, ezt eredményezte a 17. percben , amikor szintén Özil egy gólpasszal vette ki a részét a Draxler által szerzett gólban, aki remekül bal lábbal a kapuba helyezett így bő negyedóra alatt már 2-0 volt az eredmény.

Ezt aztán követte a “fesztivál”, Werner szerzett egy fantasztikus találatot, hiszen Müller sarokkal adott neki labdát, aki kegyetlenül kihasználta a ziccerét ezzel 3-0-ra alakult az eredmény. Ha ez nem lett volna elég pofon a Norvégoknak, akkor az első félidő végén Werner ismét betalált, akinek ez volt a hatodik gólja és még csak a nyolcadik mérkőzése!

Második félidő sem alakulhatott másként, hiszen az 50. percben Goretzka csereként beállt és szinte első labdaérintéséből gólt fejelt! Ezzel már 5-0, majd ezt követte Gomez találata, aki csukafejessel szerezte meg az újabb találatot és ezzel kialakítva a 6-0s végeredményt.

A mérkőzés góljai:

A német csapat ezzel tovább őrzi hibátlan formáját, viszont a csoport másik esti találkozóján az Észak-Írek megverték 2-0-ra a Cseheket, így a német válogatott matematikailag még nem kvalifikálta magát a világbajnokságra.

Érdekes mérkőzés volt és az egyik legnagyobb arányú győzelmet aratta a nationalelf.

0
%d bloggers like this: