b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Premier League : Izgalmas lesz a véghajrá

Vajon Klopp, vagy Guardiola lesz az aki a magasba emelheti a trófeát? (Fotó: AFP)

Őszinték leszünk egy kicsit előrehaladott lehet ez a kijelentés, de a tegnapi Manchester United – Liverpool találkozó után kijelenthetjük, hogy Kloppék számára innentől indul el ismét a bajnokság, hiszen egy ponttal vezetik már csak a Manchester City előtt a bajnokságot.

Vajon Klopp, vagy Guardiola lesz az aki a magasba emelheti a trófeát? (Fotó: AFP)

Már két fordulóval ezelőtt készítettünk egy “Long Term” fogadást a bajnokság végkimenetelével kapcsolatban és pontosan erre tértünk ki, hogy a Liverpoolra nehéz sorsolás vár, míg a Manchester City esetében egy-két találkozót leszámítva szinte sétagalopp lehet a bajnokság hátralévő része. A Manchester City tegnap büntetőkkel nyerte meg az angol Ligakupát, míg a Liverpool 0-0-s eredményt ért el az Old Traffordon.

Guardioláék számára ez dupla öröm lehetett, hiszen a bajnokságban 1 pont már csak a hátrányuk, míg kupagyőztesek is lettek. 

Visszatérve a bajnoksághoz a következőt láthatjuk. A Liverpool esetében a következő csapatok sorakoznak még a következő mérkőzések listáján (az általunk nehezebbnek vélt mérkőzéseket kiemeltük).
02.27. – Liverpool – Watford
03.03. – Everton – Liverpool
03.10. – Liverpool – Burnley
03.17. – Fulham – Liverpool
03.31. – Liverpool – Tottenham
04.05. – Southampton – Liverpool
04.14. – Liverpool – Chelsea
04.21. – Cardiff – Liverpool
04.26. – Liverpool – Huddersfield
05.04. – Newcastle – Liverpool
05.12. – Liverpool – Wolves

A Manchester City esetében a következő ellenfelekkel fog találkozni az együttes a jövőben (az általunk nehezebbnek vélt mérkőzéseket kiemeltük).
02.27. – Manchester City – West Ham
03.02. – Bournemouth – Manchester City
03.09. – Manchester City – Watford
03.30. – Fulham – Manchester City
04.06. – Manchester City – Cardiff
04.14. – Crystal Palace – Manchester City
04.20. – Manchester City – Tottenham
04.24. – Manchester United – Manchester City
04.28. – Burnley – Manchester City
05.04. – Manchester City – Leicester
05.12. – Brighton – Manchester City

Ezen mérkőzéseket látva igazából a Manchester City sokkal kedvezőbb sorsolásnak örvendhet, hiszen legközelebbi nehéz mérkőzése 04.20-án lesz, amikorra már a Liverpool akár 3 mérkőzésen is pontokat bukhat.

Ezen kívül ott van az a tényező, hogy a Liverpool kerete egyre fáradtabbnak tűnik és nincs meg a kellő merítési lehetőség, míg a Manchester City részéről másabb a helyzet és több kulcsfontosságú játékos most tért vissza a sérüléseiből és teljes “fittséggel” várják a szezon végét.

Tehát adódik a kérdés, vajon megtartja vezető szerepét a Liverpool, vagy a Manchester City  begyűjti a 6. bajnoki címét és címvédést láthatunk?

[socialpoll id=”2540151″]

0
%d bloggers like this: