b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

NFL: Mahomes az MVP!

Kihirdették az NFL 2018-as idényének díjazottjait: ahogyan az várható volt, Patrick Mahomes és Aaron Donald is díjat kapott!


A LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOS (MVP)+AZ ÉV TÁMADÓJA: PATRICK MAHOMES (KC CHIEFS)

Nem volt olyan mérkőzés, amelyen ne jutott volna el legalább 240 passzolt yardig,  összességében 5097-tel zárt és 50 TD-passzig jutott. A Chiefs meccsenként 35.3 pontig jutott, valamint 12–4-es mérleggel zárt, amivel az AFC első kiemelését is megkaparintotta. (A 23 éves Mahomes, Dan Marino 1984-es idénybeli MVP-címe óta a legfiatalabb, akit a legértékesebb játékosnak választottak meg.)

AZ ÉV VÉDŐJE: AARON DONALD (LA RAMS)

A Super Bowlra készülő Donald túl azon, hogy a liga talán legjobb futás ellen védekező játékosa, az egyik legjobb az irányítók kergetésében is, 20.5 sackjével pedig fölényesen megnyerte a versenyt. (Ő már tavaly is megnyerte ezt a címet és ezzel a mostani címmel már duplázni tudott, amelyre igencsak kevés példa van az NFL történetében.)

AZ ÉV EDZŐJE: MATT NAGY (CHICAGO BEARS)

A Chicago Bears nyolc év után ismét bejutott a rájátszásba, 12–4-es kiváló mérleggel, az előrelépésben pedig a magyar származású Matt Nagynak is óriási szerepe volt. A fiatal tréner a voksok közel felét szerezte meg és ezzel megnyerte az év edzőjének járó címet!

0
%d bloggers like this: