Kövess minket!
Facebook Twitter Instagram YouTube Telegram

Sportfogadás pszichológiája

Még nem esett szó a sportfogadás pszichológiai részéről, ahol leginkább a nyerő és a bukószériák kezelését boncolgatjuk..

Vágjunk bele rögtön a közepébe és kezdjük a rosszal, az-az a negatív szériával.
Amit rögtön elmondhatunk, hogy nincs olyan sportfogadó, aki ne élt már volna át ilyen időszakot. Ez annyit jelent, hogy van egy-egy olyan széria, amikor semmi sem akar összejönni és gyakorlatilag mindegy hogy mire és hogyan fogadunk, az elmegy. Ez benne van a sportfogadásban, igazából ennek a „szakmának” a velejárója és az ilyen szériákat a szó szoros értelmében túl kell élni, illetve túl kell azon lendülni. 

Több mód is van ezen szériák „túlélésére”. 
Az első az, hogy nem szabad ráfeszülni az ilyen időszakra és nem szabad semmilyen felelőtlen döntést hoznunk. Ilyenkor esnek bele sokan abba a hibákba, hogy gyorsan visszaakarják nyerni az elbukott tétjüket, többet kockáztatnak, felhagynak a stratégiájukkal és csak még nagyobb veszteséget alakítanak ki. Úgyhogy ne akarj feszülten fogadni, főleg ne akkor, amikor ez a negatív széria beüt. Tartsd magad a kezdeti célokhoz, a kialakított bankroll menedzsmenthez és ügyelj arra, hogy ez az időszak idővel véget fog érni. A másik opció az lehet, hogy egy-egy ilyen rosszabb időszaknál pihenőt fújunk, vagy tétet csökkentünk. Egy-egy „pihenő” mindenkinek jól jön, úgymond szabadságot veszel ki és igazából egy ilyen időszak után újult erővel vághatsz neki a folytatásnak. Ha pedig a tétcsökkentés mellett döntesz, akkor ügyelj arra, hogy tartsd végig ezt a tétet, amíg vissza nem térnek az eredmények.

Aztán jöjjön a nyerőszéria..
Amikor sorozatban jönnek a tippek, akár több héten keresztül is, akkor az nagyon jó érzés tud lenni. Ilyenkor viszont sokak fejében megfordul az, hogy miért nem tettem magasabb téttel, mert ennyit nyerhettem volna és így tovább. Ez a gondolat pedig nagyon aggasztó lehet, hiszen sokak képesek tétet emelni, pedig a nyerőszéria is véget ér egyszer, ugyanúgy ahogy a negatív szériák is. Egy tétemeléssel őrülten nagy hibát lehet elkövetni, hiszen ezzel felforgatod a kezdeti bankroll menedzsmented, ill. sokkal nagyobbat kockáztatsz, mint ami a számodra „megengedett lenne”. Ilyen esetekben szokott az előfordulni, hogy valaki sokat bukik és a nyerőszériában megszerzett nyereséget az egyik napról a másikra elveszíti.

Papíron tehát ennyire egyszerű a történet, de természetesen minden ember más és más és ennek megfelelően másképp gondolkozunk. Ami biztos, ha kellően ügyelsz a kezdeti céljaidra és képes vagy az önfegyelemre, akkor nem fog elvinni a hév egy rosszabb szériánál sem, de akkor sem fogsz felelőtlen döntéseket hozni, mikor megy a szekér.

Kövess minket!

PRÓBÁLD KI A MOBIL APPLIKÁCIÓNKAT, ILLETVE KÖVESS MINKET A KÖZÖSSÉGI FELÜLETEINKEN KERESZTÜL IS! LÉGY MINDIG NAPRAKÉSZ ÉS VÁLJ B&WTIPS RAJONGÓVÁ!!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: