b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Bajnokok Ligája : Borussia Dortmund – PSG – 02/18 21:00

Kezdetét veszi a Bajnokok Ligája kieséses szakasza, ahol a mai játéknap egyik ígéretes mérkőzése került górcső alá. A pályán a Dortmund és a PSG találkozik egymással.


A mérkőzéssel kapcsolatosan még tegnap este elkészítettem a statisztikai ajánlást. Ami egyértelmű, hogy két igencsak gólerős együttes fog egymással találkozni, hiszen a csoportmérkőzéseik alatt a felek szinte mindig betaláltak. A Dortmund összességében hazai pályán remekül szerepelt és veretlennek számít a csapat, ráadásul öt gólt szereztek és hármat kaptak. A PSG egy viszonylag könnyebb csoportból jutott tovább és idegenben az együttes szintén veretlen tudott maradni, ráadásul minden egyes meccsén betalált a francia csapat. A vendégek a három túrájuk során nyolc gólt szereztek, ám mindössze a Real Madrid ellen kaptak gólt, akkor kettőt is. Összességében tehát nehéz következtetést levonni a PSG túráiból, hiszen a csoportbeli ellenfelek közül egyedül a Real Madrid volt az, aki egy “magasabb” szintet képviselt, ám akkor egyből két gólt kapott a csapat. Ami egyértelmű, hogy a 2020-as évbeli teljesítményt is érdemes megvizsgálnunk, ahol azért kijelenthetjük, hogy egyik fél sem rendelkezik remek védelmekkel, hiszen rendkívül sok gólt kaptak a csapatok idén. A PSG legutóbb az Amiens ellen merült bele egy 4-4-es mérkőzésbe, de ezt megelőzően a Lyon és Nantes is betalált nekik, akik azért valljuk be messze nem rendelkeznek olyan támadósorral, mint a dortmundi. A hazaiak ugyan a Frankfurt ellen 4-0-ra nyertek hétvégén, ám ezt megelőzően négy gólt kaptak a Leverkusen ellen, de a Werder is háromszor köszönt be nekik és összességében itt 2020-ban hat mérkőzésből négy alkalommal kapott legalább egy gólt a csapat, ám kivétel nélkül be is találtak a hazaiak.

A statisztikai rendszerünk adatai alapján 1,17, ill. 1,84 a két csapat várható gólszámadata. Ez alapján pedig a gólváltás és a 2,5 gól feletti opció is esélyesnek tűnik a mérkőzésen.

Haaland remek eredményekkel rendelkezik és eddig a Dortmund meccsein rendre betalált. Vajon ma is képes lesz gólt szerezni a fiatal támadó? (Fotó : Getty Images)

A találkozón érdemes kiemelni, hogy két igencsak ütőképes kezdő fog egymással találkozni. A hazaiak részéről elől a Sancho/Haaland/Hazard trió rohamozhat, míg a vendégek részéről nagy valószínűséggel a Mbappé/Icardi kettős kezd, míg mögöttük a di Maria, Verratti, Gueye és Neymar négyes sorakozhat, bár a brazil játéka még kérdéses. Neymarra visszatérve tegnap teljesértékű edzést végzett és Tuchel nyilatkozott is azzal kapcsolatosan, hogy nagy valószínűséggel kezdeni is fog, ha nem történik semmi sérülés az edzésen. Ami egyértelmű, hogy Tuchel szempontjából is egy érdekes lesz a mostani párosítás, hiszen a Dortmundból érkezett a PSG-hez a tréner. Ezáltal remekül ismerheti a környezetet és még jobban feltudja készíteni a játékosait, még ha azóta több minden is megváltozott a hazaiaknál. Ami remek hír tehát, hogy mindkét oldal egy erős támadósorral állhat fel és érdekes lehet majd figyelni a fiatal támadó Haaland játékát is, aki ma képes lehet gólt/gólokat szerezni. Erre 1,72-es szorzóért lehet a legtöbb helyen fogadást kötni és aki gondolja fél, vagy egy egységgel akár fogadhat is arra az opcióra, hogy a fiatal támadó bármikor betalál! Ami rossz hír lehet a hazaiaknak, hogy Reus és Brandt szinte biztosan kihagyja a mérkőzést, bár nélkülük elég szép számmal termelte a gólokat a Dortmund. Összességében tehát két remek eredményekkel rendelkező támadósorok feszülhetnek egymással. Mindenképp nagy lesz a taktikai csata, ám ha bármelyik fél betalál a mérkőzés első harmadában, vagy felében, akkor szinte garantált egy gólokban gazdag mérkőzés. A Dortmund hazai pályán erős, ráadásul láthattuk azt, hogy mire képes a jobb védelmekkel rendelkező csapatok ellen is az együttes. Haaland önmagában egy kulcstényező lehet, hiszen bármikor betalálhat a mérkőzésen a fiatal támadó, de a másik oldalon Mbappé is remek formában van, ráadásul, ha Neymar játszik akkor labdák tömkelegét kaphatja, amit szerintem gólra válthat majd a francia csatár. A fogadásom megegyezik a várható gólszámadatokban látottakkal. Így a gólváltást és a 2,5 gól feletti opció kettősét favorizálom. Az opció reggel óta le-fel mozog, ennek köszönhetően az 1,72-es értékről lecsökkent 1,57-es értékre, ám jelen esetben 1,61-es szorzón lehet fogadást kötni az opcióra. Ez számomra megfelelő érték és úgy vélem, hogy ez ma az egyik legértékesebb fogadás lehet. A találkozó érdekessége amúgy A. Lahoz játékvezető lesz, aki nem nagyon tűri a szabálytalanságokat és szereti kivenni a részét a figyelemből. A spanyol bírón sok fog múlni és élőben érdemes lehet majd a lapokra is fogadást kötni, de ezt majd a privát chaten fogom neked is jelezni!

Borussia Dortmund – PSG Fogadási határidő : 21:00
Ajánlott predikció Odds Ajánlott tét
Igen + 2,5 gól felett (Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám összesített) 1,61 “B” kategória 5 egység

A b&wtips® jogvédett szó és ábrás védjeggyel ellátott termék! Az oldalon megosztott tartalmak (elemzések, statisztikák, reklámok, hírek stb.) bármiféle másolása, továbbítása írásbeli engedély nélkül szigorúan tilos és büntetendő! Minden jog fenntartva! Lajstromszám: 227021, 227588

0
%d bloggers like this: