b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

MLB : San Francisco Giants – Los Angeles Dodgers

Vajon ma is nyerni tud a Dodgers? Statisztikai alapokra helyeztem a mai ajánlásomat és remélhetőleg az emberi tényező most nem befolyásolja a mérkőzést. (Fotó : Getty Images)

A holnapi munkánkat egy baseballelemzéssel kezdjük, ahol lényegében egy igencsak izgalmas mérkőzésre számítok. Viszont nem tudok elvonatkoztatni attól a tényezőtől, hogy az LA Dodgers milyen szezont fut.


I San Francisco Giants – Los Angeles Dodgers I

A két csapat a szezonban három alkalommal találkozott egymással még a hónap elején, akkor 2 győzelem és 1 vereség lett a mérleg az LA Dodgers javára. Ma igencsak érdekes mérkőzésre van kilátás, viszont a megállapított statisztikák, illetve játékosmutatók alapján véleményem szerint itt nincs kérdés.

A hazaiak igencsak gyengén teljesítenek és hazai pályán is 5-8 a mérlegük. A Dodgers idegenben eddig 50%-s, viszont elmondható, hogy ma K. Maeda lesz a vendégek dobója aki jóval jobb mutatókkal rendelkezik, mint ma riválisa Jeff Samardzija. Ha már mutatók a szimulációs adatok alapján ma közel 5 futást lehet várni a vendégektől, míg a hazaiaktól 3-4 közti átlag várható. Pontosítva 3,5-4,9 a mostani mérkőzés szimulációs eredménye.

Vajon ma is nyerni tud a Dodgers? Statisztikai alapokra helyeztem a mai ajánlásomat és remélhetőleg az emberi tényező most nem befolyásolja a mérkőzést. (Fotó : Getty Images)

Ami biztos, hogy a Dodgers remek szezont fut és valóban a mostani keretet elnézve C. Bellinger, M. Muncy, C. Seager és J. Turner játékaiban van érték. Míg a hazaiaktól egyszerűen nincs olyan játékos akinek 1,0 feletti értéke lenne akiknek a “Hit” mutatójukat tekintve (dobó ellen elért biztos ütések száma). A vendégektől kiemelt négy játékos “Hit” mutatója a következő 1,21, 0,90, 1,03 és 1,16. Ami szintén érdekes adat, ha már a dobókat említjük, hogy Maeda “Strike out” mutatója 5,2, míg a hazai oldalon Samardzija 4,9, a másik érdekes mutató a dobó ellen befutott pontok száma (ER), ami a vendégek részéről 1,80, míg a hazaiak oldaláról 2,40. Egy szó, mint száz sokszor kiemeltem már, hogy a baseball analitikailag és statisztikailag 70-80%-ban kiszámítható sport. Most is teljesen erre alapozom, aztán közbejöhet az emberi tényező (sérülés, rossz forma stb.), de statisztikai adatok alapján itt ma az L.A. Dodgers az egyértelmű favorit. Kenta Maeda szinte minden egyes mutatóban veri a mai ellenfelét, illetve az ütőjátékosok is toronymagasan jobb eredményekkel rendelkeznek, mint a mai ellenfelük játékosai. Úgyhogy várom a vendégek sikerét és szerintem behúzzák a mostani mérkőzést 3-5, vagy 4-5-s arányban. A Dodgers sikere amúgy a statisztikák alapján 68,9%-ban várható, úgyhogy csak alacsony téttel ajánlok fogadást a vendégek sikerére.

San Francisco Giants – Los Angeles Dodgers (03:45) 
Tipp:Los Angeles Dodgers (A mérkőzés győztese hosszabbítással) odds:1,66 “C” kategória Tét : 2 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: