b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

NBA : POR Trail Blazers – IND Pacers – 01/15 04:00

A Portland egész szezonban fantasztikusan játszott hazai pályán. Most nincs más esélyük, csak a győzelem az elfogadható. (Fotó : Sam Forencich/NBAE via Getty Images)

Tipikusan ez lesz az a meccs, ahol vagy megszórják egymást a csapatok, vagy egy nagyon kevés pontos meccset hoznak össze. Én utóbbira tettem a voksom és erre több érvem is van. A hazaiak ugyanis back-to-back helyzetből érkeznek, ráadásul ma hajnalban még a Sacramento Kings ellen léptek pályára idegenben. Az utazás sosem kedvez egy csapatnak, de ha megnézzük ezt a mérkőzést, ahol 132-126-ra nyert egyébként a Portland, akkor több érdekes dolgot is felfedezhetünk. Kezdjük azzal, hogy a Portland két húzóembere D. Lillard és C. McCollum 40+ percet játszott ma, hogy pontosabb legyek Lillard 41:58, míg McCollum 42:33 percet töltött a pályán. Ilyen értékek mellett most aligha lesz könnyű számukra a játék, bár ezen a szinten adottak a regenerálódásra a lehetőségek.

Várható végeredmény
113111

A másik kulcsfontosságú tényező, hogy az Idiana Pacers továbbra is több játékosára sem számíthat, bár a M. Brogdon, D. Sabonis, M. Turner és J. Holiday négyes eddig kivette a részét a sikerekből és a küzdésből. Ám így jóval kevesebb esély van a rotációra a vendégeknél és ebből kiindulva bőven reális lehet az, hogy egyik fél sem fog rohanni a pályán. Persze az átlagokat megfigyelve a hazaiak 118.6, míg a vendégek 114.6 ponton átlagolnak támadásokban, ami remek mutatónak számít, illetve védekezésben sem a legjobbak, ám úgy vélem, hogy bőven reális az, hogy most ne szórják meg egymást a felek. A Portland meccseire amúgy is jellemző, hogy back-to-back helyzetben nem jönnek úgy a pontok, bár erre a szezon során még nem volt példa. A Pacers meccsein is szépen körvonalazódik az, hogy mire lehet számítani tőlük és őszintén szólva a most látott U/O line kontrázható. Egyrészt azért, mert a Portland játékosai fáradtabbak lehetnek, másrészt azért, mert a vendégeknél jóval rövidebb a pad és a lehetőség. Ezért én a 231.5 pontos line-t favorizálnám, ami ugyan nem a legjobb szorzót kínálja, ám a csapatok egymás elleni eredményeit eltekintve elég sűrűn “zöldült” az utóbbi időben.

Predikció : 
231.5 alatt (Összesített pontok)
Odds: 1.72Tét: 2.5 egység

Fotó : espn.com

0
%d bloggers like this: