b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Eredivisie : Vitesse – AZ Alkmaar – 03/07 16:45

(L-R) Christian Atsu of Vitesse, Davy Propper of Vitesse, Bertrand Traore of Vitesse, Kelvin Leerdam of Vitesse during the Dutch Eredivisie match between Vitesse Arnhem and Ajax at Gelredome on April 6, 2014 in Arnhem, The Netherlands(Photo by VI Images via Getty Images)

Az utolsó elemzésem pedig egy holland bajnokira vonatkozik, ugyanis a pályán egyfajta “hat pontos” mérkőzés szemtanúi lehetünk. A vendégek ugyanis egy esetleges győzelemmel a második helyre léphetnek, de egy esetleges vereséggel könnyen felzárkózhatnak a csapat mögé az ellenfelek. A Vitesse számára egy győzelem a felzárkózást jelentené a dobogóhoz, míg a vereség akár a hatodik helyre való kerülést is jelentheti számukra. Ilyen feltételek mellett pedig aligha lesz egy egyszerű meccs ez a feleknek, ráadásul kijelenthető, hogy a mostani felállásban mindkét együttes igencsak hatékony a kapu előterében.

xG (Várható gólszámadat)
1.781.80
Várható végeredmény : 1-1

 

A hazai együttes példának okáért tizenkét hazai meccséből 9-2-1-es mérleget alakított ki és mindezek mellet huszonegy gólt szerzett a csapat. Ezzel ellentétben az AZ Alkmaar idegenben még nem veszített és tizenkét mérkőzésen 31:18-as gólkülönbséget tudhatnak magukénak. Ilyen előfeltételek mellett pedig bőven van realitás a gólokban, sőt a csapatok egymás elleni eredményeit látva, szinte garantált, hogy lesz legalább három gól a mérkőzésen. Ugyanis a felek legutóbb decemberben találkoztak egymással és akkor négy gól is született, mindez pedig semmi, hiszen a VAR rendszer két gólt is elvett a csapatoktól. A várható gólszámadatok némileg megtévesztőek lehetnek, hiszen mindkét együttes annyira közel áll ahhoz az értékhez, ahonnan fölfelé kerekítünk, hogy bőven van realitás abban, hogy itt ma bármelyikük két gólt szerezzen. Úgyhogy most némileg szembe megyek a statisztikai rendszerünkkel, de az előző mérkőzések, a hazai és idegenbeli mutatók alapján én mindenképp látok “fantáziát” a gólváltásban és a 2.5 gól feletti opció közösének favorizálásában. 

Predikció : 
Igen + 2.5 felett (Mindkét csapat szerez gólt + Összesített gólok)
Odds: 1.90Tét: 2.5 egység

Fotó : Getty Images

0
%d bloggers like this: