b&wtips®

Sport- és adatelemzés! A sportfogadás nálunk kezdődik!

Átigazolási időszaknak vége! Kik voltak idén a legdrágább igazolások?!

Ahogy sokan tudhatják, az átigazolási szezon lezárult. Voltak érdekes pillanatai ennek az időszaknak és talán egy újabb korszakot nyitott meg a Paris SG igazolási módja, hiszen Neymar-t “horror” összegért vásárolták meg a katalán Barcelona csapatától..

Összeállítottunk egy top5-s listát, amelyen részletezzük, hogy ki milyen összegért kelt el és váltott klubbot a nyári pihenőszezonban.

Átigazolási érték lista top5:

images5. Benjamin Mendy – Monaco – Manchester City – 53 millió font

Pep Guardiola a “window” megnyitáskor rengeteg pénzt költött el. Kyle Walker és Danilo mellett a Monacóval tavaly nagy szezont futó Benjamin Mendy tűnik az egyik legnagyobb fogásnak, a francia válogatott játékosnak komoly jövőt jósolnak a szakemberek. Mendy minden idők legdrágább szélső védője és még csak 23 éves. Még nagyon sok ideje van, hogy remek karriert építsen magának és  a Premier League még jobb védőt alkothat belőle!

13645303_1331746063522002_7171343990677447865_n4. Álvaro Morata – Real Madrid – Chelsea – 55.8 millió font

A Real Madrid egy év elteltével a Juventustól megszerzett spanyolt ismét elengedte, hiszen számukra nem volt megfelelő és Zidane nem kalkulál a 92-es születésű fiatallal. Ami egyértelmű, hogy több nagyobb csapat is felfigyelt a tehetségére, hiszen a Juventus esetében is zörgette a hálókat, viszont a királyi gárdánál is szerzett találatokat és nem mellesleg 90%-ban csereként lépett pályára, mégis rengeteg találkozón betalált Madridi színekben! Most a Chelsea csapatához került, ahol a Premier Leagueban csillogtathatja meg a tudását és véleményünk
szerint az egyik legminőségibb igazolást hajtotta végre a
Chelsea ezzel a vétellel!

3. Romelu Lukaku – Everton – Manchester United – 76,23 millió font

42146A4D00000578-4670626-image-m-39_1499334790966Az 1993-as születésű támadó szellemű futballista az Everton színeiben hívta fel magára a figyelmet és azóta sem kelt csalódást a szurkolóknak, hiszen a 191 centijével és a maga izmos testalkatával egy remek csatár vált belőle. Remek labdaérzék párosul még a testalkatához, amellyel az új csapatának meghatározó játékosa lehet, sőt már az is és Zlatan Ibrahimovic visszatérésével ez a Manchester még erősebb lesz elől. Mi előre féltjük az ellenfeleit a csapatnak. Egy biztos, hogy a MU is remekül időzített és egy remek formában lévő fiatal tehetséget sikerült igazolniuk, viszonylag tűrhető áron!

2.  Ousmane Dembélé – Dortmund – Barcelona – 94,5 millió font 

599426e4f471a1f013f895a8ae299f2c.jpgA Barcelona Neymar eladása után egyből egy “helyettesítő” játékost keresett és véleményünk szerint egy hasonló kvalitású labdarúgót sikerült találniuk. Igaz, hogy a régi Neymar aki 20 évesen másképp szerepelt, lehet jobb teljesítményt nyújtana, viszont Dembélé előtt ott van még rengeteg lehetőség. Ha remekül használja ki a lehetőségeket, felnőhet Messi mellé és remekül beilleszkedhet az új DMS ( Dembélé, Messi, Suarez) trióba. Egy biztos, hogy sokan leírták ezt a fiatal srácot, aki mindössze 20 éves, de mi látunk benne fantáziát és nem véletlenül fizetett ennyit egy ilyen fiatal labdarúgóért a Barcelona!


1. Neymar – Barcelona – Paris SG – 199.8 millió font

eccfad2ae12ad0efb067ae443754d9acNeymar karrierjét senkinek sem kell bemutatnunk, remekül futballozott a világ egyik legjobb klubjában, rengeteg címet nyert el a csapattal és szerintünk egy remek döntést hozott, hiszen Messi árnyékában játszott és hiába egy tehetséges játékosról beszélünk, bőven nem azt a teljesítményt hozta, amit elvárhattak volna tőle. Viszont így is egy fantasztikus emberről beszélünk, aki nem mellesleg gyerekkori barátságban van a labdával és minden mozdulatában benne van a foci minden egyes szépsége. Egy szó mint száz, mi örültünk a transfernek, viszont ez az igazolás, felborítja a rendszert és látható a piacon, hogy ennek köszönhetően elindultak az árak horribilis irányban. Amit várhatóan majd szankciók fognak követni. Az is látszik, hogy Neymar a régi fényében tündököl, hiszen az új csapatában a Francia bajnokságban gólokat és gólpasszokat szerez minden egyes mérkőzésen és még rengeteg lehetőség áll előtte is, hiszen egy 25 éves fiatal srácról beszélünk, aki már évek óta a karrierje “csúcsán” mozog!

 

 

0
%d bloggers like this: