b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

F1: Leclerc-é a pole, a két Red Bull mögötte!

C. Leclerc ismét megszerezte a pole pozíciót! 1:17:868-as idejével, toronymagasan verte a mezőnyt a monacói versenyző! (Fotó: AFP)

Több érdekesség is volt a mai időmérőn, ugyanis piros zászlós szakaszt, balesetet és kizárásokat is láthattunk!

Az első szakasz véghajráját rögtön egy piros zászlós szakasz késleltette, két perccel a vége előtt Verstappen volt az élen. A holland pilóta mögött a mexikó Sergio Pérez állt, majd őket követte a Ferrari duója. Az újraindítást követően a mezőny nagy része pályára hajtott, de nagy változás a sorrendben nem történt! Verstappen maradt az élen Pérez és Leclerc előtt.

A második szakaszban az első mért köröket követően Sergio Pérez vezetett Verstappen előtt, őt kisebb meglepetésre Alonso, Leclerc és Norris követte az első ötösben, míg a top 10-et Russell, Ricciardo, Sainz, Hamilton és Gasly egészítette ki. Noha Pérez megtartotta a vezetést, némi feszültségre adott okot, hogy a sportfelügyelők jelezték, vizsgálni fogják, miután a gyanú szerint nem vette figyelembe a sárga zászlót, ami veszélybe sodorhatja az időmérőn elért helyezését. A mexikói mögé az utolsó másodpercekbe a Ferrari kettőse sorolt be, majd Verstappen, Alonso, Norris, a Mercedes kettőse, Ricciardo és Ocon egészítette ki a mezőnyt.

Az utolsó szakaszban Leclerc nyitott az élen Pérez, Verstappen, Ocon, Norris és Hamilton előtt, míg Sainz és Russell szűk hét perccel a vége előtt is gyors kör nélkül állt, miután a fantasztikus tempót futó Alonso feltehetően technikai meghibásodás miatt a falba szállt az Alpine-nal, ezzel újabb piros zászlós szakaszt idézett elő.

Ezt követően volt több változás is, de lényegében a pole pozíció Leclerc-é lett, aki 286 ezreddel előzte meg Verstappent. A harmadik rajtkockáról Sergio Pérez indulhat, míg mögöttük Norris, Hamilton és Russel sorakozhat fel!

A verseny vasárnap reggel 7 órakor indul! Egy biztos, most sem fogunk unatkozni.

0
%d bloggers like this: