b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

ATP-Finals : R. Nadal – D. Thiem – 11/17 15:00

Thiem 2022-ben már több alkalommal is pályára lépett, ám egyetlen egy győzelmet tudott csak felmutatni a sérülését követően. (Fotó: Getty Images)

Mindkét teniszező győzelemmel nyitott a tornán és ez azért is meglepő, mert sokak a jelenleg második helyezett Nadaltól nem vártak győzelmet a Rublev elleni mérkőzésen. Persze favoritnak számított a “salakkirály” és ennek megfelelően is abszolválta az első meccset, hiszen magabiztos 2-0-ra hozta az amúgy sokat hibázó Rublev ellen a találkozót. Thiem ezzel ellentétben megizzadt Tsitsipas ellen és ugyan a döntő szettet magabiztosan hozta az osztrák , ettől függetlenül ma egy jóval pontosabb teniszt kell nyújtania.

Legutóbbi egymás elleni mérkőzésük
13
Australian Open (kemény)

 


Mindenképp érdemes megemlíteni, hogy a jelenleg harmadik ATP helyezett Thiem idén nagyon jól mozog kemény borításon is és példának okáért megnyerte a US Opent is. Az osztrák tehetség mutatója idén 15-7 ezen a borításon. Nadal ennél jóval jobb eredményekkel rendelkezik, hiszen 17-4 az idei mérlege, viszont megéri “kitérni” a pálya gyorsaságára, ami egyáltalán nem kedvez a spanyol teniszező játékának. Egymás ellen kemény borításon legutóbb Ausztráliában találkoztak és akkor 3-1-re nyert Thiem, viszont érdemes megemlíteni, hogy három Tie Breaket is láthatott a publikum azon a találkozón. Mivel Thiem nagyon jó formának örvend idén a borításon, mi mindenképp egy szoros találkozóra számítunk. Az bőven reális, hogy két szettben zárnak a felek, viszont egy Tie Breaket is összehozhatnak a felek, illetve mi egyértelműen egy sok gameből álló meccsel kalkulálunk. Ebből kiindulva a 22.5 game U/O line igencsak kedvezőnek mondható és mivel egyik fél sem híres arról, hogy könnyen feladná a meccseit, így a favorizált opció sikert jelentő színben is “pompázhat”. 

Predikció : 
22.5 felett (Összesített gamek)
Odds: 1.83

Fotó : Getty Images

0
%d bloggers like this: