b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Premier League : Leicester – Everton – 17:30

Győzelmet ünnepelhetnek hazai pályán Vardyék. A kérdés az, hogy mennyi gól fog születni a találkozón.

A Premier League 14. fordulójában történt tegnap pár meglepetés, ám most a Leicester mérkőzésében nagyon biztos vagyok. Ennek több “apropója” is van és ezt a következő sorokban le is írom részletesen.


A Leicester csapatával az utóbbi időben rendre sikerül profitálnunk, hol a challenge szelvény keretein belül, hol elemzésekben. Most mindkét részben kalkulálok a hazaiakkal és ennek az első legésszerűbb indoka, hogy B. Rodgers érkezése óta a “rókák” szárnyalnak és továbbra is a harmadik helyen állnak. Ráadásul most ott egy hatalmas esély, hiszen a Manchester City tegnapi vereségével két pontra léphetnek el a Pep Guardiola által irányított csapattól, illetve kilenc pontra közelíthetik meg a Liverpoolt. A mostani ellenfelük sosem leírandó, ám a vendégek a tizenhetedik helyen állnak és őszintén szólva egyáltalán nem meggyőző a teljesítményük. Idegenben eddig hat mérkőzést játszottak, amely mérkőzésekből 1-1-4-es mutatót sikerült kialakítaniuk és szinte minden meccsükön kaptak legalább egy gólt.

A statisztikai adatok alapján a Leicester várható gólszáma 2,17, míg az Everton 0,76-os mutatóval rendelkezik.

Rengeteg tényező szól a Leicester mellett és vélhetően ma hazai pályán tovább menetelnek a J. Vardy által fémjelzett “rókák”. (Fotó : Getty Images)

A másik fontos tényező, hogy a hazai csapatban szinte a teljes keret játékra alkalmas állapotban, míg a vendégek részéről komoly problémák vannak, hiszen egyre több játékos küszködik sérüléssel. A mostani mérkőzést Coleman, Gbamin, Gomes és Martina biztosan kihagyja, de rajtuk kívül a vendégek kiválósága T. Walcott, M. Schneiderlin, F. Delph és Bernard játéka is kérdéses. Egyszóval igencsak fontos játékosokat kellene nélkülözni a vendégeknek. Az egyedüli érdekes tényező a vendégek esetében, hogy a Tosun, Richarlison, Sigurdsson trió képes lesz-e gólt szerezni, ill. hátul Pickford milyen formát fog ki. Az angol válogatott hálóőrt nem kell senkinek se bemutatni, képes hatalmas parádézásra. A hazai oldalon J. Vardy játékára lehet számítani, ill. a mögötte húzódó Barnes, Maddison, Tielemans trió szinte biztosra vehető, hogy kezd. Ami szintén kiemelendő a hazaiak esetében, hogy a védekezés nagyon egyben van és a Chilwell, Soyuncu, Evans, Ricardo Pereira és hátul Schmeichel által fémjelzett védelem a liga legjobb teljesítményét hozta össze és tizenhárom mérkőzés alatt mindössze nyolc gólt kapott a Leicester, ami kimagasló a mostani Premier League mezőnyéből. Egyszóval több minden is a hazaiak sikere mellett szól, ráadásul a hazai támadósorban Vardy az idei szezon legeredményesebbje a maga tizenkét rúgott góljával, ill. rajta kívül Maddison, Perez, ill. Tielmans is jobb mutatókkal rendelkezik, mint Richarlison az Everton támadója. Úgyhogy bizakodó vagyok, hazai pályán eddig veretlen a Leicester és nagyon meglepne, ha ma veszítenének, az amúgy idegenben gyenge teljesítménnyel és hiányzókkal rendelkező Everton ellen. Ami pedig szintén érdekes, hogy a gólszámadatok alapján várható két hazai gól, úgyhogy én a hazai győzelem mellett az 1,5 gól feletti opciót is bekombináltam az ajánlásba és így egy szép duplát kialakítva zöldülhet a megosztott ajánlás ezen a mérkőzésen.

Leicester – Everton Fogadási határidő : 17:30
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
Leicester + 1,5 gól felett (Játékidő eredménye + gólszám összesített) 2,00 “C” kategória 2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: