b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Ebben a fordulóban akár 12 csapat is csatlakozhat a továbbjutókhoz

Érdekes fordulóhoz érünk a Bajnokok Ligájában, hiszen az előző körben már négy csapat biztosította a helyét a nyolcaddöntőben, de ezen a héten akár tizenkét együttes is csatlakozhat a meglévő továbbjutókhoz. Íme, a program és a továbbjutási lehetőségek.

A nyolcaddöntőbe már bejutott csapatok:
-Paris Saint-Germain
-Bayern München
-Manchester City
-Tottenham

Akik pedig kiharcolhatják a továbbjutást:

1502440709_305927_1502441391_noticia_normal.jpg
A két spanyol gigászi csapat is továbbjuthat ebben a fordulóban!

1. Manchester United:
A Manchesteri alakulat estében, ha legalább döntetlent ér el ma svájci ellenfele ellen, akkor ebben az esetben már biztosan csoportelső lesz és továbbjut, ha pedig netalántán vereséget szenvedne az angol csapat, de nem nyerne a CSZKA Moszkva, akkor ebben az esetben is egyértelmű továbbjutóként kezelhetjük a vörös ördögök csapatát!

2. FC Basel:
A svájciaknak sincs könnyű dolga, hiszen ha legyőznék a fentiekben említett Manchester Unitedet akkor egyértelművé válna a továbbjutásuk, viszont hasonló helyzet alakulhat ki ami az ő továbbjutásukat is eredményezhetné, ha a CSZKA Moszkva kikap, akkor szintén egyértelmű a továbbjutás kérdése számukra.

3. AS Roma:
Roma számára könnyű a helyzet, hiszen ha a fordulóban legalább egy döntetlent ér el a csapat már a továbbjutás biztossá válik, míg csoportelső lehet, ha nyer és a Chelsea nem szerez egyetlen egy pontot sem!

4. Chelsea:
Az angol csapat egyértelműen továbbjut, ha győz a Qarabag ellen, vagy ha döntetlent játszik, de az Atlético Madrid nem nyer a Roma ellen.

5. FC Barcelona:
A katalánok ha egyetlen egy pontot szereznek, az-az ha döntetlennel árnak, már a csoportelsősség is biztossá válik számukra, illetve ha ez nem sikerülne és kikapna a csapat, de ha a Sporting nem nyerne, akkor is továbbjut az együttes a legjobbak közé.

6. Juventus:
Az olasz zebráknak akkor áll a zászló, ha a Sporting nem szerez egy pontot sem, illetve ha a portugál csapat nem szerez több pontot nála. Egyértelmű a helyzet egy győzelem kell a Juventusnak és megvan a továbbjutás.

7. Sevilla:
Spanyolok esetében egyszerű a képlet, ma hazai pályán be kell húzni a három pontot, ha pedig ez megvan, akkor megvan a továbbjutás!

8. Liverpool:
Liverpool esetében, ha nyer ma a Sevilla ellen a csoportelsősség és a továbbjutás is biztossá válhat, illetve ha döntetlent ér el Spanyolországban, de a Szpartak Moszkva kikap, akkor is megvan számukra a továbbjutás.

9.Sahtar Donyeck:
Abban az esetben, ha ma este pontot szerez Nápolyban, vagy ha vereséget szenved, viszont jobb eredményt ér el, mint a Napoli pályaválasztóként! (Előző mérkőzés 2-1-es eredménnyel zárult).

10. Besiktas:
A török csapatnak a mai találkozón egy döntetlen is elég lesz, hiszen ebben az esetben csoportelsőként menetel tovább, viszont ma, ha vereséget szenved a portugál csapattól és az RB Leipzig nem nyer, akkor megvan ismételten matematikailag is a továbbjutás számukra.

11. FC Porto:
A portugál csapatnak, ma egyszerű a képlet. Ha a Lipcsének nem sikerül pontot szereznie Monaco ellen, akkor megvan számukra a továbbjutás,viszont mivel ez egy korai mérkőzés lesz, ezért nem hinnénk, hogy erre lenne kiélezve az esélyessége a portugál csapatnak.

12. Real Madrid:
Legutolsó sorban pedig csatlakozhat a negyeddöntőkhöz a királyi gárda, akik ha ma nyernek akkor biztossá válik a továbbjutás számukra, viszont ha ma csak egy döntetlent játszanának az Apoellel, de a Dortmundnak nem sikerülne győzelmet aratni, akkor is kialakul a Real Madrid továbbjutása.

nintchdbpict000323719332.jpg
A két olasz topklub is továbbjuthat (AS Roma és Juventus)

Ismételten gigászi csapatok kerülhetnek tovább, ami fantasztikus végjátékokra hajazhat a Bajnokok Ligája folytatásában! Véleményetek szerint hányan jutnak ma tovább? Milyen eredményekre számítotok?

Várjuk a véleményeiteket!

0
%d bloggers like this: