b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Coppa Italia : Napoli – Atalanta – 02/03 20:45

Hazai pályán remekül teljesít az Ancelloti legénység, vajon ma is sikerül nekik behúzni a győzelmet? (Fotó: AFP)

A Napoli – Atalanta mérkőzés számomra több szempontból is érdekes lesz, ugyanis a hazai együttes elég jó szezont fut, illetve kirobbanó formának örvendnek, míg az Atalanta a szó szoros értelmében egyfajta hullámvasúton ül. Egyszer nagyon megy a vendégeknek és minden egyes helyzetet képesek berúgni, ám vannak olyan esetek amikor egyszerűen a kaput sem képesek eltalálni. A mai mérkőzés pedig gólok szempontjából pont ebből a szempontból nem tartogat számomra nagy értéket, hiszen a gólok esetében a kevés találattól kezdve a gólözönig minden elképzelhető. Ettől függetlenül az utóbbi időben H. Lozano igencsak jó formába került és mivel ma szinte garantált a játéka, így nagyon meglepne ha ma nem kerülne legalább egyszer veszélyes helyzetbe.

Hirving Lozano xG mutató
19 mérkőzés
(1397 perc)
13 gól 
3.34 (Kapura lövés/mérkőzés)
0.63 (xG)

 

Lozano az utóbbi mérkőzéseken rendre kulcsszerepet kap és a gyors támadóra épül a legtöbb Napoli kontra, illetve “kiugratás”. Na most, ha megfigyeljük az Atalanta védelmét láthatjuk, hogy nem a legjobb nevekből tevődik össze, ráadásul több játékos sérülés, illetve eltiltás miatt biztosan nem lesz ott a mai mérkőzésen. A kérdés mindössze annyi, hogy Gasperini melyik csapatot fogja a pályára küldeni, ugyanis legutóbb a Lazio ellen szinte a teljes kezdőt láthattuk. Akkor az együttes két gólt is kapott és ugyan Palomino kiállítása után remekül vették az akadályokat ne felejtsük el azt, hogy a mostani ellenfél leginkább a gyors kontrákra, illetve fürge támadóira hagyatkozva tud a legveszélyesebb lenni.
Lozano idén legtöbbször a tizenegyes ponton belül volt a legeredményesebb és lövéseinek döntő többségét az erősebbik lábával “eresztette” el. Ha a jobb lábas lövéseket nézzük akkor idén harminckét helyzete volt a támadónak, amelyekből kilenc alkalommal gólt is szerzett (ez látható a grafikonon is), de bal lábas lövései esetében kilenc alkalomból három gólt, míg fejjel öt alkalommal veszélyeztettet és egyszer eredményes is volt. Nagy kérdés, hogy ma G. Gattuso milyen pozícióba helyezi a támadót, ugyanis legutóbb jobb szélsőként kezdett és nem is volt eredményes, de a kupában legutóbb a Spezia ellen három gólban is részt vett és egyszer gólt is szerzett. Egy szó, mint száz bízom Lozano játékában és abban is, hogy Gattuso ismét centerként tekint a gyorsléptű támadóra. Amennyiben így lesz szinte garantált, hogy két-három helyzete lesz és abból szerintem egy alkalommal gólt is fog szerezni. Nagyon bízom benne, hogy az Atalanta feladja a védekezését egy kapott gól után és a kontrákból mindenképp veszélyes lehet a Napoli. További érdekesség, hogy a Napoli idei hazai mérkőzésein szerezte döntő többségben a gólokat Lozano, ugyanis a tizenhárom találatból kilencet az immáron Stadio Diego Armando Maradona-ban tett meg. Remélem, hogy megtartja most is a jó szokását és a látott 2.37-es szorzóban mindenképp van érték véleményem szerint! Fontos, bet365-ön jelöld be a kis négyzetet, hogy érvénytelen legyen a fogadás, ha Lozano nem kezdene. (Személy szerint erre kevés esélyt látok..)

Predikció : 
H. Lozano (Bármikor gólt szerez)
Odds: 2.37Tét: 1 egység

Fotó : Getty Images

0
%d bloggers like this: