b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

NHL : Arizona Coyotes – Tampa Bay Lightning – 02/23 02:00

Az NHL hajnali mérkőzései ismét górcső alá kerültek és lényegében megint megpróbálok egy olyan mérkőzést kiértékelni több szempontból is, amelynek a végső győztesében a statisztikai adatok alapján hatalmas érték van.


Ami azt illeti most is több szakértői portált, ill. analitikai rendszerrel rendelkező oldalt böngésztem végig és egybehangzó véleménnyel van minden egyes oldal azzal kapcsolatosan, hogy az Arizona Coyotes – Tampa Bay kettős mérkőzésén a vendégek az egyértelmű esélyesek. Ennek többféle indoklása is volt, amit most itt kifejetek. Az első és legfontosabb, hogy a két fél teljesen más formát hoz. Amíg a Tampa Bay gyengén kezdett, mostanra ismét nagyon jól szerepel, ezzel ellentétben az Arizona pocsék formában van jelenleg és a kezdeti “viszonylagosan jó” szereplésük már habokban sincs. Ha csak az utolsó 15 forduló eredményét tekintjük meg láthatjuk az egyértelmű különbséget a felek között. Az Arizona 11 mérkőzést bukott és mindössze 4 találkozón tudott nyerni. A Tampa Bay ezzel ellentétben a legutóbbi 15 meccséből 12 alkalommal nyerni tudott, sőt egy 11 mérkőzéses szériát szakított meg a Vegas Golden Knights elleni vereségük.

A statisztikai adatok alapján bő egy gólos favoritnak számít a Tampa Bay.

A Tampa Bay ma is győzelmet ünnepelhet! (Fotó : USA Today Sports)

Ami azt illeti közelebbről megvizsgálva a csapatokat, láthatjuk, hogy ami az egyiknek az erőssége, az a másiknak a gyengesége. Ezt a “nyers” adatok is remekül prezentálják, hiszen a hazaiak támadásban borzasztó gyengék 2,71-es átlaguk van mérkőzésenként, míg a Tampa Bay 3,57-es átlaggal rendelkezik. A védekezésben viszont a hazaiak némileg kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a 2,67-es átlagukkal, bár a Tampa Bay védelem nüansznyikkal teljesít rosszabbul a 2,78-as átlagával. Viszont ezen adatokon kívül érdemes megnézni a hiányzókat, a várható kezdőket, ill. a két csapat keretét. Ami egyértelműen látszik, hogy a vendégek keretében Steven Stamkos (0,51), Nikita Kucherov (0,51), Blake Coleman (0,46), Brayden Point (0,43) és Alex Killorn (0,35) is jobb mutatókkal rendelkezik a gólátlagokat tekintve, mint a hazaiak legeredményesebb játékosa Conor Garland (0,34). Ez különbség pedig alighanem meg fog mutatkozni a mérkőzésen a felek között. Ami szintén megfigyelhető, hogy a hazaiak hálóőre Antti Raanta, rosszabb mutatókkal rendelkezik, mint riválisa Andrei Vasilevskiy. Ezáltal, mint statisztikai adatok alapján, mint a keretek közti különbségek alapján látható, hogy a Tampa Bay a mérkőzés esélyese. A 2019/2020-as kiírásban eddig egy alkalommal találkoztak a felek és akkor 4-0-ra nyert a Tampa Bay. Jelenleg jobb formában vannak a vendégek, ráadásul a hiányzók terén is olyan egyének nem lépnek a jégre, akiket könnyedén tudnak pótolni a vendégek. Ezért én bizakodó vagyok és látva a szimpla statisztikai adatokat, bátran ajánlok fogadást a vendégek sikerére. Érdekességként még annyit hozzáfűznék a találkozóhoz, hogy a Tampa Bay idegenben az egyik legjobb teljesítményt nyújtja a keleti konferenciában. A vendégek 32 mérkőzésből 20-at megnyertek, míg a hazaiak 30 mérkőzésből mindössze 15-t húztak be. Úgyhogy minden a vendégek sikerére hajaz, ám ismerve az NHL kiszámíthatatlanságát, csak 2,5 egységet áldozok erre a találkozóra. Fontos, hogy fogadás megkötésénél ügyelj arra, hogy a mérkőzés győztesére kötünk fogadást, az-az a döntetlen, mint kimenetel nem szerepel a fogadásban! Ezért a szorzók alacsonyabbak, mint az alapra meghatározott 1×2 (Hazai/Döntetlen/Vendég) háromesélyes fogadásnál látott szorzók.

Arizona Coyotes – Tampa Bay Lightning Fogadási határidő : 02:00
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
Tampa Bay Lightning (Győztes) 1,60 “B” kategória 2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: