Prémium szolgáltatás : Futballelemzések

A mai napra két darab elemzést fogunk publikálni és mindkét esetben futballelemzésekről beszélhetünk. Az egyik mérkőzésen egy dán kupatalálkozót, míg a másik opció esetében egy holland bajnokit választottunk ki a kínálatból.


I Feyenoord – Heerenveen I

Az Eredivisie 28. fordulójában a Feyenoord és a Heerenveen néz egymással farkasszemet. Ami tudható, hogy a bajnokság megnyerésért már csak két csapat van versenyben, az Ajax és a PSV Eindhoven. Lényegében a két csapat közel 20 pontos előnnyel áll már az őket üldözőkkel szemben. A mai találkozón a 4. helyen álló Feyenoord igencsak jól teljesít, viszont nem dőlhet hátra a csapat, hiszen 4 pontos lemaradása van a 3. helyezett AZ Alkmaarral szemben, illetve nagyon szoros mögötte a mezőny. A mai ellenfelük a 10. helyen áll és 36 pontjával még bőven esélyes a legjobb 7-be érni, amelyek a nemzetközi kupaszereplést érő helyeket jelentenék.

Ami látható, hogy mindkét csapat igencsak erős támadókkal rendelkezik, hiszen azonos 57 rúgott gólja van a csapatoknak, viszont az is megfigyelhető, hogy a vendégek az egyik legtöbb gólt kapták 27 forduló alatt, hiszen már 59 találatnál járnak.

Hazai pályán a Feyenoord jól szerepel és 13 találkozó alatt 11-0-2-s mutatójuk van, illetve 36-12-s gólkülönbségük. Ezzel ellentétben a Heerenveen a liga egyik legjobban teljesítő idegenbeli együttese, hiszen a vendégek 13 mérkőzésen 6-4-3-s mutatóval és 35-28-s gólkülönbséggel rendelkeznek. A hazaiak részéről van Persie és Berguis azok akik kiveszik a maguk részét a gólszerzésből, míg a vendégek oldalán Lammers és Vlap az ügyeletes gólfelelős. Ezen játékosok a megosztott utazókeretek részesei, úgyhogy velük lehet számolni. A másik érdekes és kulcsfontosságú tényező, hogy a két csapat egymás ellen rendre gólváltásokkal tarkított mérkőzéseket játszik. Egyik oldalnak sincs kiváló védelme, ezért számolnánk a gólokkal. Mindkét oldal remekül teljesít a mostani felállásban és várhatóan ma is megzörrennek a hálók. Az előző mérkőzésen 8 gólig jutottak a csapatok, de ezt megelőző találkozókon is rendre megszületett a gólváltás a kettős találkozóin. Ezért érdemes ma is bevállalósnak lenni és nagyobb téttel megrakni ezt a mérkőzést, ezért “A” kategóriába sorolva fogadást kötünk 1,61-s szorzóért cserébe a találkozóra.

Feyenoord – Heerenveen (20:45) 
Tipp:Igen (Mindkét csapat szerez gólt) odds:1,61 “A” kategória Tét : 5 egység

I Bröndby – Aalborg I

A dán kupában már az elődöntőnél tartunk, ahol két igencsak gólerős és kellemetlen ellenfél találkozik egymással. Ha bátrak lennénk megrakhatnánk a hazaik sikerét, viszont látható, hogy utóbbi időben rendre botlik az ellenfelek ellen a Bröndby, vagy épp döntetlennel zár. A mai ellenfelük pedig igencsak kellemetlennek mondható, hiszen minden egyes mérkőzésen képesek veszélyeztetni, sőt több góllal is lehet kalkulálni a mérkőzéseiken. Gondolkodtunk azon, hogy a 2,5 over, vagy a mindkét csapat szerez gólt opciót válasszuk ki, végül maradtunk a már megszokott “gg” opciónál.

A két csapat legutóbb 2019.03.10-én találkozott egymással a bajnokságban akkor 3-3-s döntetlent értek el. A kupában a Bröndby 2 góllal nyert a Vendsyssel otthonában, míg az Aalborg idegenben nyert a Naestved ellen 3-1-re.

Ismerve az előző mérkőzést és látva a statisztikai adatokat, illetve azt a tényezőt, hogy ennek a két együttesnek lényegében a kupa maradt a nemzetközi szereplés bebiztosítására egy nagy “csatát” várunk. Mivel kupáról beszélünk, ezért csak alacsony téttel fogadunk a találkozóra, de nem tudjuk elképzelni, hogy egy 0-1 gólos találkozót lássunk. Az előző mérkőzésekből kiindulva 2018-ban 4 alkalommal találkoztak a csapatok akkor háromszor megszületett a ma favorizált opció, de ahogy már említettük kevesebb , mint 1 hónappal ezelőtt 3-3-ig jutottak a felek. Úgyhogy bizakodóak vagyunk és remélhetőleg ma is megzörrennek a hálók.

Bröndby – Aalborg (19:30) 
Tipp:Igen (Mindkét csapat szerez gólt) odds:1,57 “C” kategória Tét : 2 egység