Kövess minket!
Facebook Twitter Instagram YouTube Telegram

Mi az a bankroll menedzsment és miért fontos?

A sportfogadás alapjait a sportfogadó-suli első rovatában már leírtuk számodra, de egy kulcsfontosságú tényező eddig nem került „kivesézésre”. Rengeteg olyan „fogadó” létezik a világon, aki mindenféle pénzügyi alapismeret nélkül vág bele a sportfogadásba és bízik abban, hogy egyik napról a másikra meggazdagszik, felmondhat a munkahelyén, és így tovább.. Ez pedig egy nagyon rossz gondolatmenet, hiszen ezen alapismeretek megléte nélkül nem tudja megfelelően kezelni a pénzügyeit. Példának okáért nem ismeri fel, hogy mikor kell időben kiszállni, pihenőt tartani és ilyenkor döntő többségben az érzelmek veszik át az irányítást. Ebből adódóan nem ritka az, hogy valaki nagyon rövid idő alatt, akár kevesebb, mint egy nap alatt is képes elbukni a sportfogadásra szánt tőkéjét.Ezt egy módon lehet megakadályozni! Ismerni kell hozzá a bankroll menedzsment alapjait. Ez a sikeres sportfogadás alapja és a sportfogadó-suli második rovata erre tér ki igencsak nagy részletességgel..

Szóval megfelelő bankroll és megfelelő stratégia nélkül nagy eséllyel te is a veszteséges sportfogadók táborát fogod erősíteni. 

Az első és legfontosabb tényező, hogy a sportfogadásra szánt összeget különítsük el a hétköznapi életünkhöz szükséges összegtől. Ez segít megakadályozni azt, hogy az érzelmeink szerepet kapjanak, mert, ha külön pénzként tekintjük a fogadásra szánt tőkénket. Nagyon fontos kiemelnünk azt is, hogy ehhez az összeghez nem szabad hozzányúlni. Akár hónapokon keresztül érintetlenül hagyhatjuk, akkor sem lesznek pénzügyi problémáink. Tehát, amikor kiszámolod, hogy mekkora tőkét tudsz sportfogadásra szánni, vedd úgy, mintha ezt a pénzt elvesztetted volna. Természetesen nem ez a célunk és nem így indulunk neki a sportfogadásnak.

A következő lépés, hogy eldöntsük, mennyire is vesszük komolyan a sportfogadást?! Mit szeretnél elérni?! 

Tudjuk, hogy erre a válasz az, hogy szeretnék ebből megélni, de ez nem ilyen egyszerű. Ahhoz, hogy te ebből tudj megélni egy nagyon magas tőke kell, illetve hosszú évek tapasztalata szükséges. A kezdetekben, ha te saját kútfőből szeretnél sportfogadással foglalkozni, akkor rengeteg buktatóval fogsz találkozni. Az érzelmekről már beszéltünk a felvezetőben, de gyakorlatilag meglehet itt említeni azt is, hogy te mennyire tudod helyén kezelni a nyerő-, illetve bukószériákat. Mennyire tudod azt elfogadni, hogy épp lecsúsztál egy nyertes tippről, aztán egy olyan mérkőzésbe nyúltál bele, amin elment a pénz. Mennyire tudsz kimért és higgadt maradni és ténylegesen megannyi tényező van, amely kihatással lehet a fogadásaidra. Úgyhogy kulcsfontosságú minden esetben az, hogy te higgadt maradj, ügyelj feszesen a bankroll betartására és nem mellesleg gondolkodj hosszútávon!

Az alapvető dolgokat leírtuk, de lássuk, hogyan is néz ki nálunk a bankroll menedzsment! 

Nálunk a kevesebb tippszámmal rendelkező szolgáltatások esetében 100 egység az ajánlott tőkefelosztás, míg a magas tippszámmal rendelkező szolgáltatások esetében 200 egység. Ez mit jelent?! Tegyük fel, hogy 100.000 Forintnyi összeget tudsz sportfogadásra szánni. Ebben az esetben, ha a 100 egységes felosztást számoljuk, akkor a tőkét 100 egyenlő részre kell osztanod. Ennek megfelelően egy egységed 1.000 Forint lesz. Ha 200 egységgel számolunk, akkor értelemszerűen 500 Forint lesz az egységed.

Aztán jöhet a harmadik lépés a megfelelő stratégia kiválasztása. Temérdek stratégiát találhatsz már az internet világában és sokak tétemeléses stratégiákra esküsznek, vannak akik a 4-5, vagy még több mérkőzésből álló kombinációkat preferálják, de a rutinos és sikeres sportfogadók többnyire single fogadásokat kötnek. Ez annyit jelent, hogy csak egy mérkőzésre kötnek fogadást és mi is ebben hiszünk.

Most gondold te is végig, hogy hányszor hallottad már azt egy barátodtól, ismerősödtől, hogy „csak egy meccsen ment el”? Mi sokszor. A kombiszelvények nagy nyereménnyel csábítanak, de rengeteg buktató is rejlik ezekben a szelvényekben. Ezzel szemben az említett „single fogadások” kisebb nyereményt jelentenek, de ezzel nagyon egyenletesen tudjuk növelni hosszútávon a bankrollunkat. Azt is érdemes tudnod, hogy a profi fogadók is rengeteget bukna, de ettől nem kell megijedni, ez teljesen természetes. Az összes tippjük közül az 55-60% az, ami bejön, tehát 40-45%-ban vesztes tippeket adnak, mégis nyereségesek!

Ezt követően jogosan felmerülhet benned a kérdés, hogy igen ám, de mikor emeljek, vagy épp csökkentsek a téteken?! Mi mindenképp azt ajánljuk számodra, hogy gondolkozz hosszútávon. Tehát azért mert épp egy hónapban a fentiekben említett 100.000 Forintból elbukták 10.000 Forintot ne csökkents, de ugyanez igaz arra az esetre is, ha netalántán rövid idő alatt nyertél 20-30.000 Forintot, akkor sem érdemes rögtön tétet emelned, hiszen egy negatív széria gyorsan megtépázhatja a bankod. Egyszóval érdemes legalább hat hónapos távlatokra tervezni és, ha tegyük fel sikerül ennyi idő alatt nettó 50-60.000 Forint profitra szert tenned, akkor érdemes már az egységedet újra felosztani és magasabb téttel fogadni!

Végezetül pedig ami nagyon fontos, hogy egyetlen tippre sem szabad többet kockáztatnod, mint a bankod öt százaléka! 

Kövess minket!

PRÓBÁLD KI A MOBIL APPLIKÁCIÓNKAT, ILLETVE KÖVESS MINKET A KÖZÖSSÉGI FELÜLETEINKEN KERESZTÜL IS! LÉGY MINDIG NAPRAKÉSZ ÉS VÁLJ B&WTIPS RAJONGÓVÁ!!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: