Eredivisie : Feyenoord – Heerenveen

A podcast sorozatunk 2. évadának 6. részében, ahogyan azt ígértük megosztunk egy “A” kategóriás elemzést. Ennek megfelelően a mai “prémium” szolgáltatásunk ajánlását tesszük közzé. Az adásban több tényezőre is kitértem, illetve több témát is megosztottam veletek.


Vajon ma is gólokban gazdag mérkőzést láthatunk? (Fotó : Getty Images)

I Feyenoord – Heerenveen I

Az Eredivisie 28. fordulójában a Feyenoord és a Heerenveen néz egymással farkasszemet. Ami tudható, hogy a bajnokság megnyerésért már csak két csapat van versenyben, az Ajax és a PSV Eindhoven. Lényegében a két csapat közel 20 pontos előnnyel áll már az őket üldözőkkel szemben. A mai találkozón a 4. helyen álló Feyenoord igencsak jól teljesít, viszont nem dőlhet hátra a csapat, hiszen 4 pontos lemaradása van a 3. helyezett AZ Alkmaarral szemben, illetve nagyon szoros mögötte a mezőny. A mai ellenfelük a 10. helyen áll és 36 pontjával még bőven esélyes a legjobb 7-be érni, amelyek a nemzetközi kupaszereplést érő helyeket jelentenék.

Ami látható, hogy mindkét csapat igencsak erős támadókkal rendelkezik, hiszen azonos 57 rúgott gólja van a csapatoknak, viszont az is megfigyelhető, hogy a vendégek az egyik legtöbb gólt kapták 27 forduló alatt, hiszen már 59 találatnál járnak.

Hazai pályán a Feyenoord jól szerepel és 13 találkozó alatt 11-0-2-s mutatójuk van, illetve 36-12-s gólkülönbségük. Ezzel ellentétben a Heerenveen a liga egyik legjobban teljesítő idegenbeli együttese, hiszen a vendégek 13 mérkőzésen 6-4-3-s mutatóval és 35-28-s gólkülönbséggel rendelkeznek. A hazaiak részéről van Persie és Berguis azok akik kiveszik a maguk részét a gólszerzésből, míg a vendégek oldalán Lammers és Vlap az ügyeletes gólfelelős. Ezen játékosok a megosztott utazókeretek részesei, úgyhogy velük lehet számolni. A másik érdekes és kulcsfontosságú tényező, hogy a két csapat egymás ellen rendre gólváltásokkal tarkított mérkőzéseket játszik. Egyik oldalnak sincs kiváló védelme, ezért számolnánk a gólokkal. Mindkét oldal remekül teljesít a mostani felállásban és várhatóan ma is megzörrennek a hálók. Az előző mérkőzésen 8 gólig jutottak a csapatok, de ezt megelőző találkozókon is rendre megszületett a gólváltás a kettős találkozóin. Ezért érdemes ma is bevállalósnak lenni és nagyobb téttel megrakni ezt a mérkőzést, ezért “A” kategóriába sorolva fogadást kötünk 1,61-s szorzóért cserébe a találkozóra.

Feyenoord – Heerenveen (20:45) 
Tipp:Igen (Mindkét csapat szerez gólt) odds:1,61 “A” kategória Tét : 5 egység