b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Bajnokok Ligája : Real Madrid – Manchester City – 02/26 21:00

Agüero nélkül kell továbbra is helyt állni a Manchester City támadósorának, ám Gabriel Jesus eddig remekül pótolja a csapattársa hiányát. (Fotó : Sky Sports)

A Real Madrid – Manchester City kettős mérkőzése többféle módon is alakulhat, ám én bíznék abban a tényezőben, hogy két rutinos tréner által irányított, világklasszisokkal tűzdelt mérkőzésen nem a védekezés fog dominálni.


Ezt a találkozót is megpróbálom röviden, tömören összefoglalni, hiszen felesleges bárminemű részletes elemzésbe belefolyni. Annyi egyértelmű, hogy két bombaerős támadósor feszülhet egymásnak és a hiányzók tekintetében is a mostani mérkőzésre szinte teljes kerettel érkezhetnek a csapatok. A hazaiak részéről Asensio és Hazard hagyja ki a találkozót, míg a vendégek részéről Sane az, aki kénytelen kihagyni a mérkőzést. Ám ezen játékosokon kívül mindenkire számíthatnak a felek. Ennek értelmében a hazai oldalon Bale, Benzema, Isco, Kroos összeszokott négyes rohamozhat a hazaiak részéről, míg a vendégeknél Sterling, Agüero, Silva, Bruyne négyes játéka várható. Ezek a játékosok rendre képesek lehetnek eldönteni egy-egy mérkőzést, ráadásul kijelenthetjük, hogy idén a spanyolok védekezése ugyan jó eredményekkel rendelkezik, ám ezt az angolokról kevésbé mondhatjuk el.

A várható gólszámadatok alapján 2,00, ill. 2,00 a két csapat mutatója. Ezen adatok némileg megtévesztőek lehetnek, hiszen a csoportmérkőzések adataiból kerültek meghatározásra.

Agüero ma is kulcsszerepet vállalhat a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. (Fotó : Sky Sports)

A várható gólszámadatok tehát megtévesztőek lehetnek, ennek ellenére érdemes megemlíteni, hogy mindkét együttes minden egyes csoportmérkőzésén a mostani felállásban rendre betalált és mindössze egy mérkőzést hoztak le kapott gól nélkül. Ennek megfelelően a gólváltás esélye 76%, míg a 2,5 gól feletti opció esélye 84%-ot mutat, ami valljuk be nem kevés. A tegnapi Chelsea-Bayern mérkőzésből tanulva, csak a szimpla gólokra ajánlok fogadást. Egy gólokban gazdag mérkőzésre számítok és őszintén szólva meglepne, ha egy kevés gólos 1-0, 0-1, vagy épp 1-1-es mérkőzést láthatnánk (bár már volt erre példa a két csapat történelmében). A Real Madrid részéről ugyan szerepet játszhat a defenzív játék, ám a vendégek szeretik a labdát tartani, magukra húzni az ellenfelet és a gyors játékosoknak köszönhetően pillanatok alatt képesek támadásokat kialakítani. Úgyhogy a kettő könnyedén ütheti egymást. A két együttes igencsak régen találkozott egymással, de látva az utóbbi mérkőzéseit a Real Madridnak, engem nagyon meglepne, ha ma a Manchester City nem találna be a spanyoloknak. Ugyan tudhatjuk, hogy kizárták a csapatot a Bajnokok Ligájából és a döntés miatt több játékos a távozáson gondolkozik,ill. távozhat is. Viszont úgy vélem, hogy a mostani találkozóra nem igazán kell egyik csapatot és játékost sem motiválni. A Bajnokok Ligája szereplés a Manchester City számára egy szépségtapasz lehet, hiszen idén szinte már biztosra vehetjük, hogy a PL-t nem tudják megnyerni. Úgyhogy bízom abban, hogy motivált futballt hoznak össze a felek és egy gólokban gazdag mérkőzést láthatunk. Amennyiben így lesz akkor három gól könnyedén jöhet, amelyre statisztikai adatok alapján is irreálisan magas esély van, a tegnapi Chelsea – Bayern München mérkőzéshez hasonlóan.

Real Madrid – Manchester City Fogadási határidő : 21:00
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
2,5 gól felett (Gólszám összesített) 1,70 “B” kategória 5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: