Bajnokok Ligája : AS Roma – FC Porto

Az ötletadó rovatunk ma is két megosztással jelentkezik és elsőként egy Bajnokok Ligája találkozóval érkezünk. Ami fontos, hogy a Manchester Utd. – PSG mérkőzésre a “prémium szolgáltatásunk” keretein belül osztottunk meg egy “C” kategóriás ajánlást.

Ötletadó elemzések: Olyan mérkőzésekre létrehozott ajánlások, amelyeket nem érzünk annyira biztonságosnak, hogy a prémium szolgáltatásunkba megosszuk azokat és nagyobb tétekkel kössünk fogadást azokra. Viszont van bennük érték és lehetőség, ezért érdemes lehet minimális téttel (max. 1 egység) kockáztatni, az adott opciókra.


Ötletadó rovatunk statisztikája:
44 nyertes – 22 vesztes ajánlást tettünk közzé.


Előző évben volt oka az örömre a rómaiaknak, ez vajon most is így lesz? (Fotó: Getty Images)

I AS Roma – FC Porto I

A mérkőzésen nem meglepő módon ismét a gólokkal kalkulálnánk. Gyakorlatilag elmondható, hogy ma ez egy kiszámíthatatlan párharcnak ígérkezik, hiszen mindkét együttes gólokban gazdag találkozókat játszik, viszont ma benne lehet a mérkőzésbe a meglepetés kevés gól is. Ez a Bajnokok Ligája, amelyet az európai topcsapatok a bajnoki címek mellett, legfőképp megakarnak nyerni. A mai találkozó érdekessége, hogy a Roma a szezonban igencsak halovány védekezéssel rendelkezik és szinte minden mérkőzésén gólt kap az együttes, viszont kiemelendő az is, hogy ezt remekül “orvosolja” Di Francesco, a hazaiak trénere, aki a védelmi megingások miatt inkább a támadásokra helyezi a legfőbb hangsúlyt. Ez látható is az eredményeken, hiszen többnyire 2-3 rúgott góllal zár az együttes és ezt többször hazai pályán részesíti előnyben az olasz legénység. Most pedig az a bizonyos FC Porto lesz az ellenfél, akik továbbra is roppantul kellemetlen ellenfeleknek számítanak. Ugyan a mai találkozót figyelembe véve kisebb hátránnyal indulnak, hiszen Aboubakar, Corona és Marega kihagyja a mérkőzést sérülés és eltiltás miatt, viszont elől még így is lehet számítani kulcsfontosságú játékosokra Soares és Brahimi személyében. A bajnokságot figyelembe véve Soares 9, míg Brahimi 7 találatnál jár 21 fordulót követően.

Az olaszok szezonját figyelve az együttes szinte minden egyes mérkőzésén gólt szerzett egy-egy kivételtől eltekintve. 2019-s szezonban a bajnokságban még veretlen a csapat 2 győzelem – 2 döntetlen a mérlegük. A Porto esetében 2019-ben egyedül a kupában szenvedett egy döntetlen után vereséget az együttes a Sporting ellen, ezen kívül viszont minden találkozóján pontot szerzett a csapat.

Adódik tehát a kérdés, hogy az amúgy Olsen, Perotti, Schick, Ünder és várhatóan Manolas nélküli Roma kihúzza-e kapott gól nélkül. Óriási nyomást fektethetnek a védelemre, az amúgy támadó felfogásukról hírhedt portugálok és ahogyan azt a fentiekben is említettük egyáltalán nem áll biztonságos lábon ez a római védelem. Ezért mi úgy véljük, hogy egy szoros párharcon megzörrenhet mindkét együttes hálója és kiindulva a Roma idei védelmi megingásaiból talán ez nem is lenne meglepetés. Amit leszögeznénk, hogy sokak overt, sokak undert várnak a találkozón, de a lényeg az, hogy ez a találkozó nem számít a “kiszámíthatóak” közé. Ezért csak és kizárólag minimális összeget, az ötletadó ajánlásnak megfelelően maximum 1 egységet fektessen mindenki ebbe a találkozóba. Hiszen a góltalanságtól az 5-6 gólig bármi megtörténhet ezen a találkozón.

AS Roma – FC Porto (21:00)
Tipp:Igen (Mindkét csapat szerez gólt) odds:1,75 Ötletadó max. 1 egység

Ezek a meglátások nem tartoznak a “prémium szolgáltatásunkhoz”, döntő többségben ezeket a mérkőzéseket “ötletadó ajánlásokként” osztjuk meg az olvasóinkkal. Személyes vélemények, illetve kisebb “elemzések” találhatóak a cikkek döntőrészében. Ezen tartalmak tehát sem prémium, sem ingyenes szolgáltatásunk részeként nem tekinthetőek.