b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Premier League : Southampton – Manchester City – 12/19 16:00

Agüero nélkül kell továbbra is helyt állni a Manchester City támadósorának, ám Gabriel Jesus eddig remekül pótolja a csapattársa hiányát. (Fotó : Sky Sports)

A Premier League 14. fordulójának szombati játéknapján a Southampton – Manchester City párharc keltette fel a figyelmem. Őszintén szólva a hazaiak igencsak meggyőzően teljesítenek és a jelenlegi formájukban valljuk be a botladozó Manchester City ellen akár reális esélyük is lehet. A vendégek ugyanis idén egyáltalán nem teljesítenek jól és ugyan nyolc pont a lemaradásuk az első helyezettel szemben, de akkor sem ezt szoktuk meg a manchesteri csapattól. 

xG (várható gólszámadat)
1.611.50
Várható végeredmény : 1-1

 


A várható gólszámadatok alapján látható, hogy egy szoros döntetlenre van reális esély. Ez azért sem meglepő, mert a 2020/2021-es kiírásban a Manchester City remizett az egyik legtöbbször. A hazaiak támadásokban nagyon erősek és ugyan nem szerepel a csapatban különleges futballsztár, ettől is erős a hazai együttes, hiszen csapatként képesek játszani, ami a mai világban egyre kevesebbszer látható. Pep Guardiola a vendégek trénere szinte a legjobb csapatát küldheti ma is a pályára, ám ahogy legutóbb a West Brom ellen is pontokat veszített a csapat, így most is bőven reális ez. Persze ki kell emelni azt, hogy az utóbbi időben peches a vendég alakulat, hiszen rendre olyan bravúros teljesítményt nyújtanak az ellenfelek hálóőrei, amelyekre a szezon hátralévő 90%-ban egyszer sem képesek. Erre a legjobb példa akár a legutóbbi ellenfelük kapusa Johnstone, aki csak az utolsó tizenöt percben négy bravúros védést is bemutatott, pedig Kevin de Bruyne passzai maximum az ötösre, de inkább ötösön belülre érkeztek és rendre a társak kapura is tették azt, ám Johnstone bravúrosan hárította a támadásokat. Egy szó, mint száz a Southampton idén nagyon jó, ráadásul hazai pályán játszanak ahol eddig minden egyes alkalommal legalább kétszer képesek voltak gólt szerezni. Az erősebb riválisok persze betaláltak a csapatnak példának okáért a Manchester United három, míg a Tottenham öt gólt is rúgott a hazaiaknak, ám ettől függetlenül a Sheffield, Newcastle, Everton és West Brom ellen is kapott gól nélkül zárt a csapat. Az xG mutatók alapján a gólváltás a legesélyesebb ezen a mérkőzésen, amelynek pontos esélye 71%. Mivel bet365-ön elfogadható szorzó van erre az opcióra, így nem kételkedem a statisztikai rendszerünkben, ráadásul látva azt, hogy mindkét keret szinte a legjobb játékosaira hagyatkozhat nagyon esélyesnek érzem valóban a gólváltást, mint opciót!

Predikció : 
Igen (Mindkét csapat szerez gólt) 
Odds: 1.75 Tét: 2.5 egység

Fotó : Getty Images

0
%d bloggers like this: