b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Szófiában Fucsovics Marci a döntőben!

Fucsovics Márton döntőbe jutott a szófiai kemény pályás tenisztornán, miután három játszmában legyőzte az olasz Matteo Berrettinit.

Fucsovics Márton döntőt játszik (Fotó: EPA/Vu Hong)

Az első szett jól indult Fucsovics számára, aki magabiztosan hozta saját adogatását viszont az első szettben Berrettini 5:5-nél brékelni tudott, majd le is zárta a szettet 7-5-s arányban. A második játszmában Fucsovics ismét hozta az első adogatást (1:0), majd hasonlóan az első szettben látottakhoz, mindenki nyerte a saját adogatását, fogadóként viszont nem tudta meglepni a másikat. Egészen 6-5-s eredményig, ahol Marci a kezébe vette fogadóként az irányítást és lezárta a 2. szettet ezzel az eredmény módosult és jöhetett az utolsó szett (1:1)

Fucsovics a harmadik szettben is megnyert adogatással kezdett (1:0), majd a második gémben brékelte a mérkőzés Berrettinit (2:0). Végül az első meccslabdáját győzelemre is váltotta, 6:3-ra behúzva a játszmát, és 5:7, 7:5, 6:3-ra megnyerve a mérkőzést.

„Döntős vagyok Szófiában! Tudtam, hogy Berrettini jó formában van, ő verte Hacsanovot és Verdascót is – értékelt Fucsovics a Facebook-oldalán. – Az elejétől jól éreztem a labdát, jól ment a játék. Volt két játszmalabdám 5:4-nél, de amikor elment a szett, éreztem, ha sikerül rajta maradnom, gyűröm tovább, akkor lesz még esélyem. Fejben és fizikálisan is erős tudtam maradni és a döntő pillanatokban jól koncentráltam.” (Forrás Fucsovics Marci hivatalos facebook oldala) – Ezzel Marci a második ATP döntőjén szerepelhet! 

Fucsovics a döntőben már egy jóval erősebb ellenféllel fog találkozni, méghozzá Medvedevvel, aki a francia Monfils ellen 6:2, 6:4-s mérkőzést követően jutott el a döntőig.

ATP 250-ES TORNA, SZÓFIA (586 140 euró, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Fucsovics Márton–Matteo Berrettini (olasz) 5:7, 7:5, 6:3
D. Medvedev (orosz, 3.)–Monfils (francia, 7.) 6:2, 6:4

DÖNTŐ
Fucsovics Márton – D. Medvedev (2019.02.10 16:00)

HAJRÁ FUCSOVICS! 

0
%d bloggers like this: