b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

NCAA : Northwestern – Michigan State – 18:00

Hazai pályán megszorongathatja ellenfelét a Northwestern. (Fotó : Cal Sport Media via AP Images)

Az NCAA hétvégi fordulójából két prémium elemzést készítek. Az első esetben arra a Northwesternre ajánlok ismét fogadást, akikkel az utóbbi időben rendre sikerült profitot realizálnunk. Amerikai futball statisztika:
12 nyertes – 5 vesztes


A találkozón leginkább a statisztikai adatokban, illetve az előző két mérkőzés eredményeire/mutatóira alapoztam a döntésem. A Northwestern csapatát a fogadóirodák nem először írják le és a Utah ellen egy gyönyörű 3,5-s szorzóért hozták a meccset a hazaiak. Ezt követően a Stanford ellen is megtették a fogadóirodák ezt a bakit és ugyan kikapott a csapat, ám a +10,5 pont hendikep zöldült a mérkőzésen. Most pedig következik a Michigan elleni mérkőzés, ráadásul a Northwestern házigazdaként lép pályára és mit csinálnak a fogadóirodák, ismét hatalmas underdogként kezelik a csapatot. A Michigan viszonylag jól kezdte a szezont, bár legutóbbi fordulóban kikaptak az Arizona ellen, ám kiemelendő, hogy most játsszák az első mérkőzésüket idegenben. Az első két találkozót feleslegesen elemezném ki, bár kiemelendő, hogy a második mérkőzésére fogadtam a csapatnak és nyertünk is.

A statisztikai és szimulációs adatok alapján a mérkőzésen szoros találkozó alakulhat ki és mindössze 3 pontos favoritnak számítanak a vendégek.

Hazai pályán megszorongathatja ellenfelét a Northwestern. (Fotó : Cal Sport Media via AP Images)

Ami azt illeti a szimulációs adatok nagyjából helyt szoktak állni az NCAA mérkőzéseken és most ebben bízok a leginkább. Viszont vannak olyan tényezők számomra, amelyek biztatóak és leginkább ezen mutatók alapján hoztam meg a döntésemet. Az első ilyen tényező, hogy hazai pályán lép pályára a Northwestern, akik az előző fordulóban 30-14-re verték itt az UNLV csapatát. A másik ilyen tényező, hogy a Michigan State rendre megizzadt az utóbbi években a Northwestern vendégeként, sőt legutóbb tavaly októberben 29-19-re nyertek a hazaiak. A másik kulcsfontosságú tényező, hogy a hazaiak védelme viszonylag jól zár és kevés pontot hoznak össze. Ezt láthattuk a Stanford elleni mérkőzésen is, pedig a Stanford támadósor jóval erősebb, mint a mostani Michigané. Egy szó, mint száz a hazaiak udnerdog szerepe miatt a +10,5 pont számomra ismét egy kecsegetető opció, főleg úgy, hogy a szimulációs adatok alapján mindössze 3 pont várható különbségként a felek között. Több érvem is van a hazaiak jó szerpelése mellett és ténylegesen eddig többször meglepetést tudott okozni a Northwestern. Úgyhogy én a +10,5 pontos határon fogadást ajánlok a sikerükre “B” kategóriába sorolva.

Northwestern – Michigan State  Fogadási Határidő : 18:00
Tipp : Northwestern +10,5 pont (Pontszám hendikep) odds: 1,66 Tét : “B” kategória 3 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: