b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

EB : Ukrajna – Portugália – 20:45

Portugal's forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring a goal during the UEFA Nations League semi-final football match between Portugal and Switzerland at the Dragao stadium in Porto on June 5, 2019. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)

A második elemzés esetében a “B” csoport rangadóját elemeztem ki, ahol Ukrajna és Portugália fog egymással megmérkőzni.


Őszinte leszek ezen a mérkőzésen leginkább a megérzéseimre hagyatkoztam, hiszen a portugál válogatott az, aki kevés alkalommal szenved ugyan vereséget, ám a remi a legtöbb esetben kialakul a mérkőzéseiken. Amit szoktam mondani a megérzésekkel kapcsolatban, amikor van ilyen “rakd” meg, hiszen nincs vele nagy veszíteni valód és én most így teszek. A vendégek döntetlenjeiről csak annyit, hogy az előző EB-t így hozták például le, hogy rengeteg remivel  zártak a tornán, ám a mostani helyzetben is ez teljesen megalapozott tényező lehet, hiszen azokkal az ukránokkal találkoznak Kijevben, akik eddig a csoportot 5-1-0-ás mérleggel vezetik.

A két együttes odavágóján 0-0-ás döntetlen született és azóta már az ötödik mérkőzését hozta zsinórban a mostani házigazda.

Ronaldo ma is nyerő ember lehet, bár az ukránok elleni odavágón mindössze egyszer találta el a vendégek kapuját. (Fotó : MIGUEL RIOPA / AFP)

Mindkét oldal szinte a legjobbjait vetheti ma be a mérkőzésen. Ami biztos, hogy a hazaiaknak a döntetlen már-már egy továbbjutással felérő eredmény lenne, hiszen jelenleg 5 pont a lemaradása a Cristiano Ronaldo által fémjelzett portugál válogatottnak. A vendégek ugyan nagy neveket sorakoztatnak fel, hiszen Ronaldo mellett, Joao Felix, Silva, Moutinho, Pereire, Fernandes, Pepe, Semedo, Guedes, Neves, An Silva és Pizzi alkotja a keretüket. Ami viszont beszédes, hogy Andriy Shevchenko irányítása alatt ez az ukrán válogatott igencsak eredményes tud lenni. Ennek a legfőbb oka, hogy az ukrán klasszis az évek során megtapasztalt stratégiákra alapoz, a védelme szinte “betonbiztos”, hiszen a 4-1-4-1-es felállás leginkább egy 4-2-3-1-es védekezést alkot. Ami szintén fontos tényező, hogy nagyon statikusan és ahogy Várhidi Péter is mondta, szinte táblára rajzolt mintát követve mozog a védelem. Ennek köszönhetően remekül zárják le a passzsávokat és nagyon nehéz ezt a védelmet feltörni. A portugálok elleni első mérkőzésen is ennek megfelelően alakult a mérkőzés és a végén majdnem meglepetést okoztak az ukránok, hiszen a 86. percben Moraes 5 méterről a kapusba bombázta a labdát, ahelyett, hogy elhelyezte volna azt. Egy szó, mint száz én ezen a találkozón egy döntetlent várok. Ennek a legfőbb oka az, hogy az ukránok remekül védekeznek, ténylegesen statikusan játszanak és könnyű szerrel kivehetnek egy-két kulcsjátékost a vendégek játékából. Cristiano Ronaldo az előző mérkőzésen egyedül szabadrúgásból találta el egyszer a kaput, ám ezen kívül leginkább passzokat tudott kalkulálni a klasszis. Úgyhogy bizakodó vagyok és nagyon meglepődnék, ha itt ma egy kiütéses portugál siker születne. A vendégek ritkán kapnak ki, ám ugyanez a Shevchenko érában elmondható a hazaiakról is.

Ukrajna – Portugália Fogadási Határidő : 20:45
Tipp : Döntetlen (Játékidő eredménye) odds: 3,30 Tét : “C” kategória 2 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: