b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Ökölvívás: Fury megvédte címét!

A "cigánykirály" a 6. menetben kiütötte Whyte-ot, így megvédte címét. (Fotó: Getty Images)

A Wembley Stadionban a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury honfitársa Dillian Whyte ellen lépett ringbe és a 6. menetben kiütötte ellenfelét a “cigánykirály”, aminek köszönhetően megvédte címét!

Fantasztikus volt látni a Wembley Stadionban összegyűlő 94 ezer embert, akik mind kíváncsian várták, hogy vajon megtudja-e védeni a címét Tyson Fury. A mérkőzés előtt Tyson Fury 32–0–1, 23 KO-TKO mérleggel állt, míg riválisa Dillian Whyte 28–3, 19 KO-TKO mutatót tudhatott magáénak. A bevonulásnál Fury-t a nézők döntő többsége óriási tapssal fogadta, míg Whyte-ot a bevonulása közben füttyszó kísérte.

Lényegében már az első menettől látható volt, hogy Tyson Fury uralja a mérkőzést. A magasságából adódóan remekül tartotta távol magától Dillian Whyte-ot és egy-egy betalált ütéstől eltekintve Fury magabiztos fölénnyel állt végig a pontozóbíróknál. Aztán jött az 5. menet, ahol már lehetett látni hogy amíg Fury szinte élvezi minden egyes percét a mérkőzésnek, addig Whyte elfáradt. Ennek köszönhető talán az is, hogy a hatodik menetben már ténylegesen csak Furynak voltak értékelhető ütései és ebben az etapban véget is ért a meccs!  Tyson Fury egy jobb kezes felütéssel a padlóra küldte riválisát, aki felállt ugyan, de a mérkőzésvezető beszüntette a mérkőzést.

Fury a mérkőzést követő interjúban megerősítette, miszerint ez volt az utolsó mérkőzése.

„Megígértem a feleségemnek, hogy Deontay Wilder ellen bunyózom utoljára. De utána felajánlottak egy meccset a Wembleyben, és tartoztam ezzel a szurkolóknak. Micsoda búcsú!”– idézte a BBC a világbajnokot.

Egy fantasztikus sportember vonul vissza a box világában. Köszönjük “cigánykirály”! 

0
%d bloggers like this: