Európa Liga : Espanyol – Ferencvárosi TC – 21:00

A második prémium elemzés esetében az Espanyol – Ferencvárosi TC mérkőzésre készültem. Rengeteg kérdés merült fel bennem a találkozóval kapcsolatban, ám nehezen tudok attól a tényezőtől elvonatkoztatni, hogy ma egy spanyol csapat ellen lép pályára a Fradi.


Megpróbáltam a legpontosabb információkra alapozni és ennek tudatában készültem a mostani mérkőzésre. Az Espanyol keretértékileg közel 10x annyiba kerül, mint a Ferencvárosi csapat összértéke. Ez már egy érdekes tényező, bár én mindig is azt mondtam, hogy a pénz nem minden. Ami viszont igencsak rossz tényező, ha már a magyar szempontot figyelem, hogy a Fradi még ilyen kaliberű csapattal, mint az Espanyol nem találkozott az utóbbi időben. A hazaiak ugyan nem kezdték jól a bajnokságot ám az EL-ben hazai pályán nyerni tudtak rendre több góllal az ellenfelek ellen. Márpedig az ellenfelek között a Stjarnan, Luzern és Zorya trió volt, akik szerintem hasonló kvalitású futballistákkal rendelkeznek, mint a Ferencváros. Ami viszont jó hír lehet nekünk magyar szurkolóknak, hogy a Fradi kerete szinte 100%-s és minden egyes játékosra számíthat Rebrov. Ennek tudatában nagyon meglepődnék, ha a magyar együttes nem a legjobb kezdőjével lépne pályára. A hazai csapatban van több hiányzó is és az egyik legfontosabb hiányzójuk Ferreyra lesz aki az elmúlt időszakot nézve szinte minden mérkőzésen képes volt gólt szerezni. Ez a kiesés pedig mélyen értintheti az Espanyol csapatát.

A várható gólszámadatok alapján 2,72, illetve 0,91 a két csapat mutatója

Izgalmas mérkőzésre van kilátás a Ferencváros mérkőzésén, ám reménykedem benne, hogy a magyar csapat helyt áll Spanyolországban. (Fotó : Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Egy szó, mint száz a hazaiak vélhetően szeretnék minél hamarabb feltenni a pontot az i-re és megnyernék az első találkozót, ám a teljes kezdővel és kerettel érkező Ferencváros szerintem ma egy masszív védekezéssel komoly fejtörést okozhat a hazaiaknak. Ami látható volt az Espanyol idei mérkőzésein, hogy leginkább a 2. félidőben sikerül értékesíteni a helyzeteket, tehát ez kapóra is jöhet számunkra fogadás szempontjából. Alapra is arra készültem, hogy a Ferencváros a spanyolok vendégeként inkább a defenzív futballt fogja erőltetni, ám látva az Espanyol mutatóit, szinte minden arra hajaz, hogy itt a 2. félidőben születhetnek a gólok nagyobb részben. Úgyhogy én most egy nem mindennapi opcióval készültem, ami a 2. játékrészre vonatkozna. Abban bízom, hogy a mérkőzésen a 2. félidőben születik majd több gól. Az Espanyol mérkőzéseit elemeztem és hazai pályán mindössze a Luzern ellen történt meg az, hogy amikor gólt szereztek azt a legtöbb esetben az 1. félidőben tette meg a csapat. Rebrov köztudott egy remek stratéga, bár a tréner inkább a támadásokban keresi a lehetőséget, ám józan ésszel kell a mostani találkozóhoz állni és bízom benne, hogy most inkább a kontrákra épülő futballt és egy zárt védekezést fog alkalmazni a Fradi. Nem életbiztosítás az ajánlás, ám most van egy megérzésem, amely statisztikai adatok alapján is reálisnak mondható. Úgyhogy alacsony téttel fogadást ajánlok a következő opcióra.

Espanyol – Ferencvárosi TC Fogadási Határidő : 21:00
Tipp : 2. félidő (Legmagasabb gólszámú félidő) Odds : 2,00 Tét : “C” kategória 2 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588