b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

NBA : Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs – 02/05 04:00

A második, egyben utolsó NBA elemzés esetében pedig a Lakers – Spurs kettős mérkőzését emeltem ki.


A találkozón leginkább a statisztikai adatokban, ill. a Spurs “back to back” játékában bíznék. Ami azt illeti a vendégek alapra sem a gyors játékukról híresek és a legtöbb esetben a 18-24 mp. közti időintervallumig szokták adogatni a labdát kézről-kézre. Ami szintén megfigyelhető a Spurs esetében, hogy rendkívüli módon képesek lassítani a játékot, ezt pedig a Lakers is megszenvedheti, hiszen a Lakers alapra képes felvenni a másik csapat ritmusát. Van amikor egy “pontszórósabb/gyorsabb” játékot képviselő csapattal végig nyomják az összes negyedet fej-fej mellett dobálva a pontokat és van az a bizonyos eset, amit láthattunk akár a 76ers ellen is, amikor átveszi a Lakers a lassabb játékstílust, Lebron sem a gyors játékot erőlteti és ennek köszönhetően egy kevés pontos mérkőzés bontakozik ki. Ugyan örök mottóm, hogy under opcióra nem érdemes fogadni NBA-ben, hiszen bármikor egy másik arcát mutathatja az adott mérkőzésen egy-egy csapat, ám én most úgy érzem, hogy a Clippers elleni mérkőzés döntően kivett a Spurs játékosokból és most az alapra is lassú játékukat, még döcögősebben vihetik véghez.

A statisztikai adatok alapján a Lakers számít a favoritnak, méghozzá 11 pontos fölénnyel, ám a összesített pontszámok esetében a legmagasabb megadott opció is 227 pontot hozott.

Ma is várható Lebronék győzelme, viszont a pontszámok összesítésében jóval jobb érték lehet a mostani mérkőzésen. (Fotó : Getty Images)

Ami tehát biztos tényező, hogy a Spurs fáradt lehet. Ebben benne van az is, hogy messze elmaradnak a dobott pontjaiknak átlagától, bár a Lakers védelmet én többször mondtam már, hogy nem tartom erősnek. Ami szintén kézen fogható tényező, hogy a Lakers képes “másolni” az ellenfele játékát, ennek megfelelően egy lassú/vontatott játékstílus bontakozhat ki, ahol a másodpercek fognak pörögni, nem pedig a támadások. Egyszóval van több tényező is, ami egy kevés pontos mérkőzésre hajaz. Mivel igencsak magas az U/O line, ezért érdemes egy kicsit “eltolt” határon fogadást kötni a találkozóra. Én ezért a 230,5 pont alatti opciót ajánlom fogadásként, amiben szerintem mindenképp lehet érték. A Clippers elleni mérkőzést visszanézve számomra nincs kérdés, hogy a Spurs milyen játékstílust fog képviselni, a döntő kérdés inkább a Lakers játékán van. Tudhatjuk, hogy Kobe halála után, nem épp úgy sikerült a csapatnak a mérkőzés a Staples Centerben. Úgyhogy én mindenképp számolnék a Lakers sikerrel, ám az under opcióban nagyobb érték van, mint egy esetleges Lakers hendikepben. Ami érdekes lehet, hogy a két együttes idén már két alkalommal találkozott fordított felállásban és mindkét találkozón bőven 230 pont alatt zártak. November végén 218, míg november elején 199 pontos mérkőzést játszottak a csapatok.

Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs Fogadási határidő : 04:00
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
230,5 pont alatt (Pontszám összesített) 1,76 “C” kategória 2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: