b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Mi történik Madridban?!

Ahogy látható és hallható is a Real Madridnak a szezon nem indult valami fényesen és több kulcsfontosságú játékosuk is “harmat” gyengén teljesít a pályán. Mi történhetett a “királyi gárdával”? Elfáradtak a játékosok? Netalántán Zidane már nem tudja elérni a kellő hatását a csapatnál? Összefogtak ellene, vagy csak egyszerűen nem jön ki a lépés a csapatnak? Ebben a cikkben megpróbáljuk részletezni, hogy mik lehetnek a jelenlegi hanyatlásnak a fő okozói és vajon sikerülhet-e a csapatnak innen felállni?

Első és legfontosabb, mint cikkírója be kell vallanom, hogy Real Madrid drukker vagyok és egyértelműen, a világ egyik legerősebb klubjának tartom a madridi alakulatot. Összességében viszont a jelenlegi keret nem az igazi és a sok változás, illetve az idényt megelőzően elveszített játékosok hiánya okozhatja ezt a problémát.

Jelenlegi keret alapján a következő játékosok kapnak szerepet a klub keretein belül.

Kapusok:
Keylor Navas, Kiko Casilla, Luca Zidane

Védők:
Dani Carvajal, Jesús Vallejo, Sergio Ramos, Raphael Varane, Nacho, Marcelo, Theo Hernández, Achraf

Középpályások:
Toni Kroos, Luka Modric, Casemiro, Marcos Llorente, Marco Asensio, Isco, Mateo Kovacic, Dani Ceballos 

Csatárok:
Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale, Lucas Vázquez, Borja Mayoral

Igazából a Los Blancos (Fehérek),vagy a Los Galácticos (Galaktikusok) becenéven ismert csapatnak így is nagyon erős kerete van, viszont a nyáron elengedett játékosokat, még Ronaldo is megjegyezte. Hiszen a klub elengedte James Rodriguezt, Alvaro Moratát, Pepét. Rodriguez/Morata kettőst viszont nem értjük, hiszen Benzema már rég nincs karrierje csúcsán és csúnya lejtőn van, míg a középpálya sincs valami rendben, illetve ha már Zidane, akkor tudni kell, hogy sokszor tesz felforgatott csapatot a pályára, amihez egyéniségek és rutinos játékosok is kellenének. De ez váltja ki ezeket a negatív eredményeket?! Véleményünk szerint nem. Egyértelmű, hogy a keret változik, viszont remek igazolások érkeztek, mint például Asensio, vagy éppenséggel Theo Hernández akik pótolhatják az eligazolt embereket. Ami viszont fájó dolog, hogy nem foglalkozott sokat a stáb és a vezetőség a csatársor megerősítésével, hiszen Benzema játéka lejtőn halad, vannak még most is remek megmozdulásai, de már egy fiatalabb, fürgébb és gólérzékenyebb játékosra lenne szüksége a csapatnak. Az évek mindenkin látszanak és ez alól a francia csatár sem lehet kivétel. Ez meglátszik a teljesítményén is, hiszen az idényben 8 lejátszott mérkőzés alatt mindössze 1 gólt tudott szerezni a bajnokságban, ami egy csatárhoz mérten borzasztó teljesítménynek számít. Ez lehet az egyik fő okozója a blancók hanyatlásának, de még most sem ebben véljük a legnagyobb hibafaktort, hiszen nem egy emberen múlik a gólszerzés, viszont az tisztán látszódik, hogy ilyen csatárteljesítményre bárki képes lenne, amit a francia Benzema nyújt a csapatban.

benzema-cropped_19xsf36mrn1r1wlhd1mafphih.jpg
Benzema már lejtőn és mindössze egyetlen gólnál jár a bajnokságban.

Zidane személyiségét is említettük, hiszen a francia származású és a Real Madrid színeiben visszavonuló futballikon letette a névjegyét edzőként is. Első edzősködéseként szinte minden trófeát megnyert és bejöttek a számításai a királyi csapatnál, illetve minden bizalmat megszavazott neki Florentino Pérez. Viszont ami az előző szezonban működött most akadozik és hogy ennek mi is lehet az oka? Véleményünk szerint az elengedett játékosok, illetve az újaknak (csúnyán fogalmazva) meg nem szavazott bizalom okozhatja. Ahogy fentiekben említettük két olyan játékos is távozott a csapattól, akik jelenlegi klubjaikban meghatározó és fontos szerepet kapnak, mint pályán, mint azon kívül. Míg az igazolt játékosok, legfőképpen Asensio nem kapják meg a megfelelő bizalmat és lehetőséget a francia trénertől. Most belemehetnénk, hogy ennek milyen okai lehetnek, de nem szeretnénk sem politikába, sem történelmi hovatartozásba belefolyni. Egy biztos, hogy a fiatal spanyol tehetség már megmutatta mire képes a királyi gárdánál, hiszen eddig ő a legeredményesebb játékos a keretben a megszerzett 4 találatával. Ez igen beszédes főleg úgy, hogy a 21 éves fiatal tehetség mindössze 3 alkalommal volt végig 90 percig a pályán, ezen kívül mindössze 15-20 maximum egy félidői lehetőséget kapott Zidane-tól. A másik fő gond, hogy nincs kihez nyúljon a tréner, hiszen több “fronton” szerepel a madridi csapat, ami eredményezhet sérüléseket/fáradtságot/fásultságot és morális romlást is akár a csapat háza táján. Egyértelműen ezek is fő problémák lehetnek, de kérdezhetnénk, hogy miért is kellett elengedni a játékosokat, illetve miért nem érkezett komolyabb erősítés. Lehet ez is Zidane hibájának tudható be, hiszen ő bízott benne, hogy 2-3 igazolás nem fog nagy zűrt okozni a csapat berkein belül, de amikor cserékhez kellene nyúlni, akik megváltoztathatják a mérkőzés képét, illetve lendületet adhatnak a játéknak kicsit érdekes tekintettel nézhet a padra. Hiszen nincsenek kimondott tehetséges, gyors és egyben gólérzékeny támadók a cserepadon.

00443775.jpeg
Zidane utóbbi időben nem hozza meg a megfelelő döntéseket, viszont előző évben már megmutatta mire képes. Véleményünk szerint most is meglehet a kellő érzéke, hogy rendbe szedje a csapatot és elinduljanak fölfelé a lejtőn.

Ami viszont az óriási kérdés, hogy mi történik a portugál világsztárral Cristiano Ronaldoval és talán itt lehet a legnagyobb hibafaktor a csapaton belül. Egyértelműen a blancók játéka Ronaldora épül. Hiszen tőle várják többször a gólokat, őt keresik a labdával, illetve szinte vezérként tekintenek rá. Viszont itt jön a borzasztó tényező, hogy több mérkőzése nem jön ki számára a lépés és ha most belemélyedünk a számokba borzasztó érzés foghatja el az embert. A spanyol bajnokság idei kiírásában már 56 kapura lövésnél tart a mutatója és mindössze egyetlen egy találat áll a portugál klasszis neve mellett. Lényegében, hogy mi is lehet ennek az oka az egy kérdés. Hiszen nem ezt várja senki sem CR-től, viszont ez a formahanyatlás teljes mértékben rányomta a csapat teljesítményére a bélyegét. Ahogy mondtuk is mindez azért, mert igazából a portugálra épül az egész madridi játék. Itt jöttek természetesen a rosszakarók és a megmondó újságok/riporterek/sportolók és emberek. Sokak azt vallják, hogy Ronaldo figyelmét elvonja az utóbbi időben született gyermekei, illetve magánélete. Sokan már a “celeb” életét nézik és, hasonlítják David Bechamhez. Őszintén nem is csoda, hiszen reklámkampányok, parfüm,ruha és már luxus hotelek is az ő nevével van fémjelezve. De vannak olyan feltételezések is, hogy már boldogtalan a Realban, illetve pár kételkedő már azt állítja, hogy elszállt az idő a 32 éves játékos feje felett. Egy biztos, hogy az utóbbi idők teljesítménye egyfajta stresszként hathat rá, hiszen nem ehhez az élethelyzethez van szokva a világ egyik legjobb labdarúgója. Ő mérkőzéseket dönt el, illetve a góljait megszámlálhatatlanul rugdosta idáig, viszont most valami hiba került a gépezetbe. Egy biztos, hogy Ronaldo küzdeni fog, hiszen ő az, aki tehetsége ellenére is mai napig a legjobban akar a pályán és ezzel válhatott ő igazán nagy klasszissá, az is biztos, hogy ő rajta is fognak az évek és már több, mint 15 éve élvonalba futballozik, ami természetesen meghagyja a nyomait. Viszont még korai lenne temetni őt és ha ő beindul akkor befog indulni hamarosan ez a madridi gépezet is.

1510705984_753461_1510707094_noticia_normal.jpg
Cristiano Ronaldo esetében sincsenek minden rendben. Továbbra is a legakaratosabb és a legnagyobb szívvel rendelkező futballista a pályákon, de valami akadozik a gépezetben. 

Az is biztosnak látszik, hogy a téli átigazolási időszakban a Real erősíteni fog elől és erre már beindultak a találgatások, sőt már Neymar neve is felmerült a csapatnál, de továbbra is H. Kane lehet a befutó. Benzema ha nem szedi össze minden erejét és elkezdi termelni a gólokat, akkor szezon végén szinte biztosan távozni fog a csapattól.

Összességében mi a Real gyengeségét és jelenlegi hanyatlását a hiányzó “kulcsjátékosok”, illetve Cristiano Ronaldo vezéregyénisége és annak gyengeségének tudhatjuk be. Fel kell ébredni a madridi csapatnál, mint az edzői stábnak, mint a vezetőségnek és természetesen a játékosoknak. Nem egy emberből áll a keret és nem egy embernek kell meghatározónak lenni évről évre. Itt vannak a fiatalok, akik már bizonyítottak és minden vágyuk elnyerni Zidane bizalmát. Itt a trénernek is el kell döntetni fejben, hogy még mindig a legrosszabb formáját hozó és lejtőn lévő honfitársát erőlteti a keretben elől, vagy végre teret enged és véget vet ennek a kínlódásnak. Egyértelműen megvannak a kérdések, viszont ha nem kel fel a csapat ebből a “rémálomból” akkor könnyen odalehet a bajnokság, hiszen a Barcelona előnye már 10 pont!

Névtelen.png
Jelenlegi tabella, már tíz pont a Real Madrid hátránya a Barcelona csapatával szemben.

Hala Madrid!

 

0
%d bloggers like this: