b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

ESL ONE : Dignitas – Team Heretics – 04/23 15:00

Túl sok a klasszis a csapatban, ennek ellenére a Dignitas eredményessége messze elmarad. (Fotó : Dreamhack.com)

A mai kínálatba nem merültünk bele és a statisztikai rendszerünkben mindössze egy mérkőzés látható, ami fogadásra nem ajánlott. A mostani elemzés esetében ismét a saját tapasztalataimra, ill. az ismert statisztikai mutatókban bízva hoztam meg a döntésemet.


A mérkőzés esetében kijelenthetem, hogy a Dignitas nem azt hozza, amit elvárt volna tőlük a CS:GO közösség. A csapatot ugyanis olyan nevek erősítik, mint “GeT_RiGhT”, “f0rest”, vagy “hallzerk”. Utóbbi az egyedüli norvég játékos a svéd csapatban és kijelenthetjük, hogy jelenleg ő a húzóembere ennek az együttesnek. A svéd klasszisok az utóbbi időben nagyon gyengén teljesítenek és szó szoros értelmében a Dignitas arról szól, hogy ha “hallzerk”-nek megy akkor nyernek, ha a norvég nincs kimagasló formában, akkor nincs olyan személy aki átvegye az irányítást. Ugyan “GeT_RiGhT” és “f0rest” a Counter-Strike sorozat két kiemelkedő alakja, hiszen nagyon rég szerepelnek a kiemelt játékosok között, ám az eredmények sehol sincsenek. A Heretics egy francia csapat és lényegében kijelenthetjük, hogy talán a jelenlegi francia mezőnyt nézve a legjobb képességű játékosok erősítik a keretüket, ill. érkezett az új igazolás, egy igazi fiatal reménység “Nivera”, aki a maga mutatóival szinte vetekszik “hallzerk” mutatóival. Ez pedig remek kiindulóalap lehet a mérkőzéssel kapcsolatosan. Amit szintén érdemes megemlíteni, hogy a Heretics csapatában minden egyes játékos a 2,00 ratinges összefoglalásban, legalább 1.01-es értékkel rendelkezik a statisztikai mutatók esetében. A Dignitas esetében viszont “friberg” és “Xizt” is az 1,00-ás határ alatti mutatóval rendelkezik, ami most kulcsfontosságú tényező lehet. Aztán ott van az a tényező is, hogy a fentiekben említett két svéd klasszis mutatóit bőven veri a Heretics három játékosa is, így a játékosok egyéni teljesítményei alapján kijelenthető, hogy jobb a francia csapat.

A mostani mérkőzés BO3, ami azt jelenti, hogy két győzelemig tartó párharcot láthatunk. A Dignitas a 44., míg a Heretics a 36. a CS:GO világranglistáján.

Túl sok a klasszis a csapatban, ennek ellenére a Dignitas eredményessége messze elmarad. (Fotó : Dreamhack.com)

A csapatok összehasonlítása tehát beszédes, ráadásul a “túl sok a klasszis játékos egy csapatban” a Dignitas esetében is inkább hátrány, mint előny. Ez egy közismert tényező és több sportágban láttuk már, amikor több “legenda”, vagy “klasszis” játékos erősített egy csapatot, hogy az hova vezetett és milyen széthúzást okozott.  Aztán ott vannak a mapok is, amelyek alapján a Heretics jóval jobb értékekkel rendelkezik négy mapon is. A mapokra azért nem szeretnék bővebben kitérni, hiszen a csapatok olyan együttesekkel találkoztak, akik úgymond gyengébb rangsorolással rendelkeznek, viszont kijelenthető, hogy a Dignitas továbbra is gyengélkedik, hiszen kikaptak óriási meglepetésre nem is olyan rég a szintén francia LDLC csapatától, vagy épp a tegnap favorizált Gen.G is sima 2-0-ás győzelmet aratott ellenük. Ha pedig francia csapatok, akkor egy régi Counter-Strike “átok” ül a svédeken, hiszen a francia csapatok, ill. játékosok ellen az utóbbi évek statisztikája alapján szinte minden svéd csapat, ill. játékosokkal tűzdelt együttes kikapott. Ezt a tényezőt ma már több CS:GO blogon, ill. e-sport csatornán, weboldalon is láttam és ez számomra egy olyan “sugallat”, amelyet nem szeretnék kihagyni. Egyszóval a csapatok, a mapok közti különbségek arra utalnak, hogy itt ma nyerhet a Heretics. A svéd együttest ugyan klasszisok alkotják, ill. van egy “hallzerk” is, aki ha jó formát fog ki, akkor simán nyerhet a csapat. Ám látva a Heretics mutatóit, ismerve azt, hogy a csapatukat erősítő belga “Nivera” milyen értékekkel rendelkezik, úgy érzem, hogy a franciák ma nyerhetnek. A fogadóirodák is őket tartják esélyesnek és ismerve az LDLC elleni mérkőzést, ill. tudva azt, hogy a svéd csapatnak már nem sok esélye van a botladozásra, ami külön feszültséget is okozhat számukra, így én bizakodom és a Heretics győzelmét ajánlom fogadásként.

Dignitas – Heretics Fogadási határidő : 15:00
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
Heretics (Győztes) 1,72 Rizikós ajánlás
2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: