b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Premier League : Aston Villa – Manchester City – 01/12 17:30

Agüero nélkül kell továbbra is helyt állni a Manchester City támadósorának, ám Gabriel Jesus eddig remekül pótolja a csapattársa hiányát. (Fotó : Sky Sports)

Az Aston Villa – Manchester City kettős mérkőzésén a statisztikai rendszer adataira alapozva készítettem el az elemzést.


A találkozón leginkább a gólokkal kalkuláltam, méghozzá két igencsak esélyes opciót “párosítottam” össze. A Manchester City részéről egyértelmű cél, hogy a második helyet megszerezze a csapat, márpedig erre most remek esély van, hiszen a Leicester botlott és könnyedén átveheti a második pozíciót a Pep Guardiola által irányított csapat. Ehhez nem kell mást tenni, mint nyerni a Villa Parkban, ami nem gyerekjáték ugyan, de a felek közti különbség könnyedén megmutatkozhat. Az Aston Villa otthon viszonylag jól szerepel és 4-2-4-es mérlege van az együttesnek. Amit viszont érdemes kiemelni, hogy a tíz hazai mérkőzésükön, kilenc alkalommal képesek voltak gólt szerezni. Példának okáért gólt rúgtak a Liverpool, Leicester kettősnek is. Az is hozzátartozik, hogy a csapat védelme nem a legerősebb és ennek megfelelően rendkívül sok gólt kaptak már idén, ami számok alapján 37 kapott gólt jelent, ami a liga egyik legpocsékabb mutatója.  A Manchester City a leggólerősebb csapat idén is a PL-ben, ám nem tudják egyszerűen felvenni a versenyt idén a Liverpoollal a vendégek, ráadásul volt több botlása is már a csapatnak. A vendégek védelme sem a legjobb, hiszen 21 mérkőzésből 24 alkalommal kaptak gólt, ráadásul ebből idegenben 14-et sikerült beszedniük.

A statisztikai adatok alapján 1,3, ill. 2,7 a rúgott gólátlagok mutatója. A gólváltás esélyessége 65%, míg a 2,5 gól feletti opció esélye 75%.

Szinte minden egyes kulcsjátékosára számíthat Pep Guardiola. (Fotó : Sky Sports)

Összességében tehát bíznék a Manchester Cityben, hogy ma képesek lesznek legalább két gólt szerezni az Aston Villa gyengélkedő védelmének. Ám nehezen tudok attól a tényezőtől elvonatkoztatni, hogy a vendégek rendkívül sok gólt kapnak idegenben, ill. az Aston Villa otthon mennyire hatékony a kapu előtt. A hazaiak kevés helyzetből képesek gólt szerezni és ezt bosszúságunkra láthattuk legutóbb a Leicester elleni kupamérkőzésen is. Úgyhogy én a gólváltást, ill. a 2,5 gól feletti opciók kettősét ajánlanám fogadásként. Az opció jelenlegi szorzója 1,90-es értéket mutat, ami szerintem bőven fogadható, viszont kellő fenntartással teszem meg mindezt és csak 2,5 egységgel ajánlom fogadásként.

Aston Villa – Manchester City Fogadási határidő : 17:30
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
Igen + 2,5 gól felett (Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám összesített) 1,90 “C” kategória 2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: