b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

NBA : New Orleans Pelicans – Cleveland Cavaliers – 02/29 02:00

Jan 22, 2020; New Orleans, Louisiana, USA; New Orleans Pelicans forward Zion Williamson (1) during the first quarter against the San Antonio Spurs at the Smoothie King Center. Mandatory Credit: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-407380 ORIG FILE ID: 20200122_pjc_ah6_515.JPG

Az NBA hajnali mérkőzései közül két olyan mérkőzés került kiválasztásra, ahol rengeteg tényező szólhat a favorizált opciók mellett. Az első esetben a New Orleans Pelicans és a Cleveland Cavaliers párosítás kerül kielemzésre.


A találkozó számomra több szempontból is érdekesnek mondható. Az első az, hogy a Cleveland elkapta a fonalat, ám érdemes megemlíteni, hogy két meglepetés győzelem után, most idegenben kellene kimagasló teljesítményt nyújtaniuk. Márpedig most a hazai oldalon egy olyan New Orleans fog felsorakozni, akik a gyors támadójátékukról híresek. Aki ismeri a Cleveland játékát tudhatja, hogy a védekezés igencsak lassú, tehát nehezen érnek vissza a támadásokból, ill. a gyors labdajáratások esetén rendre lemaradnak az ellenfél játékosairól. Aztán az is egyértelmű tényező, hogy a mai riválisuk ellen a palánk alatt aligha lesz esélye a csapatnak, hiszen több olyan játékos is szerepel a keretben, akiknek a rebound mutatójuk jóval jobb, mint a vendégek bármely játékosáé. A harmadik szintén kulcsfontosságú tényező lehet, hogy a vendégek elég alacsony pontszámon átlagolnak támadásokban, hiszen 105 ponton teszik meg mindezt, míg a védekezésben 115 ponton átlagolnak mérkőzésenként, ez pedig nem kis különbség.

A statisztikai adatok alapján 15 pont különbség van a felek között.

Zion most is kiveheti a részét a pontszerzésben, ill. a New Orleans Pelicans győzelméből is. (Fotó : Getty Images)

A negyedik érv a vendégekkel szemben, hogy a vendégek részéről elég nehéz rotálni a keretet, hiszen több sérült is van. Ráadásul két ilyen meglepetés győzelem után, aligha lesznek erőnlétileg rendben a játékosok. Ezenkívül ott van az a bizonyos tényező is, hogy a New Orleans egy nappal többet készülhetett/pihenhetett a találkozóra, ráadásul részükről alig van kulcsfontosságú hiányzó a keretben. Ha már keretek, akkor érdemes megnézni a különbségeket itt is. A hazaiak részéről Zion (27,4), Ingram (25,6), Holiday (20,2), Redick (15,8), Ball (12,0) játékára számíthatunk, illetve ezen játékosokon kívül még van öt olyan személy aki bőven kiveheti a részét a támadásokban, ill. védekezésben is. A vendégek részéről Sexton és Love az akikre érdemes figyelni, ám az ő játékukat könnyű szerrel limitálhatja a New Orleans védelem. A New Orleans legutóbb a Lakers otthonában játszott egy végletekig izgalmas mérkőzést, ahol a negyedik negyedben egy kissé már elfáradt a csapat, ám ezt megelőzően igencsak magabiztos győzelmet arattak a Golden State Warriors, Portland kettős ellen is. Legutóbbi hazai mérkőzésük még február 14-én volt, akkor kikaptak az OKC-től, de azt megelőzően 21 ponttal nyertek a Portland ellen, Memphis ellen 28, míg a Boston Celtics ellen 15 ponttal nyertek. Ami engem mindenképp meglepne, hogy ha képes lenne a Cleveland a harmadik mérkőzését is meglepetés győzelemmel zárni. A New Orleans ellen eddig egyszer mérkőzétek meg a vendégek a szezon során, akkor fordított felállásban 14 ponttal nyert a New Orleans. Úgyhogy mindenképp bizakodó vagyok és szerintem ma hazai pályán, a gyors támadójátékáról híres New Orleans elpüföli az amúgy igencsak lassú védekezéssel, ill. támadójátékkal rendelkező Cleveland csapatát. A fogadásom alapja egy hendikep opció lenne, amit a -12,5 pontos határon ajánlom. Fontos, hogy ez a hendikep már rizikósnak mondható, úgyhogy a legalacsonyabb besorolással teszem meg mindezt.

New Orleans Pelicans – Cleveland Cavaliers Fogadási határidő : 02:00
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
New Orleans Pelicans -12,5 pont (Hendikep) 1,90 “C” kategória 2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: