Kövessen Ön is minket!
Facebook Twitter Instagram YouTube Tumblr

Garanciavállalás

Amennyiben “challenge” előfizetőként, Ön az adott hónap végén veszteséggel zárna, mi a következő hónapot teljes egészében jóváírjuk az Ön számláján.


A garancia feltétele bármelyik időszakra történő előfizetés esetén:

Bankroll, ill. stratégia betartása
Minden egyes szelvény megosztásánál Önnek feltüntetjük, hogy milyen téttel kell fogadnia. Ezért kérjük, hogy pontosan követve és a téteket tartva fogadjon az ajánlásainkra.
Havi garancia
A garancia feltétele, hogy az előfizetőnk az adott hónap első napjától, az utolsó napjáig aktív előfizetéssel rendelkezzen. A garanciánkat ennek megfelelően határozzuk meg, hiszen havi eredményekre alapozva tudjuk Önnek meghatározni, hogy a szolgáltatásunk nyereséget, vagy veszteséget termelt az adott hónapon belül.
Mindenre fogadjon
Minden egyes megosztott szelvényre fogadjon. Arra kérjük, hogy próbáljon meg minden egyes szelvényt az ajánlott téteknek megfelelően megfogadni.

Amennyiben Ön mindegyik feltételt teljesíti, akkor a weboldalunkon megosztott “Statisztika” menüpontban látható eredményeket érheti el. Ez által vonjuk le a következtetéseket, hogy adott hónap nyereséggel, avagy veszteséggel zár.

A garancia igénylésének módja:

A felmerülő garanciális igényhez nincs semmi teendője, mindössze annyi, hogy aktív előfizetője legyen a szolgáltatásunknak a hónap első napjától, az utolsó napjáig! A garanciát mindössze egy hónapra igényelheti, tehát a befizetéstől számított hónap idejére vonatkozik. Amennyiben a garanciális hónapot követő hónap is veszteséggel zár, abban az esetben már nem vonatkozik Önre a garancia. Tehát a garancia egyszeri befizetést követően, egyszer használható fel, egy hónapra szól és nem ruházható át másik személyre.

2019-10-21
0