b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Német Kupa : Leverkusen – Union Berlin – 03/05 18:30

Vajon ma is gólokban gazdag mérkőzést hoz ez a párharc?! (Fotó : Getty Images)

A Német Kupa negyeddöntőjében a Leverkusen az Union Berlin csapatát fogadja.


Ami némileg meglepő lehet, hogy az Union Berlin a legjobb nyolc között szerepel. Ugyan az együttes igencsak gólerősnek mondható, ennek ellenére nem sokan várták őket ide. Annyi biztos, hogy némileg egyszerű sorsolása volt a csapatnak, hiszen a Freiburgot leszámítva a Halberstadt, Verl kettőst kellett kiejteni. A Leverkusen sem panaszkodhat, hiszen az Aachen elleni első fordulót követően a Paderborn és a VfB Stuttgart is “kötelező” lehetett volna, ám mindkét esetben rendre megizzadtak a hazaiak. Az Union kissé meglepő eredményt hoz a Bundesligában is. A vendégek ugyanis 24 fordulót követően a tizedik helyen tartózkodnak, ráadásul formailag is igencsak egyben vannak. A hiányzók esetében sincs panasz, hiszen a kulcsfontosságú játékosok egytől-egyig bevethetőek és csak a több forduló óta sérülésekkel bajlódó játékosokra nem számíthatnak a vendégek.

A várható gólszámadatok alapján 1,82, ill. 1,38 a két együttes mutatója. Ezen értékek alapján a gólváltás és a 2-1-es eredmény esélye is igencsak magas.

Vajon ma is gólokban gazdag mérkőzést hoz a Leverkusen-Union Berlin párharc? (Fotó : Getty Images)

A találkozón én nem szeretnék az esélyekbe belemerülni, hiszen az Union Berlin nem egy, nem két alkalommal okozott már meglepetést a 2019/2020-as kiírásban. Annyi biztos, hogy a Leverkusen a favorit ezen a találkozón, ám nem is olyan rég találkoztak a felek, akkor egy öt gólos találkozón és egy utolsó percben szerzett góllal sikerült csak a Leverkusennek a győzelmet bebiztosítani. Annyi szintén egyértelműen látható, hogy a hazaiak támadósora Volland nélkül is igencsak hatékony. A hazaiaktól megszerzett sajtóinformációk szerint Alario, Havertz és Bailey játékára is lehet számítani, ezzel a hármassal pedig a támadószekció adott is lenne. Az Union Berlinnél is Andersson, Bulter, Malli, Gentner négyes nevezve lett, ezen játékosok pedig rendkívül gólerősek. Amit érdemes megemlíteni még, hogy a Bundesligában az Union Berlin 12 idegenbeli mérkőzésből 9 alkalommal képes volt legalább egy gólt szerezni. Ezt megtette az RB Leipzig, Bayern München kettős ellen is. 2020-ban mindkét együttes igencsak jó eredményekkel rendelkezik és érdemes megemlíteni azt is, hogy a Leverkusen mindössze két tétmérkőzést hozott le kapott gól nélkül, de minden alkalommal képes volt gólt szerezni a csapat. Az Union egyedül a Dortmund ellen maradt rúgott gól nélkül, de nagyon beszédes adat, hogy mindkét együttes BTTS (mindkét csapat szerez gólt) mutatója 75% feletti értéket mutat. Úgyhogy két ilyen együttes csatáján, főként úgy, hogy a vendégeknek a bajnokságbeli helytállás mellett, a kupa az egyedüli esély, hogy trófea közelébe jussanak, szerintem kellő motiváció lehet. Úgyhogy én a találkozón a gólváltásban bíznék, főként úgy, hogy a hazaiaknál várható, hogy pár középpályán szereplő játékos fog kapni pihenőt is. Bizakodva várom a meccset és remélem, hogy bejönnek az elképzeléseim, ill. lejön a várható gólszámadatok által várt eredmény is.

Leverkusen – Union Berlin Fogadási határidő : 18:30
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
Igen (Mindkét csapat szerez gólt) 1,66 “B” kategória 5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: