b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

NFL : New England Patriots – Dallas Cowboys – 22:25

Brady az utóbbi két mérkőzésen remekül játszott. Vajon az alapszakasz utolsó mérkőzésén sikerül nekik gálázni? (Fotó : Getty Images)

Az utolsó elemzés esetében pedig több tényező is egy opció mellett szól. Minden egyes tényezőt felelevenítek az elemzésben és fontos kiemelnem, hogy ma egyáltalán nem biztos az a Patriots siker.


Ami számomra egy kicsit elbizonytalanító a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy az a Dallas Cowboys lép pályára a Foxboroughban, akik igencsak erős offense sorral rendelkeznek. A Pats ugyan otthon roppantul erősnek mondható, ám én amit elmondtam az előző mérkőzésen, ill. az azt megelőző fordulókban is, engem a Pats offense egyáltalán nem győzött meg. A hazai együttes legnagyobb erőssége a védelmében van és ezt láthattuk már nem egy meccsen, hogy a védelem hozta a győzelmet Bradyéknek. Az offense sor gyengélkedik és Brady továbbra is azt a sablonjátékot játssza, amit egyre több csapat felismer. Nem megy bele már a veszélyesebb helyzetekbe a rutinos irányító , minél hamarabb szabadul a labdától és lényegében elmondható az, hogy ennek köszönhetően igencsak “gyengére” sikerül a mostani szezon az offense mutatóit figyelve. A Patriots 28,7-es átlaggal rendelkezik jelenleg, míg a Dallas 28,6-os átlagot hozott össze a támáadásai során.

A statisztikai adatok alapján hét-nyolc pontos favoritnak számít a New England Patriots, viszont negyven – negyvenkét pont körüli mérkőzésre van kilátás.

Brady játéka engem továbbra sem győzött meg és szerintem ma sem ő lesz a kulcsszereplő a találkozón. (Fotó : USA Todays)

Ami biztos, hogy a statisztikai adatokban nem szerepel az időjárás. Márpedig a mai nap folyamán a mérkőzés kezdetére 4-6 fok közötti hőmérséklet és nagy valószínűséggel viharos időjárás (nagy erejű szél és eső) várható. Egyszóval az időjárás alapján borzasztó nehéz lesz távolabbról a mezőnygólokat értékesíteni, ill. a passzjátékba is könnyen beleszólhat ez a tényező. Márpedig aki emlékszik Bradyék Cleveland elleni mérkőzésére az tudhatja, hogy mindössze annak köszönhette a Pats a tizennégy pontos sikerét, hogy Edelman két extra elkapást is véghez vitt és ennek köszönhetően került kedvező helyzetbe a Pats. Ami szintén biztos, hogy a vendégek sem sűrűn találkoznak hasonló időjárással, ám érdemes kiemelni azt is, hogy hasonló kvalitású védelemmel sem találkozott még a Cowboys offense. A vendégek átlaga hasonlít ugyan a Pats offense mutatóihoz, ám mindenképp érdekes lesz a mostani felállás. A vendégek támadásokban erősek, míg a hazaiak a védekezésben kiváló teljesítményt nyújtanak. Ami szintén érdekes, hogy a Pats defense hihetetlen mit művel, a negyedik negyedekben alig enged pontot az ellenfeleknek, sőt a szezonban mindössze három alkalommal engedtek pontot szerezni, tehát a maradék mérkőzésen az utolsó negyedben senki sem tudott még mezőnygólból sem pontot szerezni. A mutatók alapján is a liga legerősebb védelmét láthatjuk, hiszen a hazai csapat 10,8-as átlaggal rendelkezik. Ez pedig példátlan a mostani szezonban. Egy szó, mint száz lesznek kiváló kvalitású játékosok a pályán, ám én úgy érzem, hogy a Pats secondary Prescottot kiveszi a játékból, márpedig rá épül legtöbbször a Dallas támadás. Ezáltal vélhetően a futójáték fog dominálni, amit azért a Patsnek még kell gyakorolni, de egyre jobbak ebben is. A futójátékot megalapozhatja egyébként az időjárás is. Úgyhogy számomra egy gyengélkedő offense, ill. kiváló defense, míg egy kiváló offense, kontra gyenge defense fog találkozni. Hogy ebből mi sülhet ki? Számomra az időjárást is beleszámítva egy 44,5 pont alatti opció. Ez az opció a Pats hazai mérkőzésein szinte rendre ül. (Steelers 36, Jets 44, Giants 49, Browns 40). Úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy mire megy a Dallas offense ma, de ahogy mondtam is Bradyben nem látok most jelenleg értéket, így a Pats favorizálása ugyan jó opció lehetne, ám szerintem az under opcióban óriási érték van a mostani találkozón. A Pats defense hozhatja a most megosztott ajánlást és nagyon bízom benne, hogy az időjárási előrejelzések is helyesek lesznek és valóban rossz időt fognak ki a csapatok.

New England Patriots – Dallas Cowboys Fogadási határidő : 22:25
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
44,5 pont alatt (Játék összesített) 1,90 “C” kategória 2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: