b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Európa Liga ötletelő!

Többek kérésére és rengeteg üzenet után eleget teszünk a megkereséseknek. A mai naptól “ötletelő” néven fog futni egy újabb rovat, amelyben Bajnokok Ligája és Európa Liga találkozók kimenetelét és esélyeit boncolgatjuk. Minden ilyen napon, érkezünk legalább egy találkozóval, amelyet rövid elemzéssel és érveléssel osztunk meg veletek. Természetesen tippek is kerülnek a posztban, amelyeket A,B,C erősséggel fogunk jelezni. Az “A” jelzés az általunk legbiztosabbnak vélt tippeket fogják jelenteni, a “B” és a “C” jelzés pedig a rizikósabbnak vélt opciókat fogják jelölni.

Tegnap a Bajnokok Ligája ötletelő remekül indult, hiszen a Real Madrid – Paris SG mérkőzésén öt tippel készültünk, amelyekből négy nyert! Mit is eredményezett a tegnap, szép nyeremények, magabiztos kezdés és ismételten megfeleltünk a kéréseknek. Ma itt az Európa Liga és egy igen izgalmasnak ígérkező mérkőzést hoztunk nektek, ahol a hazaiak a mérkőzés esélyesei, viszont a vendég spanyol csapatot nem írnánk le.

Melyik mérkőzést hoztuk ma és mire is gondoltunk?!

[lockercat]
A találkozó nem más, mint a Lyon – Villareal összecsapása, ahol véleményünk szerint a francia házigazda az esélyesebb fél, viszont a vendégeket sem írnánk le. Mindent egybevéve a Lyon sajnos egy mélypontra került és a bajnokságban a legutóbbi három mérkőzésén vereséget szenvedett. Először érkezett a pofon a Bordeaux ellen, utána a Monaco ellen emberelőnyben szenvedett vereséget a csapat, majd érkezett most hétvégén a Rennes elleni hazai vereség. Igaz tegyük hozzá, hogy a Rennes ellen végig fölényben voltak, de a vendégek 6 helyzetből két alkalommal is betaláltak a Lyon csapatának. Mi hétről hétre követjük a francia csapat sorsát, sőt már inkább napról-napra. Folyamatos hírek miatt remekül lehet követni a csapat eseményeit, mint hiányzók, mint várható kezdők, nyilatkozatok és sorolhatnánk tovább. Ma a legjobb tizenegy kerül a pályára és a Diaz/Fekir/Cornet/Depay/Aouar/Traoure hatos 100%, hogy a keretben kap szerepet. Hazai pályán egyébként a csapat nagyon jól teljesít a mélypont előtt sorra halmozták a győzelmeket és, ha megfigyeljük az EL csoportkört, hogyan is teljesített a csapat önmagáért beszélnek az eredmények. Az “E” csoportban a 2. pozíciót szerezte meg a csapat és hazai pályán nem veszített mérkőzést a francia együttes. Ha, megfigyeljük a mai ellenfelüket, akkor igazán érdekes adatokat láthatunk. A Villareal megnyerte az “A” jelzésű csoportot, bár tegyük hozzá, hogy a spanyol csapat volt a csoport favoritja. Ellenfelei az FC Asztana, Slavia Praha és a Maccabi Tel Aviv csapata volt. Hat mérkőzés alatt 11 pontot szerzett a csapat, viszont látható volt, hogy idegenben nem az igazi az együttes. Az Asztana ellen, aki már erősebb csapatok közé lehetett sorolni megizzadt a csapat és 2-3-s győzelemmel ugyan, de szoros mérkőzésen harcolta ki a győzelmet. A Villareal a LaLiga mezőnyében az 5. pozíciót foglalja el, ami remek eredménynek számít és elmondható, hogy idegenben jobban megy a csapatnak, mint hazai körülmények között.

Összességében a statisztikai mutatók után, mi úgy véljük, mint nyilatkozatok, mint megérzéseink alapján, hogy a mai találkozón a Lyon akarata érvényesülhet. Várhatóan az első percektől kezdve már rohamozni fog a francia csapat és kihasználhatja a Villareal védelmi hibáit. Mindkét csapatban benne van a lehetőség és megvannak a megfelelő egyéniségei, viszont a vendégek oldalán Fernandez és Suarez biztosan nem lesz a pályán, míg Bruno, Guerra, Sansone, Semedo és Soriano ötösből várhatóan az utóbbi hármas nem fog szerepelni a keretben. A Lyon oldaláról a keret már elérhető és látható, hogy a legjobb kezdő kerülhet a pályára. Bízunk benne, hogy egy gyors gól meghozza a játékot a pályán, hiszen a vendégek számára egy kevés gólos mérkőzés megfelelő lenne, viszont a Lyon mérkőzéseiből kiindulva várhatóak a gólok és várható lesz, hogy ma a francia csapat megtesz mindent a győzelemért. Az edzői nyilatkozat is erre tesz tanúbizonyságot, hiszen a Lyon trénere ma kijelentette, hogy nem tud más eredményt elfogadni, csak a győzelmet. Fontosnak tartja a mai találkozót és a Rennes ellen is azért cserélt 0-1-s eredménynél, hogy a kezdőjátékosai jobban regenerálódjanak a mai találkozóra. A tét nem kicsi, ráadásul ma hazai pályán oda kell tenni magukat Fekiréknek. Az esélyek adottak és mi úgy véljük, hogy egy gyors gól után a találkozó egy igen izgalmas mérkőzéssé alakulhat ki. Gólokra számíthatunk, hiszen a Lyon legutóbbi 40 hazai mérkőzését megtekintve látható, hogy mindössze egy találkozón született gól nélküli döntetlen és ez elmondható a mai ellenfelükről is, akiknek a legutóbbi 30 idegenbeli találkozójukon egyetlen egy 0-0-s döntetlen alakult ki. Az “EL”-ben mindkét csapat jól szerepelt és megtett mindent a győzelmekért. Remek kiinduló alap lehet mindenki számára a csoportokban elért eredmények és statisztikai mutatók, hiszen a Lyon hazai pályán végig hozta a kötelezőket, míg a Villareal vendégként legyőzte a fő riválisát az Asztanát. Ekkor is megszületett a gólváltás, most miért ne történne ez meg. Ráadásul, ha megfigyeljük a vendégek statisztikáját látható, hogy Bacca vezényletével szinte minden idegenbeli találkozón betalálnak az ellenfeleiknek! Legutóbbi tíz idegenbeli mérkőzésükön kilenc alkalommal betaláltak a hazai csapatoknak!


“A” kategóriás tippünk:
Lyon – Villarreal (10293 V)
Tipp:Több, mint 1,5 (Hazai csapat – Gólszám 1,5)
odds:1,85


“B” kategóriás tippünk:
Lyon – Villarreal (11243 01)
Tipp:Igen és több, mint 2,5 (Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2,5)
odds:2,15

Lyon – Villarreal (08919 V)
Tipp:Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5)
odds:1,85


“C” kategóriás tippünk:
Lyon – Villarreal (11242 01)
Tipp:Hazai és igen (1X2 + Mindkét csapat szerez gólt)
odds:3,65
[/lockercat]

A mai nap ezzel a találkozóval érkeztünk. Véleményünk szerint egy izgalmas mérkőzés lehet, hiszen a francia csapat elől nagyon jó, míg a védekezése sebezhető. A vendég spanyolok pedig idegenbeli ellenfélként igen kellemetlen csapatnak számítanak. Nehéz feltörni a védelmüket, viszont egy ilyen találkozón a hangulat és a kötelező bizonyítás nagy szerepet játszhat. A hazaiak részéről megvan a megfelelő motiváltság és a nyilatkozatok is erre tesznek tanúbizonyságot, így mi bízunk benne, hogy ma nyer a hazai csapat és a győzelemhez legalább két gól kell, hiszen a vendégek statisztikája igen beszédes!

Sok sikert kívánunk! Reméljük, hogy ma is sikerül remek eredményekkel zárni és sikerül behúzni a mai napot! Az ötletelő rovatunk ezzel a 2. részéhez ért és négy tippet osztottunk meg követőinkkel és olvasóinkkal!

0
%d bloggers like this: