A Real Madrid nyerte az idegek párharcát!

Casemiro 16. percben szerzett ollózós találatára, még a 25. percben érkezett válasz Griezmann jóvoltából, viszont a 42. percben Ramos révén büntetőből ismét a vendégekhez került az előny, amelyet Bale a 74. percben véglegesített.

A királyi gárda ezzel a győzelemmel már a második pozíciót vette át és mindössze 5 pont a lemaradása az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Barcelonával szemben.

Nyerni tudott a városi derbin a Real Madrid (Fotó: Real Madrid)

A várakozásokkal ellentétben, viszonylag simán tudott nyerni a vendég együttes. Természetesen ehhez hozzá tartozik, hogy a spanyol sajtó felrobbant a mérkőzés után és rengeteg momentumot kérdésessé tettek. Elsőként a harmadik találatot megelőző Junior Vinicius ellen elkövetett szabálytalanság, valóban tizenegyes volt, avagy sem? Illetve Morata elvett góljával is a legtöbben nem értenek egyet.

A spanyol LaLigában 2019-től bevezették a VAR technológiát, amit a játékvezető ezen a találkozón több alkalommal is igénybe vett. Volt, ahol valóban remekül döntött a rendszer, viszont rengeteg kérdés merült fel a mérkőzés után a spanyol szakértők és a világsajtósai között.

A mostani Real Madrid sikerrel megszakadt az Atletico Madrid 11 mérkőzésen tartó veretlen szériája, amit hazai pályán értek el. Érdekességként a “matracosok” 11 hazai mérkőzésükön mindössze 4 kapott gólt jegyezhettek, ami a mérkőzést követően 7 találatra módosult.