b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Közeledik a világbajnokság!

I ESÉLYLATOLGATÁS – VILÁGBAJNOKSÁG 2018


A világbajnokság közeledtével a csapatunk már gondolkozik és gyűjti az információkat a csapatokkal kapcsolatban. A bajnokságok és a nemzetközi kupaporondokon való mérkőzések lezárásával már lassan körvonalazódnak a várható játékoskeretek és már-már biztosra lehet venni minden nevezett játékos szereplését a világ egyik legnagyobb eseményén. Látva a csoportokat, mi viszont előre leírnánk a megérzéseinket, illetve megosztanánk egy-egy pár soros elemzést is, hogy miért várjuk az adott csapatokat az első helyekre a csoportjukban.


uy

A csoport:
URUGUAY


Első ránézésre talán az “A” jelzésű csoport tűnik a legkönnyebbnek a Világbajnokság csoportjait tekintve.  A csoportban Szaúd-Arábia, Oroszország, Egyiptom és Uruguay csapatai találhatóak meg. A házigazda utóbbi időben nem a legjobb formáját hozza, míg a Szaúdi részről nem várunk óriási meglepetést. A két esélyes csapat véleményünk szerint Egyiptom és Uruguay kettős lehet. Az Egyiptomiak részéről Szalah az aki a “húzóember” és az ő jelenléte, illetve játékának köszönhetően érte el ezt a történelmi sikert ismét az Egyiptomi válogatott. Viszont az Uruguayiak a klasszis játékosaikkal talán már a továbbjutást is elkönyvelhetik maguknak. Elől az Edinson Cavani, Luis Suarez kettős rohamozza majd az ellenfelek kapuit, illetve Diego Godin és Jose Gimenez is a csapatban kaphat szerepet, ezen játékosok neve is ismerősen csenghet minden sportszerető embernek. Mindent egybevéve a csoportban Suarezék rutinja kamatoztathatja önmagát és véleményünk szerint ők szerezhetik meg az első pozíciót a csoportban. A támadóduó várhatóan lavírozni fog a fordulókban és mi bízunk a góljaikban!


250px-Flag_of_Spain.svg.png
B CSOPORT:
SPANYOLORSZÁG


Véleményünk szerint a spanyol csapat lehet a VB egyik legnagyobb esélyese. A keretet látva ez nem is csoda, hiszen végig világklasszisok és tehetségesebbnél tehetségesebb labdarúgók alkotják a keretet. A kapuban példának okáért David De Gea, vagy a Real Madrid/Barcelona sztárjai Sergio Ramos, Gerard Pique, Isco, Diego Costa.  A csoportban amúgy Marokkó, Irán és a Portugál válogatott van még, viszont a kereteket eltekintve talán a spanyol együttes az, amely első ránézésre a legerősebbnek mondható. Persze a Cristiano Ronaldo által vezetett portugál válogatott még sokra lehet hivatott, viszont a csoportban mi úgy véljük, hogy hasonló eredményekkel ugyan, de egy-két ponttal, vagy gólkülönbségekkel jobb lehet a spanyol nemzeti válogatott. A két helyezett szinte “biztosnak” mondható a portugál, spanyol kettőst tekintve.


250px-Flag_of_France.svg
C CSOPORT:

FRANCIAORSZÁG


A “C” jelzésű kvartett talán az egyik legnehezebbnek tűnhet elsőre, hiszen a csoportban Ausztrália, Peru és Dánia legjobbjai is megtalálhatóak. Igazából papíron a francia együttes tűnik a legerősebbnek, de egyik felet sem írnánk le. Az peruiak is mindenre képesek lehetnek, illetve az ausztrálok sem tartoznak a legkönnyebb ellenfelek közé. Viszont az dánok lehetnek azok, akik bekavarhatnak, de az Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Kylian Mbappe, Alexandre Lacazette, Ousmane Dembele és Anthony Martial hatos talán a mezőny egyik legjobb támadó és középpályás sora. Véleményünk szerint a csoportnak az esélyesei a dán, francia kettős lehet, de az előbb említett játékosok, a sokszínűség és az a tapasztalat, amellyel a gall játékosok rendelkeznek meghozhatja a csoportbeli sikerüket.


hr
D CSOPORT:

HORVÁTORSZÁG


A csoportban Argentína, Izland és Nigéria trió mellett a horvátok találhatóak meg. Sokak a Messi által fémjelzett argentin válogatottra tennék le a voksunkat, de nagyon közel álltak ahhoz, hogy ne jussanak ki a kontinentális tornára. A horvátok tekintetében a Luka Modric, Ivan Rakitic, Mateo Kovacic és Ivan Perisic négyes kavarhatja meg az ellenfelek védelmét. Az EB-n is megmutatták, hogy mire képesek és véleményünk szerint most is leteheti a névjegyét az együttes. Így mi az ő sikerükre gondoltunk a “D” jelzésű csoportot tekintve, de az argentin csapat papíron esélyesebbnek mondható.


br.png
E CSOPORT:

BRAZÍLIA


Az “E” jelzésű csoportban Costa Rica, Szerbia és Svájc hármas mellett a brazilok találhatóak meg. Véleményünk szerint ez a csoport az egyik legnehezebbnek tűnik, mégis talán az egyik legegyértelműbb esélyese a brazil válogatott. Rengeteg tehetséges világklasszis játékos található meg a keretben és várhatóan ez a világklasszis teljesítmény akár a döntőig is repítheti az együttest, de először a csoportkör győztesének ítélnénk a csapatot és erre kiváló esélye van a braziloknak!


de.png
F CSOPORT:

NÉMETORSZÁG


A németek mellett Dél-Korea, Mexikó és Svédország található meg a csoportban. Igazából ez a négyes közül talán az első hely már elkelt a németeknek és a második hely sorsa lesz a kulcsfontosságú. Természetesen, ha ilyen egyszerű lenne, akkor könnyű lenne a sportfogadás, viszont mi úgy véljük, hogy a bajorok képesek lehetnek hibátlanul, egyben az első helyen zárni a mezőnyben.


be
G CSOPORT:

BELGIUM


A belgák mellett Panama, Tunézia és Anglia hármasa látható. Az esélyek úgymond itt is borítékolhatóak, hiszen az angol-belga kettős közt alakulhat ki az első-második helyezés. Véleményünk szerint viszont a belgák lehetnek a csoport esélyesei! A Tihaut Courtois, Lukaku, Vertonghen, Hazard, Mertens által alkotott belga nemzeti válogatott képes lehet a saját csoportjának a győzelmére. A legnagyobb rivális angol együttes ellen döntetlenekkel már jó és esélyes lehet az együttes, így mi úgy véljük, hogy a belgák húzhatják a hosszabbat!


250px-Flag_of_Poland.svg
H CSOPORT:

LENGYELORSZÁG


A “H” jelzésű csoportban a szomszédainkon kívül Kolumbia, Japán és Szenegál trió látható. Ez a csoport talán az egyik legveszélyesebb és itt három csapat is joggal pályázhat az első pozícióra. Viszont a lengyel oldalon több világklasszis játékos Glik, Zielinski, Linetty, Blaszczykowsky és Robert Lewandowski által alkotott csapat sokra lehet hivatott a tornán és vélhetően nem a csoportkörökben szeretnék zárni a VB-t. A Bayern München játékosa a 16 góljával a legeredményesebb volt az EB-n és várhatóan most is a legjobb teljesítményét szeretné hozni a lengyel válogatott, így mi bízunk a tapasztalatukban, illetve a klasszis játékosaikban, amely meghozhatja a várt sikereit a csapatnak!


2018 VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTKÖREINEK ESÉLYESEI

Uruguay (A csoport)
Spanyolország (B csoport)
Franciaország (C csoport)
Brazília (E csoport)
Németország (F csoport)
Belgium (G csoport)
Lengyelország (H csoport)


17 nap múlva indul a Világbajnokság, mi most megpróbáltunk esélyeket latolgatni és kíváncsiak leszünk, hogyan is zárnak az általunk “favorizált” együttesek. Mindent egybevéve jó tippekkel készültünk és a csoportok esélyesei vélhetően az általunk választott csapatok lehetnek, mint a játékoskeretek, illetve a selejtezők során nyújtott teljesítmények alapján hoztuk meg a döntéseinket!

0
%d bloggers like this: