b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

DreamHack – BIG – compLexity – 05/24 14:00

A mai kínálat elég gyengének mondható és nem is éri meg ismét belebonyolódni. A DreamHack Masters tavaszi kiírásában a “B” jelzésű csoportban az utolsó napra maradt a döntés, ennek ismeretében két igencsak magas téttel bíró mérkőzést láthatunk.


A kiemelt mérkőzés a BIG – compLexity párharc lenne, ahol véleményem szerint nagyon nagy eséllyel indul a compLexity. Ezt több fogadóiroda is így véli és a legtöbb helyen 1.50-1.70-es oddson lehet fogadni a csapat sikerére. Ám ott van az a tényező, hogy a BIG is viszonylag magabiztosan játszott, ugyanis nyerni tudtak a MAD Lions és a mousesports csapatai ellen is. Ugyanezt megtette a compLexity is természetesen és ennek ismeretében a mai mérkőzés tétje, hogy melyik csapat jut tovább felső ágon és ki fog alsó ágon a rájátszásba kerülni. A csapatok kereteit tekintve nem tudnám azt mondani, hogy bármelyikük is erősebb lenne. Ugyanis a BIG keretét erősítő “tabseN”, “XANTARES” és “syrsoN” trió 1.16 és 1.20-as rating közti mutatókkal rendelkezik. A compLexity csapatában viszont továbbra is a “blameF”, “k0nfig” duó az aki leginkább a hátán viszi a csapatot és az ő ratingjük igencsak magas, 1.24 és 1.22.

A mostani mérkőzés BO3, ami azt jelenti, hogy két győzelemig tartó párharcot láthatunk. A BIG a 30., míg a compLexity a 23. a CS:GO világranglistáján.

“tabseN”-ékre nem vár egy könnyű meccs, viszont minden esélyük megvan arra, hogy harmadik mapon dőljön el a felső, vagy alsó ági továbbjutás. (Fotó : esl)

A felek helyezése között tehát minimális különbség van és a tornán szerzett pontokkal némileg javulhat is a jelenlegi helyezésük. A mapok esetében ráadásul igencsak biztató a helyzet, ugyanis egy négy – hármas felállást láthatunk, ami számomra tudhatjátok, hogy remek kiindulási alapot jelent. A BIG jobb értékekkel rendelkezik D2, Mirage, Overpass és Vertigo pályákon, míg a compLexity Inferno, Train és Nuke-n jobb. Azt is láthatjuk, hogy a felek leginkább Train-t és Overpass-t törlik elsőként, úgyhogy választási lehetőségek le is szűkültek három, ill. két mapra. Ami szintén érdekes tényező, hogy a csapatok 2020-ban már háromszor is találkoztak egymással. Egyszer a BIG nyert 2-1-re, ezt követően viszont a compLexity kétszer is behúzta a győzelmet szintén 2-1-es végeredménnyel. A csapatok választása szinte rendre megegyezett, hiszen Mirage, Inferno, Nuke és D2 szerepelt a mérkőzéseken és ezen mapok közül három szinte garantáltan helyt fog kapni. Egy szó, mint száz a felek képesek egymás pickjeit is elvenni, hiszen igencsak megegyező játékstílust képviselnek, ráadásul 50-50% kb a csapatok esélye. Én nem mernék jelenleg a compLexity-re egy forintot sem tenni, hiába számítanak ennyire esélyesnek, bár mindkét meccsüket itt 2-0-ás eredménnyel abszolválták. Mindenképp nagy tétje van a mostani meccsnek és mivel az előző három mérkőzésen is 2,5 map felett zártak a csapatok, ráadásul kijelenthetjük azt, hogy bármelyikük kerülne hátrányba képes lehet a másik csapat pickelt mapját hozni. Így engem nagyon meglepne, ha ma 2-0-ás eredmény születne. A tét nagy és remélem, hogy mindkét csapat megtud ezzel birkózni. A fogadásom alapja tehát a 2,5 map feletti opcióra esik, amit alacsony téttel ajánlok fogadásként.

BIG – compLexity Fogadási határidő : 14:00
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
2.5 felett (Összesített mapok) 1.83 Rizikós ajánlás
2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: