Libertadores kupa: River Plate emelte magasba a trófeát

A Libertadores kupa döntőjénekvisszavágóján a River Plate hosszabbítás után 3–1-re legyőzte a Boca Juniorst és ezzel megnyerte a sorozatot.

A  mérkőzésen a 44. percig kellett várni az első gólra. A Boca Juniors az argentin válogatott Darío Benedetto találatával szerezte meg a vezetést (0-1)

A szünetben így a Bocánál volt az előny, viszont a fordulás után magasabb fokozatba kapcsolt és sokkal veszélyesebben játszott a River. A 69. percben ennek egyenlítő gól lett az eredménye: Lucas Pratto szépen helyezett lövésével döntetlenre változott a mérkőzés.(1-1) A rendes játékidő végéig nem változott az állás, így összesítésben 3–3 volt az eredmény, ami azt jelentette, hogy jöhetett a hosszabbítás. 

A 109. percben egy szépen felépített támadás végén Juan Quinteróra  18 méterről irgalmatlanul nagy gólt lőtt a bal felsőbe, a labda a keresztlécről vágódott a kapuba (2-1). Ezután a Boca mindent egy lapra feltéve támadott, Esteban Andrada kapus is előrement az utolsó percben egy szögletnél. Fejelni azonban nem tudott, ahogy a csapattársai sem, s a River Plate a kontrából Gonzalo Martínez révén megadta a kegyelemdöfést, és beállította a 3–1-es végeredményt.

A River Plate 1986, 1996 és 2015 után negyedszer nyerte meg a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatot, a hatszoros győztes Boca Juniors ötödször bukta el a döntőt.

LIBERTADORES-KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

River Plate–Boca Juniors 3–1 (0–1, 1–1, 1–1) – hosszabbítás után  
Kupagyőztes: a River Plate, 5–3-as összesítéssel