b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Bundesliga : Dortmund – Schalke 04 – 05/16 15:30

Rengetegen várták az európai topfutball folytatását, ám ezzel ellentétben én mégsem “röpdösök” az örömtől, hiszen a nézők nélküli futball több esetben is elveheti a “hazai pálya” által képviselt előnyt a csapatoktól.


A mostani találkozó pedig minden szempontból érdekes lehet, hiszen egy Ruhr-vidéki derbit láthatunk. A nézők nélküli mérkőzéshez hozzátartozik, hogy talán a BVB fanatikusai tudják a legjobban feltüzelni a játékosaikat, hiszen a Signal Iduna Parkban általában 70-80.000 szurkoló szokta követni a sárga-fekete mezesek mérkőzéseit. Ez tehát már önmagában egy érdekes tényező lehet a dortmundi játékosok esetében, hogy ilyen “atmoszférában” kell majd futballozniuk, amihez valljuk be nem sok topklubban szereplő futballista van hozzászokva.

A statisztikai adatok alapján ezen a mérkőzésen van a legmagasabb esélye a góloknak és ennek ismeretében hiba lett volna nem fogadni a találkozóra. A mérkőzésen 2-1-es eredmény várható, ugyanis a Dortmund 2,19, míg a Schalke 04 1,16-os várható gólszámmal rendelkezik.

Haaland góljaira ma is szükség lesz! (Fotó : gettyimages)

A statisztikai adatok persze nyers számok, ám most a Dortmund valóban győzelmi kényszerben lép pályára, hiszen egy esetleges pontvesztés, akár a bajnokság elvesztésébe is kerülhet, bármilyen furcsán is hangzik. Az élmezőny jelenleg nagyon egyben van és a Leverkusen 47 pontjával zárja az élbolyt és összességében 8 pontos differencia van az első és az ötödik hely között. Ez azért mindenképp érdekes dolog és rég volt már erre példa a Bundesliga történetében, hogy ilyen sokan “pályázzanak” akár a dobogó felső fokára. A “ruhr-derbi” tehát mindenképp nagy téttel bír és az a bizonyos hazai pálya előnye ma nem lehet ott Haalandék mellett. Apropó Haaland, az ifjú játékos nyilatkozata alapján, alig várja, hogy pályára léphessen és véleményem szerint ennél jobb motiváció egy játékos részéről, főleg egy olyan egyéniségnek, mint Haaland, aki ég a vágytól, hogy minden meccsen gólt szerezzen aligha kell. A szintén fiatal társa Sancho is ma szinte garantált, hogy kezdeni fog a Dortmund keretében és ha már a két játékost említettem, akkor ők ketten jelenleg több gólt szereztek, mint a Schalke a 2020-as kiírásban. Ugyanis a Schalke támadói az utóbbi időben nem nagyon találták a góllövő cipőjüket és a január eleji 2-0-ás Mönchengladbach elleni sikerük után, szinte minden meccsükön egy, vagy nulla ponttal távoztak és mindössze két gólt szereztek a Hoffenheim és a Paderborn ellen. Ez az egy dolog “aggaszt” engem az ajánlással kapcsolatosan, viszont úgy vélem, hogy minden egyes pályán lévő játékos egyfajta örömfocit játszhat, hiszen bő két hónap után léphetnek ismét tétmérkőzésen pályára. Illetve azért a Schalke csapatát erősítő Serdar, Harit duó nem egyszer tréfálta meg a Bundesliga csapatokat. A hazaiak részéről több kulcsfontosságú játékos is hiányzik, így E. Can, Reus, Schulz, Witsel, Zagadou játékára nem számíthat a vezetőség. A Schalke részéről viszont Mascarell és Stambouli duón kívül szinte mindenki játékra alkalmas állapotban. Egy szó, mint száz egy igazi derbivel indít a Bundesliga, ráadásul a Dortmund győzelmi kényszerben van, viszont a hazai pálya előnye nézők nélkül szinte eltűnhet a mérkőzésen. Úgyhogy mindenképp egy szoros mérkőzésre számítok és remélem, hogy zöldül a statisztikai rendszerünkben is látható opció, ami a 2,5 gól feletti fogadási lehetőség lenne.

Dortmund – Schalke 04 Fogadási határidő : 15:30
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
2,5 felett (Összesített gólok) 1.70 Rizikós ajánlás
2,5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: