Emiliano Salát emelték ki az elsüllyedt repülőből

Amiről tudni lehetett, hogy január 21-én Emiliano Sala eltűnt a La Manche csatorna fölött. Az eltűnt repülőgép  hivatalos keresését négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magánadományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.

Emiliano Sala (1990–2019) (Fotó: AFP)

Amit tudni lehetett, hogy a víz alatti felvételeken látható volt egy holttest, amely a repülőgép fedélzetén volt megtalálható. Ezt a holttestet csütörtök reggel sikerült felhozni a tenger fenekéről. A gépen összesen két személy tartózkodott a labdarúgó és a pilóta.  A holttestet a kiemelés után Portland-szigetre szállították, majd Dorset város halottkémje vizsgálta meg, s a helyi rendőrség röviddel magyar idő szerint csütörtök éjfél után hivatalos közleményt adott ki a vizsgálat eredményéről.

„A portlandi kikötőbe 2019. február 7-én szállított holttestet a dorseti halottkém hivatalosan is azonosította, és megállapította, hogy Emiliano Sala teste az.

Ezzel lezárult egy fejezet a Sala “ügyben”, viszont még a két klub a Cardiff és a Nantes továbbra is “harcol”,hiszen rekordösszegért sikerült megvenni a walesi klubnak az argentint és a vételár megfizetésén továbbra is óriási viták és tárgyalások zajlanak a két klub képviselői és a nemzetközi szervezetek között.