b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Bundesliga : Leverkusen – Köln – 06/17 20:30

Vajon ma is gólokban gazdag mérkőzést hoz ez a párharc?! (Fotó : Getty Images)

A második elemzésben a Leverkusen – Köln párosítást elemeztük ki számotokra.


A mérkőzésen leginkább a statisztikai rendszerünk előrejelzéseiben, ill. a csapatok kényszerszünet utáni teljesítményeiben bíznánk. Ugyan a Leverkusen több alkalommal okozott már számunkra fejtörést, ám a Mönchengladbach sikerével a hazaiak győzelmi kényszerben kénytelenek pályára lépni. A vendégek részéről viszont pár pont megszerzése már elégnek tűnik a bennmaradásuk bebiztosításához. Ami egyértelmű, hogy a Leverkusen egy jóval erősebb csapat és ez könnyedén megmutatkozhat a mostani mérkőzésen, ráadásul a statisztikai adatok alapján is várható a sikerük.

A várható gólszámadatok (xG) alapján 2-1-es végeredményre van kilátás.

Vajon a múltkori pontveszteség után, ismét gólokban gazdag mérkőzést játszik a Leverkusen? (Fotó : Getty Images)

 A Leverkusen hazai pályán igencsak gólerősnek mondható és erről tanúskodhat a csapat xG átlaga is, ami 2,01-et mutat. Viszont a Köln csapatáról is elmondhatjuk, hogy  elég sűrűn talált be az ellenfeleknek a tizenkettedik pozíciót elfoglaló együttes. A vendégek nagy hátránya, hogy a védelmük nagyon gyenge és a szezon során az egyik legrosszabb mutatót alakították ki, hiszen 59 gólt kaptak 31 fordulót követően. A Leverkusen védelme sem túlzottan acélos, de azért a támadósoruk rendkívüli módon egyensúlyozta a védelem kihagyásait.


xG (várható gólszámadat)
2,01 1,40
Várható végeredmény : 2-1

A hazaiak részéről véleményem szerint jó hír, hogy a rengeteg hibát elkövető és pontatlanul játszó Alario most nem lesz a keretben, ugyanis eltiltott. Rajta kívül Bellarabi és Bender játékára nem számíthat P. Bosz a hazaiak trénere. A vendégek kerete is némileg foghíjas, ugyanis többen hiányoznak. Ám kiemelhetjük, hogy elől a Cordoba/Uth kettős szinte garantáltan kezdeni fog, ami mindenképp jó hír az ajánlásunkkal kapcsolatosan. Ami szintén érdekes tényező lehet, hogy a vendégek a folytatást követően ugyan egyszer sem nyertek, ám minden mérkőzésükön betaláltak az ellenfeleknek és a legtöbb esetben legalább két gólt is kaptak a csapatoktól. A párosításokat látva talán az RB Leipzig elleni mérkőzés lehet a legjobb kiinduló alap, ugyanis akkor a Köln 4-2-re kapott ki, ám egy jóval jobb védelemmel rendelkező csapatnak “gurítottak” kettőt. A Leverkusen meccseit, ahogy említettem is a felvezetőben, már többször favorizáltuk. Ennek a legfőbb oka, hogy a csapat igencsak jól kezdte a folytatást és ugyan voltak kilengéseik, mint például a legutóbbi Schalke elleni mérkőzésük, ezt leszámítva szinte rendre képesek voltak gólokban gazdag mérkőzéseket kialakítani. Hazai pályán egyébként két alkalommal léptek pályára a leverkuseni játékosok és mindkét alkalommal vesztett a csapat. Itt az ideje, hogy nyerjenek, bár a Schalke elleni meccset látva, óriási hiba lenne a csapatot favorizálni. Ennek ismeretében tehát a gólváltásra és a 2,5 gól feletti opcióra ajánlunk fogadást. A Leverkusen győzelmi kényszerben lép tehát pályára, ráadásul vissza is vághatnak a kölnieknek, akik legutóbb december közepén 2-0-ra verték a mostani riválisukat.

Leverkusen – Köln Fogadási határidő : 20:30
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
Igen + 2,5 felett (Mindkét csapat szerez gólt + Összesített gólok) 1.80 Rizikós ajánlás
2.5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: