Coppa Italia : Lazio – AC Milan

Mai napon nyilvános megosztást tartunk ismét, amelyben egy olasz kupamérkőzésen próbálunk sikert elérni. Nem szeretnénk nagy tétekkel belemerülni a találkozóba, hiszen csak egy kupamérkőzésről beszélünk, viszont 66,66%-s eséllyel indulni a fogadóirodákkal szemben, szinte mindig kifizetedő..


I Lazio – AC Milan I

Ma is lesz oka az örömre a vendégeknek? (Fotó: AFP)

A mérkőzésen lényegében egy kiváló formában lévő AC Milan lesz a vendég oldalon, míg a Lazio részéről egy kisebb formai hanyatlás figyelhető meg. Rengeteg hibával játszik a római csapat és ezt láthattuk akár az Európa Ligában a Sevilla ellen, de a Genoa otthonában sem brillírozott az együttes. A kupában az Inter ellen lépett tovább a hazai együttes ott egy 0-0-s találkozó szemtanúi lehettünk. Az AC Milan, Piatek érkezésével fantasztikus formába lendült, szinte minden egyes mérkőzésén pontot szerzett a csapat és nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a lengyel támadó teljesen ütőképessé varázsolta a milánói támadósort.

A hazaiak részéről továbbra is kellemetlen tényező, hogy Inzaghi több kulcsfontosságú játékosára sem számíthat. L. Alberto, Berisha, L. Felipe, Lukaku, Wallace és Quissanga sem részese az keretnek. A vendégek részéről szinte teljes kezdőt láthatunk és várhatóan a lengyel támadó Piatek ma is a kezdőben kap szerepet.

Számunkra ami egyből “szemet szúrt”, hogy a Lazio és a Milan is többször zárt döntetlennel a bajnokságban, de a kupában is. Erre a legjobb példa a vendégek esetében az AS Roma elleni bajnoki, de a Sampdoria elleni kupamérkőzés is igencsak kiváló kiindulópont. A másik ami megfigyelhető, hogy 2019-ben a Milan egyedül a Juventus vendégeként kapott ki, de például 2-0-s mérkőzésen búcsúztatta a Napoli-t a kupából. Most adódik a kérdés, hogy Immobile játékára alapuló Lazio képes lesz-e tartani a formában lévő Milan tempóját, avagy már az első mérkőzésen eldől a párharc? Mivel magas szorzót kaptunk a vendégek sikerére az oda-visszavágós mérkőzés miatt, ezért érdemes lehet kétesélyes fogadást kötni a vendégekre. Lényegében számunkra minden egyes adat arra “hajaz”, hogy itt ma a Milan nem fog kikapni. Piatek gólerős, illetve Castillejo, Kessie, Bakayoko, Paqueta sem leírható a csapatból. Ami szintén megfigyelhető volt az Empoli elleni mérkőzésen, hogy Gattuso a biztos 3-0-nál már lecserélte a kulcsfontosságú játékosait, köztük Piateket  és közel 30 percet pihenhettek. Úgyhogy nincs kérdés, ha ma nem történik meglepetés egy döntetlenre legalább elégnek kell lennie a Milan csapatának. Ami szintén érdekes információ lehet, hogy a legutóbbi mérkőzések alapján a bajnokságban 1-1-t értek el a felek, de közel 1 évvel ezelőtt két 0-0-s mérkőzést követően büntetőkben jutott tovább az AC Milan a Lazio ellen a kupában.

Lazio – AC Milan (15:00)

Tipp: Döntetlen, vagy AC Milan (Kétesély) odds: 1,66 “C”  kategória Tét: 2 egység